Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2023/04/03 til 2023/04/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto ABW

ANPG fangede narkobilist uden kørekort – Sengeløsevej, Herringløse, Roskilde

Automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) er et vigtigt værktøj på patruljebilerne, som straks giver en besked om bl.a. bilejere uden kørekort. Fredag middag meldte ANPG at en bilist der passerede på Sengeløsevej i Herringløse ikke have gyldig førerret. Da patruljen stoppede bilisten viste det sig, at det var bilens ejer, en 32-årig mand fra Taastrup, som kørte bil selvom han var frakendt førerretten frem til 2024 på grund af flere sager om narkokørsel. Han havde heller ikke taget selen på under dagens kørekort.

En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Ved en ransagning af bilen fandt betjentene 1,73 gram skunk, der blev beslaglagt, og den 32-årige sigtet for narkobesiddelse. Efter at have afgivet en blodprøve blev bilisten løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen. Med på vejen fik han desuden en formaning, da det var anden gang han kørte uden kørekort. Reglerne om konfiskation af bilen er opfyldt, hvis han inden for tre år bliver taget tre gange for at køre uden kørekort.

Bedrager stak halen mellem benene – Havdrup, Solrød

Kl. 18.01 anmeldte et ældrepar i Havdrup, at konen netop var blevet ringet op af en mand, der kaldte sig Jens Føg fra teknisk afdeling i Nordea. Han sagde, at der var hævet 8000 kr. på kvindens kreditkort, så han ville sende et bud fra Postnord til at hente kortet, så det kunne spærres pengene kunne føres tilbage. I mellemtiden ringede manden til politiet, så da “buddet” dukkede op, fortalte manden ham, at politiet var på vej.

Desværre lykkedes det “buddet” at stikke halen mellem benene, og forsvinde fra stedet før patruljen nåede frem. Han fik ikke udleveret noget kreditkort.

Manden beskrives som:
20-30 år, ca. 175 cm, sort halvlangt krøllet hår, iført sort smudset dunjakke med syede firkanter, mørke bukser, blå sko med hvide såler.

Betjentene afhørte ægteparret og sagen om forsøg på bedrageri efterforskes nu af politiet. Husk at gøre som det handlekraftige par. Anmeld mistænkelige opkald til politiet og udlever aldrig kort, koder eller personlige oplysninger til nogen du ikke kender. Advar dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt.

Bil taget fra vanvidsbilist – Roskilde, Borup – Køge

Lige før kl. 13.56 kørte en bilist over for rødt lys lige foran en patruljebil på Ringstedvej i Roskilde. Patruljen kørte efter bilisten for at stoppe ham, men han gassede i stedet op ud af byen mod Osted. Speederen blev trykket i bund og adskillige færdselsregler blev tilsidesat under hans flugt fra politiet. Flere gange måtte andre trafikanter trække ind for at undgå sammenstød, og bilisten kørte med høj fart, så flere patruljer blev sat ind på at stoppe den farlige kørsel. Bilisten drejede af mod Borup, og på Vestre Ringvej i Borup fik flere patruljer lukket flugtbilisten inde. Han påkørte en patruljebil og en anden bilist før han stoppede og blev anholdt. Ingen personer kom noget til, men der kom skader på flere biler.

Bilisten viste sig at være en 52-årig mand fra Roskilde, som blev testet med narko- og alkometer, som ikke viste noget ulovligt. Den 52-årige blev taget med til at stationen til afhøring, men her kom der intet frem om, hvorfor han stak af fra politiet. Sagen blev juridisk vurderet, hvor der blev fundet grundlag til at beslaglægge bilen for vanvidskørsel, men ikke til at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan dog forvente at høre meget mere fra politiet i sin sag om vanvidskørsel og fareforvoldelse.

Politiet søgte i går vidner til den farlige kørsel, som kan være med til beskrive vanvidskørslen. Flere har henvendt sig, men politiet vil stadig gerne høre fra borgere, der har set nogen farlige situationer eller har måtte bremset/undviget i forbindelse med vanvidskørslen. Vidneforklaringer kan være meget vigtig dokumentation i sagen.
Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Butikstyveri – Algade, Roskilde

Kl. 19.55 fik politiet en anmeldelse fra en butikskontrollant i supermarkedet Super Brugsen om, at to personer var blevet tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet fra butikken.

Politiet fik kontakt til en 41-årig mand fra Rumænien og en 44-årig mand fra Lolland, som kendte hinanden. Den 41-årige havde været i besiddelse af en taske, der var fyldt med dagligvarer og personlig pleje-produkter for en samlet værdi af godt 3.700 kr., da han forlod butikken.

