Gimle er stolte af at kunne præsentere endnu et stærkt program til årets Byparkskoncerter. I år glæder vi os til at give gæsterne fantastiske oplevelser i selskab med Alberte Winding, Katinka Band, Patina, Blæst, RoseeLu, Lis Sørensen, Pil og Allan Olsen og Morgan Helltown & The Lost Cause.

Spillestedsleder på Gimle, Lars Månsson Sloth, udtaler:

”Nu vender Byparkskoncerter endelig tilbage! Hvor har vi glædet os til igen at kunne mødes mellem bøgetræerne, med den fantastiske udsigt over Roskilde Fjord, og nyde lækre sommeraftener med dejlig musik. Vi vender tilbage med et stærkt, bredt og alsidigt program, der uden tvivl vil tiltrække gæster fra et stort område. Aftenen med de super aktuelle Patina, RoseeLu og ikke mindst de højaktuelle lokale P3 darlings fra Blæst, arrangeres i samarbejde med Roskilde Festival som en del af fejringen af deres 50 års jubilæum. Det bliver en fest aften, der vil kunne sætte stemningen for hele sommeren.”

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Mogens Hallager udtaler:

”Sommeren i Roskilde bliver de store arrangementers tid. Vi starter allerede i pinsen med Himmelske Dage og så kommer ellers jubilæumsudgaven af festivalen, etapestarten af Tour de France og Spejdernes Lejr sidst i juli. Oven i alt det, så er det endnu engang lykkedes Gimle, at sætte et program for Bypark koncerterne sammen, som jeg er sikker på kommer til at samle rigtig mange publikummer. Programmet afspejler bredden i dansk musik, så jeg ser frem til, at opleve Byparken fyldt med glade mennesker og forhåbentligt godt vejr. Jeg glæder mig vildt meget.”

MERE OM PROGRAMMET
Til sommerens første Byparkskoncert d. 5. juli kan du opleve de anmelderroste publikum-darlings Katinka Band samt en af dansk musiks mest nærværende stemmer – Alberte Winding, som med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år. Der er lagt op til sommerstemning af den fineste slags, når to af landets mest efterspurgte sangere på tværs af generationer møder publikum i Byparkens smukke rammer.

Tirsdag d. 12. juli, kan du opleve hele tre koncerter på samme aften. Den sydfynske trio Patina, den lokale kvartet Blæst og genreeksperimenterende RoseeLu. De tre acts kommer med et hav af flotte koncertanmeldelser i bagagen og du kan forvente en liveoplevelse ud over det sædvanlige!

Til den tredje koncert i rækken tirsdag d. 19. juli skal vi igen opleve et spændende generationsmøde mellem to af de helt store stemmer i dansk musik i øjeblikket. Lis Sørensen, der med sin evige aktualitet og enorme erfaring tager publikum i hånden en tur rundt i hele 4 årtiers musikskatte og Pil, som for nyligt brød igennem med P3 hittet ‘Omvendt’ med Andreas Odbjerg og i skrivende stund er aktuel med ‘Gulvet22’ med Burhan G.

Til sommerens sidste Byparkskoncert d. 26. juli kan du opleve Allan Olsen, der med mere end 20 pladeudgivelser og over 40 år som turnerende, ikke overdrevet kan kaldes én af grundpillerne i dansk sangskrivning og entertainment. Allan Olsens repertoire spænder over hele hans brede sangkatalog, der gør brug af hele paletten, fra rock til folk, rap og á cappella. Inden koncerten med Allan Olsen kan du opleve lokale Morgan Helltown & The Lost Cause, der sørger for en god omgang outsider folk, som de selv har døbt den genre de bevæger sig i.

PROGRAM:
Tirsdag d. 5. juli: ALBERTE WINDING + KATINKA BAND
Tirsdag d. 12. juli: PATINA + BLÆST +ROSEELU
Tirsdag d. 19. juli: LIS SØRENSEN + PIL
Tirsdag d. 26. juli: ALLAN OLSEN + MORGAN HELLTOWN & THE LOST CAUSE

Musikken starter kl. 19.30 i Roskilde Bypark

Gratis entré
Byparkskoncerterne arrangeres af Roskilde Kommune og Gimle. Koncerten d. 12. juli præsenteres i samarbejde med Roskilde Festival som en del af fejringen for deres 50 års jubilæum.

 

Foto: ABW