Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2023/05/30 til 2023/06/13.

Besiddelse af narkotika – Roskilde

Kl. 12.15 bankede en narkohundepatrulje på hos en 22-årig mand fra Roskilde med baggrund i en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Narkohundene viste allerede ved ankomsten til mandens adresse stor interesse for at kigge nærmere på hans bopæl, hvor politiet ved en ransagning fandt 165 gram amfetamin og 0,4 gram hash.

Den 22-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika, idet politiet mistænkte ham for besiddelse af amfetaminen med henblik på videreoverdragelse til andre.

Politiet løslod dog den 22-årige efter afhøring til sagen, som senere vil få et retligt efterspil for ham. De ulovlige stoffer blev beslaglagt som beviser i straffesagen.

Blaffer stjal bil – Gadstrup, Roskilde

Kl 09.45 meldte en 65-årig mand fra Solrød, at hans bil var blevet stjålet. Han havde forinden givet en blaffer et lift og havde ladet manden sidde i bilen, mens han selv gik ind for at handle i et supermarked. Men det fik manden til at køre fra stedet i bilen ad Holbæk Motorvejen.

En af politiets patruljer fik kort efter kontakt med bilen ved afkørslen til Asnæs og eftersatte køretøjet. På et tidspunkt stødte patruljen og bilen sammen, men begge kunne fortsætte kørslen, der bl.a. gik ud over flere marker og gennem flere hegn. Føreren smed til sidst omkring kl 10.35 bilen fra sig ved stationen i Nykøbing Sjælland og løb fra stedet. Politiet blev i området i nogen tid og søgte også med hundepatruljer efter den undløbne. Det lykkedes dog ikke i første omgang at finde manden, men politiet efterforsker videre i sagen.

Blottede sig for buschauffør – Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde

Kl. 15.38 fik politiet en anmeldelse fra en 48-årig kvindelig buschauffør, der i forbindelse med sit job havde fået krænket sin blufærdighed af en fremmed mand. Han havde kl. ca. 12.50 stået ved et busstoppested på Veddelev Bygade og åbenlyst onaneret foran bussen, som den 48-årige var fører af. Politiet har optaget en rapport om krænkelsen og skal nu forsøge at få identificeret en 50-60 årig mand, kronraget, med hvidt skæg og iført hvid T-shirt samt sorte shorts. Personer med oplysninger om den mistænkte bedes give oplysninger til politiet på tlf. 114.

Brand i lejlighed – Rørmosen, Roskilde

Kl. 05.09 lørdag morgen kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i Rørmosen. Der var meget røg i opgangen, men alle personer var kommet ud. Der havde ikke været flammer, men en glød i en tøjbunke på badeværelset havde udviklet røgen. Beboeren havde forsøgt at slukke ilden uden held. Det var formentlig en glød fra en cigaret, som havde startet røgudviklingen. Den ældre mand, der boede i lejligheden blev kørt til behandling for røgforgiftning. Politiet optog rapport om branden.

Brand på kirkegården – Kong Magnus Vej, Roskilde

Kl. 16.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand på kirkegården, hvor der var gået i noget buskads ved Kong Magnus Vej.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der kun havde forårsaget skader på en busk.

Brandårsagen kunne ikke umiddelbart klarlægges, men der var dog ikke indikation på en strafbart handling. En henkastet genstand som f.eks. et cigaretskod kunne være en mulig brandårsag i denne tid, hvor naturen er meget tør, men tesen kunne ikke underbygges ved fund eller spor på stedet.

Butikstyv genkendt – Algade, Roskilde

Kl. 14.31 anmeldte personalet i en lædervareforretning, at en mand tidligere på eftermiddagen havde stjålet en taske til en værdi af 999 kr. Tyveriet var først opdaget efterfølgende via forretningens overvågning, hvorfor personalet var på udkig efter den mand, der kunne mistænkes for tyveriet.