Den 44-årige var imidlertid under deres fælles færden i supermarkedet set være i besiddelse af tasken, hvorfor begge blev anholdt som mistænkte for butikstyveri, idet ingen af dem betalte for varerne, inden de hver for sig forlod supermarkedet.

Begge anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor de blev afhørt til sagen, som den 41-årige fik afgjort straks med en bøde. Begge blev efter endt sagsbehandling løsladt, således at den 44-årige senere vil høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen mod ham.

Cyklist kørte ind i svingende bil – Frederiksborgvej/Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 17.45 skete et mindre uheld mellem en bilist og en cyklist i rundkørslen ved Frederiksborgvej/Sankt Clara Vej i Roskilde. Bilisten, en 39-årig kvinde fra Roskilde, kørte ad Frederiksborgvej mod syd, hvor hun kørte ud af rundkørslen på Sankt Claras Vej for at svinge til ind på tankstationen, der ligger lige efter. Cyklisten, en 55-årig kvinde fra Roskilde, kom i det samme kørende i god ud af rundkørslen og ramte ind i siden på den svingende bil. Bilisten havde ikke set cyklisten før hun begyndte at svinge.
Cyklisten slap heldigt fra uheldet uden at komme noget alvorligt til. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Færdselsuheld – Jyllinge Parkvej / Frederiksborgvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 16.46 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere i forbindelse med et sammenstød med to bilister, hvoraf den ene var et udrykningskøretøj.

Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, hvor der skete betydelig materiel skade på de implicerede køretøjer. Udrykningskøretøjet tilhørte sundhedsberedskabet.

En 64-årig mand var fører af udrykningskøretøjet ad Jyllinge Parkvej mod øst og kørte ind i lyskrydset ved Frederiksborgvej, hvor der skete et sammenstød med en personbil, som en 19-årig mand fra Ølstykke førte ad Frederiksborgvej mod syd.

Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet og skal nu ud fra parternes og vidners forklaringer have klarlagt de nærmere omstændigheder ved sammenstødet i lyskrydset.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl 13.30 skete der sammenstød mellem en personbil og en motorcyklist på vej i samme retning. Motorcyklisten, en 32-årig mand fra Roskilde, væltede men slap uden alvorlige skader. Vejen var i forbindelse med uheldet kortvarigt afspærret. Føreren af personbilen var en 62-årig mand fra Køge.

Færdselsuheld – Køgevej / Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 13.20 fik politiet en henvendelse fra en 30-årig kvinde fra Roskilde, som oplyste, at hun tidligere havde været impliceret i et færdselsuheld i lyskrydset Køgevej – Søndre Ringvej i Roskilde.

Politiet fik ved afhøring af kvinden klarlagt, at hun var kørt i en personbil ad Søndre Ringvej mod øst og var kørt ind i krydset, da en anden bilist kom kørende gennem krydset ad Køgevej i nordlig retning.

De to parter strejfede hinanden og holdt efterfølgende ind til siden, så de kunne tale sammen om sammenstødet.

Kvinden var noget chokeret over uheldet og fik i samtalen med modparten ikke oplysninger om føreren og køretøjer.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for dels at få belyst de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets farve i parternes færdselsretninger, dels i et forsøg på at få identificeret modparten, der var kørende i en hvid personbil.

Færdselsuheld – Søndre Ringvej / Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 11.58 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Søndre Ringvej – Maglegårdsvej, så en ambulance var rykket ud til uheldsstedet.

Politiet kunne konstatere, at airbags i de to implicerede biler var blevet udløst, men ingen af parterne var kommet til skade.

En 20-årig mand fra Ringsted var inden sammenstødet kørt i en personbil ad Søndre Ringvej mod nordvest og foretog i lyskrydset svingning til venstre mod Maglegårdsvej.

Under svingningen blev han påkørt på højre forskærm af en modkørende personbil, som en 69-årig mand fra Roskilde førte ad Søndre Ringvej og ligeud gennem krydset ved Maglegårdsvej.

De to biler holdt midt i krydset, men blev skubbet ind til siden, så det lokale redningsberedskab kunne opsamle væsker fra de to køretøjer efterfølgende.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens regler om svingning kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Østbyvej/Østre Ringved, Roskilde

Kl. 12.25 kom en personbil, ført af en 76-årig kvinde fra Roskilde, kørende ad Østbyvej i østlig retning og skulle dreje til højre ad Østre Ringvej, da bilen i krydset blev påkørt af en anden bil, ført af en 84-årig mand fra Jægerspris. Den kvindelige bilist var fas pådrog sig lettere skader ved sammen stødet og blev kørt til undersøgelser på sygehuset. Vejen var spærret af i ca. 1,5 time, da det skulle undersøges af en bilinspektør. Politiet optog rapport i sagen.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Trekroner Alle, Roskilde

Kl. 19.15 rykkede politiet ud til krydset Østre Ringvej – Trekroner Alle – Østbyvej for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at to bilister var stødt sammen. Ingen af dem var kommet til skade.

