Teater V og Holbæk Teater spiller søndag den 7. november kl. 16.00 MONSIEUR IBRAHIM & KORANENS BLOMSTER i Kunstsmedjen på Musicon.

Momo bliver som 13-årig forældreløs, da han bliver forladt af sin far. Han knytter et venskab for livet med den gamle arabiske kioskejer Ibrahim, der hjælper ham med at opbygge sin egen identitet og selvværd.

Momo er en ensom teenager, der bor med sin fraværende og sorg- ramte far. Momo er ved at opdage sine følelser for det modsatte køn. Han har et godt øje til naboens datter, men hun svigter ham på det groveste. Han vender sig i stedet til en af kvarterets prostituerede, som han får råd til ved at stjæle i Ibrahims butik og sælge af farens mange bøger.

Da faren en dag vælger at flygte fra det hele, bliver kioskejeren Ibrahim den eneste voksne i Momos liv. Med sin omsorg og livsvisdom formår Ibrahim at gøre livet udholdeligt for Momo. Han hjælper med at lette hadet fra Momos sind, styrke hans selvværd og finde sig selv.

“Der har de seneste år i medierne været en konstant fortælling om Islam som værende selve “skurken”. Hvis vi ukritisk går med på den fortælling, at det er selve religionen og dens filosofi, der er problemet, så giver det en dag bagslag og rammer os selv og vores egen religion og kultur. Det kan aldrig være religionen, men hvordan vi udlever den, der er til diskussion. Derfor har vi på Holbæk Teater med Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster fundet det vigtigt at fortælle en anden historie om Islam, om tro og menneskelig udvikling. Om at føle sig overset og at føle sig set. Et kærligt og tankevækkende portræt af troens positive betydning i menneskers liv”, siger teaterleder Kristoffer Møller Hansen på Holbæk Teater.

Instrueret af Pia Rosenbaum spiller den prisbelønnede Troels II Munk rollen som den voksne Momo, der mindes Ibrahim og deres værdifulde venskab. En rørende og smuk historie.

Billetter købes på www.roskildeteater.dk.

 Spillested: Kunstsmedjen, Bagtæppet 8, Musicon, 4000 Roskilde

Tidspunkt: søndag den 7. november kl. 16.00

Medvirkende: Troels ll Munk.

Instruktør & manuskriptbearbejdelse: Pia Rosenbaum

Dramatiker/forfatter: Éric-Emmanuel Schmitt

Oversættelse: Jesper Kjær

Scenografisk konsulent: Nina Schiøtz

Lysdesign: Lucas de Azevedo

Producent: Teater V, i samarbejde med Holbæk Teater

Varighed: 75 min. uden pause

Pressefoto