En kvindelig medarbejder havde efter nogen tid pludselig fået øje på den mistænkte, som blev løbet op af medarbejderen og tilbageholdt ham i samarbejde med et tilfældigt vidne, der hjalp hende.

Politiet fik efterfølgende overdraget en 29-årig mand fra København, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for tyveri af tasken. Han var ikke i besiddelse af tasken, som efter politiets opfattelse formodes gemt et eller andet sted, inden han blev pågrebet.

Den 29-årige blev sigtet for tyveri af tasken, hvilket han nægtede sig skyldig i, men dog løsladt efter afhøring til sagen, hvor også et erstatningskrav fra forretningen vil indgå i sagen.

Butikstyveri / udlændingeloven – Stationscentret, Roskilde

Kl. 11.37 anmeldte personalet fra et supermarked, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet forskellige varer. Han havde optrådt lidt besynderligt og havde bl.a. opholdt sig i lang tid i en prøverum i butikken, inden han pludselig forlod stedet uden at betale for noget.

Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Ukraine, som var i besiddelse af et webcamera, tøj, elektronik, et ur og chokolade til en samlet værdi af 934 kr. Varer havde han gemt under sin jakke, da han forlod butikken uden at betale for noget.

Den 38-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri og blev kørt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til sagen.

Sagen blev afgjort straks, men den 38-årige forblev i politiets varetægt, mens Hjemrejsestyrelsen kigger nærmere på den 38-åriges personlige forhold for at træffe afgørelse om, hvorvidt han skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. I mellemtiden er ukraineren anbragt i et arresthus, indtil en afgørelse foreligger.

Flygtet mand fundet – Roskilde / København

Mandag eftermiddag valgte politiet at efterlyse en 26-årig mand, der som domsanbragt var flygtet fra en Sankt Hans-institution i Roskilde.

Politiet efterlyste ham med foto og bad om offentlighedens hjælp, hvilket skete, så Københavns Politi med baggrund i en borgerhenvendelse kunne anholde den 26-årige i København. Han blev herefter bragt retur til institutionen i Roskilde.

Forsøg på bedrageri – Viby Sjælland, Roskilde

Kl. 19.08 anmeldte 70-årig kvinde, at hun netop var blevet kontaktet af en mand, som præsenterede sig som “Dennis Juul” fra Danske Bank. Den falske bankmand forsøgte at få den 69-årige til at hæve 12.000 kr, som hun skulle aflevere i en kuvert til en bankmand, der ville komme forbi hendes adresse. Han forklarede, at det var for at sikre hendes penge i forbindelse med en uretmæssig hævning fra hendes konto.

“Bankmanden” ringede to gange, men den 70-årige fattede mistanke til at det var svindel og ringede til Danske Bank, som lukkede for kvindens konto for en sikkerheds skyld.

Politiet efterforsker nu sagen om forsøg på bedrageri, som heldigvis ikke førte til at den -årige mistede nogen penge, fordi hun gjorde det helt rigtige. Hun ringede til sin bank og fik afklaret, at der var tale om et fupopkald og anmeldte sagen til politiet.

Færdselsuheld – Jyllinge Parkvej / Østre Centervej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 18.02 fik politiet via alarm 112 melding om, at et barn var blevet påkørt af en personbil i et fodgængerfelt på Jyllinge Parkvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet traf på uheldsstedet en ædru, men chokeret 30-årig kvindelig bilist fra Jyllinge, mens redningspersonalet tog sig af en tilskadekommen pige liggende på Jyllinge Parkvej. Hun blev straks efter i en ambulance bragt til et sygehus til behandling for sine skader.

En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer, herunder pigens cykel, der var henstillet ved et skilt ved uheldsstedet.

Politiet fik ud fra undersøgelserne og afhøring af bilisten og vidner mv. klarlagt, at den 30-årige kvindelige bilist var kørt i en personbil ad Jyllinge Parkvej mod øst med lav hastighed.