De to involverede bilister var kørt hen til en nærliggende skole, hvor politiet fik kontakt til en 21-årig mand fra Jyderup og en 52-årig kvinde fra Roskilde.

Den 21-årige var i en personbil kørt ad Østbyvej mod øst og havde på et tidspunkt blinklyset aktiveret før en planlagt svingning til højre ad Østre Ringvej mod syd. Han fortrød og slog blinklyset fra, så han fortsatte ligeud i østlig retning ad Trekroner Alle, da det var det forkerte kryds, han ønskede at foretage en svingning.

I modsat retning var den 52-årige kvinde kørt i en personbil, hvori hun var standset midt i krydset før svingning til venstre ad Østre Ringvej mod syd. Hun begyndte dog sin svingning, så den 21-årige kørte ind i hendes højre forskærm.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder hvorvidt færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Hastighedsovertrædelse – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.00 blev en 40-årig mand, som kom kørende på motorvejen i vestgående retning. Manden blev filmet af politiets videobil, som målte hastigheden til at være 161 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 110 km/t. Manden blev sigtet for lovovertrædelsen og kan se frem til en bøde på 5400 kr. samt 500 kr. i bidrag til offerfond. Politiet nedlægger påstand om frakendelse af mandens kørekort.

Kørsel uden førerret – Bymarken, Roskilde

Kl. 04.43 standsede politiet på Bymarken en personbil med henblik på nærmere kontrol af føreren og køretøjet.

Personbilen blev ført af en 17-årig ung mand fra Slagelse, som ikke havde erhvervet sig et kørekort, inden han satte sig bag rattet i bilen. Det medførte en sigtelse for kørsel uden førerret, og efterfølgende blev en 18-årig mand også fra Slagelse sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

Mand i bil skabte utryghed – Linkøpingvej, Roskilde

kl. 08.48 fik politiet anmeldelse om, at en 11-årig dreng kort forinden havde haft en ubehagelig oplevelse, da han cyklede i skole. Drengen cyklede af Flækkerupstien, da han blev passet op af en mand i en bil, som tilbød ham slik og en køretur. Drengen afslog tilbuddet, men bilen kørte efter ham et stykke tid, inden drengen kunne komme væk via en cykelsti. Da drengen kom i skole blev sagen anmeldt til politiet, som nu har afhørt drengen og hans forældre. Skolen har orienteret forældrene til eleverne på skolen om episoden. Politiet har ikke på nuværende tidspunkt fået yderligere anmeldelser om lignende hændelser i området.

Manden i bilen beskrives som:

Muskuløs af bygning, 30-40 år, hudfarve: hvid, hårlængde: kort, yderligere kendetegn: store øjenbryn, talte: dansk, Iført: sort overdel af mrk. Adidas og opadvendt kasket. Han kørte i en blå større personbil.

Politiet undersøger nu sagen nærmere for at forsøge at identificere manden i bilen, for at afklare hans baggrund for at henvende sig til drengen. Borgere som har oplysninger om den beskrevne mand eller bil bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Mand tilbød slik- Sandrækkerne, Vindinge – Roskilde

Kl. 20.05 anmeldte moren til en 9-årig dreng, at sønnen tidligere på eftermiddagen havde mødt en mand på vej hjem fra skole omkring kl. 15.00-15.30 tiden. Manden kom gående og havde spurgt drengen, om han ville have slik. Drengen afslog og gik videre. Længere nede af stien gik en hundelufter, som kan have set drengen og manden på stien.

Manden beskrives som: 30-35 år, iført blå kasket, sort Adidas trøje og sorte Hummel bukser. Han medbragte en pose.

Episoden skabte utryghed hos drengen, og politiet undersøger nu sagen, for at afklare om der er en sammenhæng med en lignende episode i Trekroner dagen før. Borgere som har oplysninger om den beskrevne mand bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Motorcykel forulykket – Hovedvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 16.24 kom en motorcykel, ført af en 71-årig kvinde fra Hundested, kørende ad Hovedvejen i Øm, da et udrykningskøretøj kom kørende fra nord i den modkørende vejbane. Den kvindelige motorcyklist ville køre ind til siden, hvor hun ramte en kantsten og væltede på sin motorcykel. Kvinden blev hentet af en ambulance og blev behandlet på sygehuset, da hun havde pådraget sig alvorlige skader ved uheldet.

