Bare rolig – det kan Figaros’ Dracula heller ikke! Teater- og operakompagniet Figaros og Den Ny opera gæster Roskilde torsdag den 10. februar med den bloddryppende komedie ”DRACULA – en kisteglad grinebider”.

Vi kan love masser af komik, musik, parodi og kendte hits fra opera, operette, musical og popmusik, når Figaros og Den Ny Opera veloplagt gendigter Bram Stokers klassiske Dracula.

Figaros, som efterhånden har slået sit ry fast som hele landets leverandør af forestillinger, hvor klassikere blandes med god musik og et skud comedy, byder her på endnu en humoristisk, musikalsk aften.

Med Dracula som rammefortælling og en overflod af musik, komik og ikke mindst hvidløg, tages publikum med på en rejse i et hæsblæsende show. De tre medvirkende sangere Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm og Kristian Jensen skifter roller i ét væk akkompagneret af OBMSO (One Big Man Symphony Orchestra), Allan Dahl Hansen, ved flygelet.

Handling
Vi banker gravrusten af gravrøsten og drager med den unge sagfører Jonathan Harker til Grev Draculas slot i de Transsylvanske bjerge. Her er Harker rejst til, trods advarsler fra lokalbefolkningen, for at afslutte et huskøb i England for greven. Men da Brexit sætter en stopper for engelske huskøb, ændrer grev Dracula planer. Han rejser i stedet til Danmark, med skibet PostNord (let forsinket), hvor greven har erfaret, at man har i tusindvis af helt frivillige bloddonorer. Og forestillingen tager nu en ganske anden drejning end Bram Stoker, forfatter til den originale Dracula, egentlig havde tænkt sig. Grev Draculas ærkefjende, den selvsmagende Van Selvsving tilkaldes. Og i en kamp med tiden, dagslyset og det danske toldvæsen skal han skal nu, sammen med sin trofaste hjælper Igor, forsøge at finde Grev Dracula og drive en pæl gennem hans hjerte.

Billetter købes på www.roskildeteater.dk

Spillested: Lynghøj Teatersal, Lynghøjen 107, Svogerslev, 4000 Roskilde
Tidspunkt: torsdag 10. februar kl. 19.30
Instruktion og medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen
Manuskript: Kjærulff, Dueholm og Jensen usædvanligt frit efter Bram Stoker
Kostumer: Nathalie Meldgaard og Sus Haugland
Scenografi: Hans Dueholm. Produceret af Figaros og Den Ny Opera.
Varighed: 2 timer inkl. pause

 

Pressefoto