Da bilisten passerede det markerede fodgængerfelt på tværs af Jyllinge Parkvej umiddelbart vest for Østre Centervej, blev en 10-årig pige fra Jyllinge påkørt i fodgængerfeltet, så hun efterfølgende landede på kørebanen.

Pigen blev indlagt på et sygehus til behandling for alvorlige, men ikke livstruende skader som følge af påkørslen, som hendes pårørende er underrettet om.

Politiet mangler at afhøre pigen om hendes færden inden påkørslen, men politiet vil i forbindelse med undersøgelse af hændelsesforløbet forud for og i forbindelse med påkørslen gerne i kontakt med personer, der måtte have gjort observationer omkring uheldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Lyngageren / Lindenborgvej, Svogerslev, Roskilde

Kl. 10.21 fik politiet en anmeldelse fra den ene part i et færdselsuheld, efter at to bilister var stødt sammen i krydset Lyngageren – Lindenborgvej i Svogerslev.

Ingen af parterne var kommet til skade, men der var sket mindre materiel skade på de to implicerede biler.

En 81-årig kvinde fra Lejre var kørt ad Lyngageren mod syd frem til krydset ved Lindenborgvej, hvor hun standsede ved vigelinjen. Efter et kort stop begyndte hun en svingning til venstre ad Lindenborgvej mod øst, men stødte under svingningen sammen men en anden personbil, som en 43-årig mand fra Jyderup førte ad Lindeborgvej i østlig retning.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Roskildevej / Kalundborgmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 14.36 var tre bilister blevet impliceret i et sammenstød på Roskildevej ved fra-/tilkørsel 1 Tølløse til/fra Kalundborgmotorvejen ved Vipperød, men ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.

Det viste sig, at en 43-årig kvinde fra Sejerø fra motorvejsfrakørslen var i færd med at foretage svingning til venstre ad Roskildevej mod nordvest, da en 49-årig mand fra Kirke-Hyllinge som fører af en personbil ad Roskildevej i sydøstlig retning måtte undvige.

Undvigemanøvren betød, at den 49-årige ved motorvejsafkørslen kolliderede med en varebil, som en 54-årig mand fra Vipperød var fører af.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Roskildevej, Gl. Havdrup, Havdrup – Solrød

Kl. 06.43 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor den ene part efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende. Ingen var kommet til skade ved sammenstødet.

Det viste sig, at en 50-årig mand fra Klippinge i en varebil kørte ad Roskildevej i nordlig retning i tæt trafik og med nærmest køkørsel.

Ifølge den 50-årige satte føreren af en forankørende varebil pludselig bilen i bakgear, så den 50-årige blev påkørt på fronten af sin varebil, som fik skader, så han ikke kunne køre længere og derfor standsede på cykelstien ved vejen.

Føreren af den forankørende varebil kørte også ind på cykelstien, men for at overhale de øvrige trafikanter i køen på denne måde, indtil varebilen forsvandt ud af syne for den 50-årige.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet i et forsøg på at få identificeret varebilen, som var med åbent lad uden presenning. Der lå værktøj på ladet.

Øvrige trafikanter, der måtte have bemærket varebilens kørsel ad cykelstien forbi den tætte trafik på Roskildevej ved Gl. Havdrup, må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Høj hastighed – Darupvej, Roskilde

Kl 20.01 var færdselspolitiet forbi Darupvej og målte med laser en 35-årig polsk mand fra Høje-Taastrup til at køre 95 km/t i byzone. Han står nu til frakendelse af kørekortet, som han i øvrigt ikke havde med på køreturen

Kvinder fuppet til udlevering af hævekort – Viby Sj. – Roskilde / Hvalsø – Lejre

Kl. 09.51 anmeldte pårørende til en 80-årig kvinde fra Viby Sj., at hun torsdag aften var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand. Han havde præsenteret sig som ansat i Danske Bank og havde brug for at få udleveret den 80-årige hævekort og PIN-kode på grund af misbrug.