Optræk til forsamling af køretøjer flere steder – Ringsted / Roskilde / Greve / Køge

Flere patruljer, herunder personale fra færdselsafdelingen, var lørdag aften på udkig efter større og spontane forsamlinger af køretøjer, hvis førere måske kunne mistænkes for at ville køre hensynsløst forskellige steder i politikredsen.

Politiet fik henvendelser om og opsporede selv optræk til forsamlinger på Darupvej i Roskilde, hvor ca. 50 biler var forsamlet, i Ringsted, i området ved Køge Transportcenter og også på Greve Main.

Når større eller mindre forsamlinger blev opdaget, var politiet til stede af præventive årsager, hvilket havde den effekt, at de forsamlede køretøjer stille og roligt forsvandt fra områderne. Politiet fandt således intet grundlag for at sigte nogen bilister for f.eks. hensynsløs eller hasarderet kørsel eller andre ulovlige aktiviteter ved disse forsamlinger.

En anden type biltræf fandt sted på Østre Ringvej i Roskilde og forløb fredeligt, efter at førere af adskillige ældre biler havde forsamlet sig på vejen. En 37-årig mand fra Københavnsområdet blev her sigtet for at have monteret alt for brede dæk på sin gamle bil, hvor han heller ikke havde fået monteret en lydpotte.

Politiets tilstedeværelse i de forskellige byområder betød dog alligevel en kontrol af en del af de trafikanter, som politiet mødte undervejs. Denne spontane kontrol lørdag aften gav følgende antal sager:

Fire sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne på motorvej med påstand om frakendelse af kørekortet
To sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne i tættere bebygget område med påstand om frakendelse af kørekortet
To sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
En sag om overhaling højre om
En sag om spirituskørsel (Roskilde)
En sag om kørsel uden førerret
En sag om fejl og mangler ved køretøjet (Roskilde)

Også præventiv indsats fredag aften mod mulige forsamlinger af køretøjer
Lørdagens præventive tilstedeværelse flere steder i politikredsen var en opfølgning på en tilsvarende indsats fredag aften, hvor politiet også var på udkig efter bilister, der spontant forsamlede sig et sted i politikredsen.

Politiet fandt ikke nogen spontane forsamlinger hverken i Ringsted, Køge, Greve eller Roskilde, hvilket måske kan skyldes vejrliget. Der var nemlig nedbør i form af regn frem til kl. ca. 23.00 flere steder, men politiet brugte alligevel tiden på en spontan kontrol af trafikanter, som patruljerne mødte.

Fredagens kontrol flere steder i politikredsen gav følgende resultat:
En sag om hastighedsovertrædelse på en motorvej
En sag om kørsel i frakendelsestiden
En sag om kørsel i et køretøj, hvis nummerplade var afmeldt og derfor blev inddraget.

Fortsat fokus på spontane forsamlinger af bilister
Politiet har i den kommende tid fortsat fokus på disse spontane forsamlinger af bilister til biltræf, hvor der kan være risiko for hensynsløs og risikobetonet kørsel. Såfremt der er grundlag og mulighed herfor, vil politiet fortsat stille de ansvarlige førere til ansvar for eventuelle overtrædelser af færdselslovgivningen.

Søndag – mandag

Påvirket bilist – Tingvej, Vindinge, Roskilde

Kl 04.25 standser politiet en varevogn ført af en 50-årig mand fra Nordsjælland, da der var mistanke om, at manden havde drukket mere end godt er. En alkometertest viste da også, at manden havde en promille på over 2,0 og derfor blev bilen konfiskeret ud fra reglerne om vanvidskørsel.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 21.44 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Holbækmotorvejen i østlig retning kort før afkørsel 9 Trekroner.

Føreren var en 32-årig mand fra Herlev, som kort efter blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel, da alkometertesten gav udslag over det tilladte.

Politiet løslod den 32-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 00.04 blev en 60-årig kvinde fra Charlottenlund anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Ringstedvej i nordvestlig retning. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil få yderligere besked fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 01.47 blev en 44-årig mand uden fast bopæl sigtet for spirituskørsel, da han befandt sig i en personbil, der havde nøglen i tændingen, og manden havde en promille over det tilladte og desuden var hans førerret administrativt inddraget. Manden erkendte forholdene og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Sagerne afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Mandag (2. påskedag) – tirsdag

Vold mod hjælpsom butiksansat – Brønsager, Svogerslev, Roskilde

Kl. 18.47 anmeldte en 19-årig mand fra Roskilde, at han som ansat i et supermarked var blevet overfaldet af en sur mand, der havde problemer med en pantautomat i butikken.

Da den 19-årige ville komme manden til hjælp, var han blevet overfaldet og slået en enkelt gang i ansigtet, inden andre ansatte var kommet den 19-årige til undsætning. