Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2023/06/15 til 2023/06/27.

Brand – Stationscenteret, Roskilde

Kl 22.09 kom der brandmelding fra et supermarked. Der var ingen synlige flammer men lugtede af røg. Brandvæsnet kunne umiddelbart konstatere, at branden var opstået i forbindelse med en ovn i bager-afdelingen og havde givet nogle sodskader. De ansatte, der var på arbejde på det tidspunkt, var kommet ud. Der opstod dog mistanke om, at branden kunne have bredt sig til ventilationssystemet og det blev derfor nødvendigt for brandvæsnet at tilkalde forstærkninger, før branden var endeligt slukket kort før midnat, uden at der var sket de store skader på bygningen.

Lynnedslag – Grydehøjvej, Gundsømagle

Kl 14.43 da uvejret trak ind over politikredsen slog lynet ned i et hus. Husets tagkonstruktion blev beskadiget og strømmen røg, men ingen personer kom til skade og der udbrød ikke brand på stedet. 

Færdselsuheld – Bymarken, Roskilde

Kl. 15.04 rykkede politiet igen ud til et uheld mellem en bilist og en cyklist, der stødt sammen i forbindelse med en bilists højresving.

Ambulancepersonalet tog sig af en kvindelig cyklist, der sammen med et barn blev bragt til skadestuen til et check i anledning af uheldet. Bilisten var sluppet uskadt.

Politiet fik klarlagt, at en 63-årig kvinde fra Roskilde var kørt ad Bymarken i sydlig retning og svingede til højre ind over cykelstien mod parkeringspladsen ved et spisested.

Under svingningen stødte bilisten sammen med en 27-årig kvinde fra Roskilde, der på cykel og med et barn i et barnesæde kørte på cykelstien ad Bymarken også i sydlig retning.

Cyklisten og barnet viste sig at være sluppet med diverse knubs, men politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Herslevvej, Trællerup, Roskilde – Lejre

Kl. 16.02 var en cyklist og en bilist stødt sammen på Herslevvej ved udkørslen fra en privat adressen.

Det viste sig, at en 35-årig mand fra Roskilde på racercykel kørte på cykelstien i sydlig retning ad Herslevvej, da han strejfede forenden af en personbil, som en 44-årig mand fra Slagelse førte langsomt ud fra en privat udkørsel.

Cyklisten væltede og blev bragt til skadestuen, men han var sluppet med diverse knubs. Cykelrytteren havde brugt cykelhjelm under kørslen, og politiet har optaget rapport om sammenstødet.

Færdselsuheld – Holbækvej / Ringstedvej, Roskilde

Kl. 11.02 var en bilist og en cyklist stødt sammen i lyskrydset Holbækvej / Ringstedvej, men ingen af parterne var kommet til skade.

Det viste sig, at en 65-årig kvinde fra Roskilde var kørt i en personbil ad Holbækvej mod øst og i krydset ved Ringstedvej ville foretage svingning til højre ad Ringstedvej mod syd.

Samtidig med bilistens svingning kom en 40-årig kvinde fra Roskilde kørende på cykel i samme retning, men ligeud i krydset ved Ringstedvej. Da bilisten standsede under svingningen, kunne cyklisten ikke undgå at køre ind i højre bagskærm på den 65-åriges bil.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få afklaret, hvorvidt færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Hurtig knallert – Solrødvej, Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 14.15 sigtede færdselspolitiet en 15-årig ung mand fra Gadstrup for at køre på en 30-knallert, der kunne køre væsentlig hurtigere end tilladt, ad Solrødvej i Snoldelev.

Færdselspolitiet målte knallertens hastighed på et rullefelt, som afslørede, at knallerten kunne køre mindst 57 km/t.

Den 15-årige kan nu ud over en bøde også se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert, når sagen skal afgøres.

Høj hastighed – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl 09.50 standsede færdselspolitiet en personbil, der kom kørende med 70 km/t i en byzone. Føreren, en 19-årig mand fra Nordsjælland, havde kun haft kørekort i et halvt års tid, og da der var tale om andet klip i år, så står han nu til at få et kørselsforbud.

Indbrud i cafe på museum – Sankt Ols Stræde, Roskilde

Kl. 19.18 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger om, at alarmen fra cafeen i Roskilde Museum var gået i gang. Politiet kunne ikke umiddelbart finde nogen opbrydningsmærker nogen steder, men en pengekasse med penge i var blevet stjålet fra museet. Stedet blev dog undersøgt for eventuelle spor, der kan bruges til identifikation af tyven.

Fra stedet var der ifølge et vidne kort efter, at alarmen var gået i gang, løbet en ca. 40 årig mand, lys i huden, iført blå T-shirt og shorts fra stedet ad Sankt Ols Gade i retning mod Algade. Politiet fandt ikke umiddelbart den flygtede person og afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser.

Overtrædelse af afbrændingsforbud – Herslev Strandvej, Herslev, Roskilde – Lejre

Kl.12.50 rykkede politiet med baggrund i en anmeldelse om et bål på Herslev strand ud til stedet, hvor politiet efterfølgende kunne konstatere, at en 23-årig mand fra Køge var ansvarlig for et tændt bål i forbindelse med bålet på stranden.

Den 23-årige blev med baggrund i afbrændingsforbuddet i Lejre kommune sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Ovn udløste brandmelding – Gyvelvej, Roskilde

Kl 18.33 kørte brandvæsnet til en brandalarm i en lejlighed. Der blev sendt røgdykkere ind, som kunne konstatere, at lejligheden var tom og at der kun var en begrænset mængde røg på stedet. Røgen kom tilsyneladende fra en ovn, og da politiet fik kontakt til beboeren, erkendte han da også, at han sat sin ovn til at rense sig selv ved hjælp af pyrolyse før han havde forladt lejligheden. Han kan nu se frem til en sigtelse for at overtræde beredskabsloven.

Ramt af flaske – Ramsømaglevej, Gadstrup, Roskilde

Kl 17.25 fik politiet henvendelse fra en far, der fortalte, at hans ni-årige søn var blevet ramt på benet af en flaske, der var blevet kastet fra en studentervogn. En patrulje kørte til stedet og fik en beskrivelse af den pågældende lastbil. Der blev søgt i området, men lastbilen var ikke umiddelbart at finde nogle steder.

Savnet pige fundet på togstationen – Roskilde

Kl. 10.38 fik politiet en henvendelse fra et børnehospital i Roskilde om, at en 16-årig pige var forsvundet fra stedet. Sygeplejepersonalet var bekymret for hende, idet hun havde givet udtryk for, at hun var ked af det og måske kunne finde på at gøre skade på sig selv på togstationen.

Politiet underrettede straks DSB og Bane Danmark, der sørgede for, at togenes hastighed ved Roskilde togstation blev nedsat, mens politiet ledte efter pigen.

Kort før kl. 11.00 fandt politiet den 16-årige i god behold på Roskilde station og fik hende bragt retur til hospitalet til fornøden omsorg og behandling. Togdriften kunne herefter normaliseres.

Udlændingekontrol i forskellige indsatser – Roskilde

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag kontrol tre steder i Roskilde by i anledning af den generelle indsats mod ulovlig arbejdskraft, social dumping og kvindehandel/prostitution.

Indsatsen medførte kontrol af en rumænsk mand på et motel og af en svensk statsborger i en massageforretning. Begge havde orden i deres tilladelser.

Ved den sidste kontrol på en virksomhed inden for autobranchen blev tre udlændinge, der stort havde alt i orden. En enkelt havde dog glemt at medbringe sin opholdstilladelse og blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovgivningen.

Ulovligt bål – Gadstrup, Roskilde

Kl 14.56 kørte brandvæsen og politi til et bål på en adresse i området. Brandvæsnets indsatsleder vurderede, at afbrændingen på flere punkter var i strid med afbrændingsbekendtgørelsen. Bålet var slukket, da politiet nåede frem, men det vil nu blive vurderet, om ejeren af grunden skal have en bøde for afbrændingen.

Ulovligt bål – Tjæreby, Roskilde

Kl 21.31 måtte brandvæsnet ud for at slukke et bål på en privat adresse. Bålet befandt sig kun fem meter fra huset og derfor kan ejeren nu se frem til en bøde efter beredskabslovgivningen.

Uorden ved værtshus medførte sigtelser – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 00.07 måtte politiet rykkede ud til et værtshus på Hestetorvet, efter at nogle håndværkere opførte sig uanstændigt og til ulempe for de øvrige gæster.

Politiet fik kontakt til to mænd på 23 og 45 år fra Jylland, som begge var kraftigt påvirket af spiritus, ligesom deres adfærd ved værtshuset inden anmeldelsen gav politiet grundlag for at sigte dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Da begge på grund af deres spirituspåvirkethed ikke blev skønnet egnet til at kunne tage vare på sig, blev begge frihedsberøvet og medtaget til politistationen i Roskilde, hvor de fik lov til at sove rusen ud i detentionen inden deres løsladelse tidligt onsdag morgen.

Begge kan nu forvente at modtage en bøde i deres digitale postkasse efter sigtelserne mod dem.

Uro og uorden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.12 rykkede politiet ud med flere patruljer i anledning af uro, uorden og slagsmål i Jernbanegade uden for et diskotek.

Politiet kunne konstatere, at der var faldet ro over gemytterne, så der blev ikke umiddelbart brug for de ambulancer, som også var sendt til stedet.

En 23-årig mand fra Roskilde havde været involveret i uordenen og kunne formentlig anses som forurettet, men ønskede ikke videre foretaget fra politiets side.

En 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge kunne ifølge politiets undersøgelse anses for at være noget udadreagerende, så han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. For at undgå yderligere uro og uorden blev han frihedsberøvet og efter en lægeundersøgelse anbragt i detentionen til afrusning.

Politiets tryghedsskabende tilstedeværelse i området varede frem til kl. ca. 04.00. Den 18-årige blev løsladt tidligt fredag morgen og kan nu forvente at modtage en bøde fra politiet.

Opfølgning

Indbrud i Perioden

Sankt Ols Stræde, Roskilde

Skyttevej, Roskilde (forsøg)

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk