Er der noget vi i Danmark elsker, så er det Ripasso og Amarone! Ca’ del Monte, som laver nedenstående vine, hører til i toppen af producenterne i Valpolicella, og det er kun fordi Holte Vinlager Roskilde har forhandlet deres vine i over 30 år, at de har mulighed for at sælge dem videre til dig til helt exceptionelle priser. At du kan købe Ripasso til 100 kroner og Amarone til 200 kroner – i disse tårnhøje kvaliteter – er fuldstændig uhørt!

De har også lavet en fantastisk mixkasse med vine fra Ca’ del Monte – den finder du her .

Lidt om Ripasso:
Ofte kalder man ripassoen for en miniamarone, fordi producenterne ”tilsætter” druekvaset fra amarone-produktionen til at ”spice” den almindelige Valpolicella op, og give den lidt mere fylde og dybde. Ca’ del Montes Ripassoer er luksus Valpolicella-vin med stor elegance og harmoni. Du er altså her sikret den høje kvalitet, og de er absolut oplevelsen værd!

Ripasso Superiore
2018

Her får du lækre røde og sirupsagtige frugtnoter sammen med en dejlig duft af tørrede roser, og krydrede noter af lakrids, chokolade og harpiks.

Det er kompleks vin med en god fylde og saftighed, men alligevel har den en forførende kølighed og elegance over sig.

Ripasso Superiore
2010

I denne Ripasso får du en vin med rigtig flot fylde og elegance på samme tid. Duft og smag er saftbetonet med skønne nuancer af moden kirsebær, mørk chokolade, mandler og et snert af kaffe.

11 år på bagen giver vinen mere dybde, og den smager helt fantastisk netop nu!

Lidt om Amarone:
Navnet kommer af amaro (bitter). Amarone er faktisk en tør vin, der får sin sødme og den høje alkoholprocent, mellem 14 og 17%, ved at tørre druerne og derved mindske væskeniveauet, samt øge sukkerindholdet i druerne. Syren i vinen nedbrydes også ved denne proces, og sammen med den lange lagringstid kommer Amarone vinen til at fremstå kraftig, fyldig og moden. Ca’ del Monte laver den klassiske og traditionelle Amaronetype – dvs. at man anvender store gamle fade og lang lagring, der giver smag af især svesker og blommer.

Amarone della Valpolicella
2014
Meget fyldig og koncentreret Amarone med lækre grønlige noter af stikkelsbær og peberfrugt. Og hvis det ikke skulle være nok, så er det altså også en rigtig krydret vin – med andre ord, så har den her vin bare det hele!

Det er kraftig og stærk vin med en enorm dybde. Så hvis du er i tvivl om, hvilken rødvin, du skal have fat i næste gang, så er den her drikkemodne Amarone altså en sikker vinder hver gang!

Amarone della Valpolicella
2012 Riserva

I denne 9 år gamle Amarone Riserva, kan du glæde dig til noget af en smagseksplosion, og den er tilmed perfekt drikkemoden nu. Vinen er det oplagte valg, hvis du skal imponere dine gæster, eller hvis du bare virkelig skal forkæle dig selv.

Så prøv den af – for det kan næsten ikke blive bedre end det her!

Lidt om Recioto:
Mens de fleste kender Amarone, er der overraskende få som kender Recioto. Faktisk er Recioto forløberen for Amarone og produceres på stort set samme måde. Dog med forskel i hvor længe druerne tørrer, og hvor længe vinen gærer. Ved produktion af Recioto vine tørrer druerne længere og gæringen stoppes tidligere, hvilket resulterer i en sødere vin med lavere alkoholprocent. På grund af den dominerende sødme, er den oplagt som dessertvin.

Recioto della Valpolicella
2011

Lækker koncentration af rosin, sveske, og blomme – alt sammen flot integreret med en fin og frisk syre, giver denne specialitet en helt unik smagspalet.

Til et stykke ost eller til en kagedessert vil den være en overraskende lækker oplevelse for de fleste!