En ung mand, brun i huden, ca. 150 cm høj, iført sort jakke med lynlås, sorte bukser og talende gebrokkent dansk henvendte sig og fik udleveret både hævekortet og PIN-koden.

Kortet var efterfølgende blev misbrugt tre gange til uberettigede kontanthævninger for i alt 8.000 kr.

Kl. 17.16 fik politiet endnu en anmeldelse om et fupopkald fra en falsk bankmedarbejder i Nordea, der torsdag eftermiddag havde kontaktet en 75-årig kvinde fra Hvalsø.

Hun var blevet overtalt til at udlevere sit dankort og PIN-kode af sikkerhedsmæssige årsager, så hun kunne få tilsendt et nyt. En mand var dukket op og havde afhentet dankortet, som efterfølgende i flere hævninger var blevet misbrugt til at hæve i alt 22.000 kr.

Begge anmeldelser indgår nu i sager om bedrageri i en sagstype, som politiet gennem tiden har fået en del anmeldelser om. Det gode råd er at foretage et kontrolopkald retur til banken, såfremt nogen uopfordret henvender sig på et usædvanligt tidspunkt. Fupopkald vil med stor sandsynlighed blive afsløret på denne måde.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Naurbjergvej, Havdrup – Solrød

Kl. 11.05 standsede færdselspolitiet en varebil med tilkoblet påhængsvogn med henblik på rutinemæssig kontrol af vogntoget og føreren.

Bag rattet i varebilen sad en 46-årig mand fra Kirke-Eskilstrup, som var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af vogntoget. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og efterfølgende gjort bekendt med, at han nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at være fører af et køretøj, selv om han ikke havde førerret.

Politiet beslaglagde derfor hans varebil med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 46-årige vil blive indkaldt til på et senere tidspunkt.

En dommer skal dog forinden kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen af varebilen, fordi den 46-årige protesterede herover og ønskede en retlig prøvelse heraf.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – motorcykel beslaglagt – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 19.10 bemærkede en patrulje en motorcykel køre ad Frederiksborgvej i nordlig retning og videre ind i rundkørslen ved Sankt Clara Vej på en måde, så motorcyklisten ikke overholdt sin ubetingede vigepligt.

Motorcyklisten blev efterfølgende standset, og en 29-årig mand fra Hillerød blev som fører heraf indledningsvist sigtet for overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af motorcyklen.

Sigtelsen for kørsel i frakendelsestiden var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 29-årige blev afsløret i at føre et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Politiet fandt derfor grundlag for at beslaglægge hans motorcykel med henblik på senere konfiskation, så den 29-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af motorcyklen skal afgøres.

Mand generede diskoteksgæster – Hersegade, Roskilde

Kl. 23.14 måtte personalet på et diskotek bede om assistance fra politiet til at bortvise en spirituspåvirket mand, der ude på gaden var til gene for gæster til diskoteket.

Politiet fik på stedet kontakt til den spirituspåvirkede, 40-årige mand fra Roskilde, der var opfarende i sin påvirkede tilstand, at politiet anså det for nødvendigt at frihedsberøve ham for at få skabt ro i gaden.

I samme forbindelse blev den 40-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd over øvrige tilstedeværende/gæster i hans kraftigt spirituspåvirkede tilstand.

Efter et lægetilsyn blev den 40-årige anbragt til afrusning i politiets detention, hvorfra han blev løsladt tidligt torsdag morgen, da han blev vurderet i stand til at klare sig uden ulempe for andre. Han kan dog forvente at modtage en bøde som afgørelse på overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen.

Mand overfaldet – Astersvej, Roskilde

Kl. 22.50 slog en opmærksom, 16-årig ung mand alarm til politiet, fordi han netop havde kørt på knallert ad Astersvej og herunder set en mand blive udsat for vold af en anden mand, der sparkede og slog med næverne mod offeret.

Politiet og ambulancepersonale fik på Astersvej kontakt til en forslået og alkoholpåvirket, 23-årig mand fra Smørum, som blev vejledt om at tage på skadestuen for at blive tilset efter overfaldet.

Den 23-årige huskede umiddelbart ikke så meget omkring overfaldet, hvorfor et område på Astersvej blev undersøgt med politihunde efter eventuelle spor efter overfaldsmanden.

Ifølge vidner kunne voldsmanden beskrives som en mand, brunlig hudfarve, 180-190 cm høj, lidt sort skæg og iført sort tøj. Manden flygtede efter overfaldet ad en gangsti, der fører mod Tulipanvej og Motelvej.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte havde set enten offeret eller den mistænkte i området ved Astervej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mange gæster i bil til Roskilde Dyrskue mv. – Roskilde

Lørdag bød på nogle udfordringer for adskillige gæster, der i bil var kørt i retning mod Roskilde Dyrskue.

Politihjemmeværnet og færdselspolitiet var ude på vejene for at hjælpe med trafikafviklingen i dagens løb, men tålmodigheden blev forskellige steder sat på prøve hos bilister, der måske var et par timer om at nå helt til frem til dyrskueområdet på grund af den store tilstrømning.

Færdselspolitiet foretog i samme anledning også kontrol af nogle køretøjer, hvilket to bilister kl. ca. 20.00 på Darupvang, Roskilde, vil kunne huske. Begges biler larmede ekstraordinært meget, fordi en 20-årig mand fra Ølstykke havde fjernet bageste lydpotte på sin bil, så den afgav unødig støj under kørslen.

En bil ført af en 20-årig mand fra Slangerup larmede også for meget, fordi han efter fjernelse af den bageste lydpotte havde monteret bilen med en anden og ikke godkendt lydpotte.

Begge mænd blev sigtet for den overtrædelse af færdselslovgivningen og kan nu se frem til at modtage en bøde.

Kl. 20.38 blev en personbil, hvis mandlige fører ikke brugte sikkerhedsselen under kørslen, standset med henblik på rutinemæssig kontrol på Darupvej, Roskilde.

Føreren var en 30-årig mand fra Regstrup, som aldrig har erhvervet sig et kørekort og derfor ikke må være fører af en bil. Han blev derfor sigtet for både kørsel uden førerret og for den manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen.

Politiet kunne konstatere, at den 30-årige inden for de seneste tre år flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort, så politiet gjorde ham bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler uden førerret.

Den 30-årige protesterede over beslaglæggelsen af bilen, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget herfor til trods for, at en dommer i en anden sag fra maj måned i år godkendte politiets beslaglæggelse af en anden bil af samme årsag. Politiet og den 30-årige kan nu afvente rettens afgørelse i denne nye sag, før den 30-årige vil høre nærmere om sagens videre forløb.

Narkokørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 03.23 standsede politiet en 29-årig mand fra Frederiksværk som fører af en personbil ad Frederiksborgvej i sydlig retning omkring Sognevej.

Den 29-årige deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af benzodiazepiner, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel med knive i bilen – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 12.55 standsede politiet en personbil på Ringstedvej ved Lindenborgvej med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

En 39-årig mand fra Aarhus sad bag rattet i bilen, og han blev kort efter anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, fordi narkometeret gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen.

Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet i en dørlomme to knive med bladlængder på hhv. 11,5 og 22 cm, hvilket medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven, da den 39-årige ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe dem.

Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret – Roskildevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 16.27 fik politiet grundlag for at sigte en 37-årig mand fra Holbæk for to overtrædelser af færdselsloven, da han blev standset som fører af en varebil på Roskildevej ved Vipperød.

Den 37-årige havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af narkotika under kørslen, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Da den 37-årige ikke kørte i sin egen bil, blev bilejeren efterfølgende sigtet for at have overladt føringen til en person, der på grund af den manglende førerret ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Penge stjålet fra kasseapparat – Skomagergade, Roskilde

Kl. 16.58 kom en anmeldelse om kassedyk fra en restaurant på Skomagergade i Roskilde. En tjener havde set to mænd gå åbne kassen og taget pengene. De løb fra stedet med en tjener og kokken i hælene, men det lykkedes tyvene at stikke af fra stedet.

De to mænd beskrives som:

Begge mænd beskrives som: 20-25 år, 170 cm høj, spinkel af bygning, brun hud og sort hår. Den ene havde lidt skæg og var iført træningsdragt og rød T-shirt. Den anden var iført hvid skjorte og shorts.

Politiet optog rapport om tyveriet og indhenter overvågning fra restauranten til brug i efterforskningen.

Politiet undersøger sag om mulig drugging i nattelivet – Roskilde

Kl. 15.37 anmeldte 21-årig kvinde fra Brønshøj, at hun lørdag nat havde været på et diskotek i Roskilde midtby med nogle venner, da hun pludselig fik det dårligt og kastede op. Hun blev hentet, men fik det tiltagende dårligt, så hun tog på skadestuen, hvor de mistænkte, at hun måske kunne have indtaget euforiserende stoffer. En urinprøve viste positiv for ketamin, og kvinden mistænkte, at nogen havde puttet noget i hendes drink, så hun anmeldte sagen til politiet søndag eftermiddag.

Politiet undersøger nu sagen om mulig drugging, for at forsøge at afklare, hvem der kan have puttet noget i drinken. En sådan handling falder under straffelovens regler om vold.

Røglugt – Industrivej, Roskilde

Kl. 10.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et pengeinstitut, hvor det lugtede af røg indendørs, og hvor branddøre mv. var blevet aktiveret.

Både brandvæsnet og politiet kunne sammen med bankens personale straks blive beroliget, idet røglugten formodes at stamme fra en fejl i nogle elektriske installationer og med røglugt til følge. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Røvede kasket fra mand – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 00.10 fik politiet en henvendelse fra en 37-årig mand fra Roskilde, som kort forinden var blevet overfaldet og havde fået frataget sin kasket af en fremmed mand i et grønt område ved Ved Ringen, Roskilde.

Den 37-årig var noget chokeret over episoden, der skete, da han gik ad en sti i et grønt område i nordlig retning mod togstationen i Roskilde.

Pludselig kom en fremmed mand hen til den 37-årige, som blev overfaldet med slag mod hovedet og spark på kroppen, mens han forsøgte at værge for sig.

Overfaldet endte med, at den fremmede mand tog den 37-åriges kasket og forlod området, da en cyklist tilfældigt kom til stedet.

Flere patruljer blev sendt til området og kunne kl. 00.14 anholde en påvirket, 33-årig mand fra Island, som var i besiddelse af den forurettedes kasket.

Politiet bragte den anholdte til politistationen i Roskilde, hvor han blev tilset af en læge, inden han blev anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen.

Den 33-årige blev torsdag morgen sigtet for røveri af den 37-åriges kasket ud fra omstændighederne ved overfaldet på ham.

Efter afhøringen blev den 33-årige løsladt, idet han efter en fornyet lægeundersøgelse blev indlagt på et hospital til undersøgelse og eventuel behandling i anledning af sin mentale tilstand.

Sagen vil dog senere få et strafferetligt efterspil for den 33-årige, og politiet har allerede genudleveret kasketten til den forurettede, der i mellemtiden blev undersøgt på en skadestue for at få dokumenteret eventuelle skader.

Samme hurtige bilist to steder – Roskilde / Lejre

En patrulje fra færdselspolitiet blev kl. ca. 12.45 under patruljering i en videopatruljebil på Holbækmotorvejen i vestlig retning ved Roskilde overhalet af en personbil, hvis fører kørte med væsentligt hurtigere hastighed end de tilladte 110 km/t ifølge skiltningen.

Færdselspatruljen kunne på grund af den tætte trafik ikke følge med og få standset den hurtigkørende bilist, men kørslen blev optaget på patruljebilens videoudstyr.

Færdselspatruljen fortsatte herefter til Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø, for rutinemæssigt at kontrollere bilisternes hastighed på en strækning, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Kl. 13.09 blev en personbil målt til at køre med mindst 82 km/t ad Blakledsvej i sydlig retning. Da bilen var blevet standset, kunne færdselspatruljen til sin overraskelse konstatere, at det var tale om samme bilist som på Holbækmotorvejen.

En 37-årig mand fra Ugerløse blev sigtet for hastighedsovertrædelsen på Blakledsvej, men kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af kørslen med den høje hastighed på Holbækmotorvejen, når patruljebilens videooptagelser har dannet grundlag for udregning af en formodet hastighedsovertrædelse på motorvejen.

Spirituskørsel / færdselsuheld – Motelvej / Astersvej, Roskilde

Kl. 20.17 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i krydset Motelvej – Astersvej i Roskilde.

Det viste sig, at en 21-årig kvinde fra Roskilde som fører af en personbil ad Motelvej i østlig retning ville foretage et venstresving ved Astersvej. Herunder mistede hun kontrollen over bilen, der påkørte et skilt og en vejsten, men slap uskadt fra uheldet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, men den 21-årige kunne mistænkes for spirituskørsel. Hun blev derfor anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel, men løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To hurtige bilister – Darupvej, Roskilde

Færdselspolitiet var igen på Darupvej for at måle trafikanternes hastighed med en medbragt laserhastighedsmåler, og i alt to bilister blev afsløret i at køre væsentligt hurtigere end tilladt på Darupvej, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Kl. 13.14 blev en 31-årig mand fra Hvalsø sigtet for at have kørt mindst 81 km/t ad Darupvej i vestlig retning i en personbil, og kl. 13.52 var en 63-årig mand fra Fakse som fører af en personbil blevet sigtet for at have kørt mindst 82 km/t ad Darupvej i østlig retning.

Begge bilister har overskredet den gældende hastighedsbegrænsning med mere end 60 procent, hvorfor de begge ud over en bøde og et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden kan forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Såfremt de findes skyldige, vil påstanden betyde, at de skal aflægge en ny teori- og køreprøve for at beholde førerretten.

To hurtige bilister – Darupvej, Roskilde

To mænd blev inden for en time som førere af deres personbiler målt til at køre væsentligt hurtigere ad Darupvej, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t, fordi vejen er beliggende i tættere bebygget område.

Færdselspolitiet målte kl. 10.21 med en laserhastighedsmåler en 32-årig mand fra Ringsted til at køre mindst 81 km/t i vestlig retning i den personbil, som var fører af. Årsagen til den høje hastighed var ifølge føreren en test af bilen efter en reparation.

Kl. 11.16 blev en 60-årig mand fra Roskilde afsløret i at køre i østlig retning med 82 km/t i en personbil.

Begge bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde og et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden se frem til en påstand om betinget frakendelse, hvilket betyder, at de skal aflægge en ny teori- og køreprøve for at beholde førerretten.

Tricktyveri – Roskilde

Kl 14.07 anmeldte en 71-årig kvinde fra Roskilde, at hun var blevet vinket hen til en mindre, mørk bil på tyske nummerplader, der holdt på Fælledvej i Roskilde. I bilen sad en kvinde og en mand, der begge talte et udenlandsk sprog. Kvinden steg ud afbilen og kastede nogle penge ned i den 71-åriges rollator og forsøgte at give hende nogle smykker på. Det lykkedes dog den 71-årige at komme derfra uden at miste noget.
Kl 14.11 kom der anmeldelse fra en 33-årig kvinde om, at hun på Vindingevej havde været udsat for et tricktyveri, hvor en mand og en kvinde havde forsøgt at give hende en halskæde på og i den forbindelse stjæle hendes egen halskæde, hun havde på. Hun bemærkede dog dette i tide og bad om at få hendes egen halskæde tilbage, hvorefter det udenlandske par forlod stedet i deres bil. Der er tilsyneladende tale om det samme par i begge sager.
Parret beskrives som: Kvinde, 40-45 år, 150-160 cm høj, kraftig af bygning, brun i huden og med sort langt hår og med guld øreringe. Hun var sammen med mand, 50-55 år, spinkel af bygning, brun i huden og med sort kort hår.

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.06 kørte en patrulje til et byggemarked på Industrivej, hvor en litauisk mand havde stjålet to bælter til en værdi af 240 kr. Den 30-årige mand blev taget med til politistationen til afhøring. Sagen blev afgjort med en straksbøde, som den 30-årige betalte, hvorefter han fik lov til at gå. Butikken havde intet erstatningskrav.

Uromager var efterlyst – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 03.30 bad DSB-personale om hjælp til bortvisning af en mandlig passager, som skabt problemer i toget og i øvrigt havde været udadreagerende over for togpersonalet.

Politiet fik på Trekroner Station kontakt til en 42-årig mand fra Korsør, som blev bortvist fra toget. Han fik dog ikke lov til selv at forlade togstationen, da det viste sig, at den 42-årige var efterlyst af Sydsjælland og Lolland-Falsters politi som udeblevet fra fogedretten.

Den 42-årige blev frihedsberøvet og transporteret til Sydsjælland, så han tirsdag kan fremstilles i fogedretten. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i toget.

Vanvidskørsel (hastighed) – Darupvej, Roskilde

Fredag aften var færdselspolitiet i området omkring Roskilde Dyrskue i anledning af de mange gæster i bil og gæster til fods i området.

Kl. 19.52 målte færdselspolitiet en motorcyklist til at køre med mindst 110 km/t ad Darupvej i vestlig retning på en vej, der er beliggende i tættere bebygget område og derfor med højst tilladte hastighed på 50 km/t.

Ingen personer havde konkret været i fare ved kørslen, som kan betegnes som vanvidskørsel på grund af hastighedsovertrædelsen over det dobbelte af tilladt hastighed.

En 39-årig mand fra Roskilde blev efterfølgende standset som fører af motorcyklen. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og straks efter gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans motorcykel med henblik på senere konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel.

Den beslutning var den 39-årige meget ked og ønskede en dommer til at kigge nærmere på grundlaget herfor.

Den 39-årige måtte samtidig aflevere sit kørekort, idet hans førerret blev straks inddraget, hvilket betyder, at han ikke længere må være fører af et køretøj, hvor et kørekort kræves.

Politiet afventer nu dommerens afgørelse med hensyn til beslaglæggelsen, før den 39-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Vold i nære relationer – Gormsvej, Roskilde

Kort før kl. 16.00 fik et par beboere på Gormsvej afbrudt deres udendørs gøremål ved lyden af en bils kraftige opbremsning og efterfølgende synet af en mand, der jagtede en kvinde.

Beboerne blev efterfølgende vidne til et overfald på kvinden, idet manden både hev i hende og også slog og sparkede hende, inden hun slap fri og søgte tilflugt hos en beboer, som var behjælpelig med at alarmere politiet.

Politiet fik kort efter kontakt til en forslået, 46-årig kvinde fra Greve, som under en køretur i bil med sin eks-kæreste var flygtet herfra efter et skænderi med ham. Kvinden blev vejledt om at lade sig undersøge på en skadestuen for at kunne dokumentere mandens overfald på hende.

En 37-årig mand fra Roskilde blev hurtigt identificeret som den mistænkte i sagen, så politiet kunne et par timer senere anholde ham.

Den 37-årige blev sigtet for vold mod den 46-årige kvinde, men blev løsladt efter afhøring til sagen. Han kan således forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Agervænget, Snoldelev, Gadstrup
Dyssevej, Ågerup, Roskilde
Fabriksvænget, Viby Sj.
Grønager, Gevninge, Roskilde
Langløbet, Jyllinge
Ringparken, Roskilde
Rørmosen, Roskilde
Skovbovængets Alle, Roskilde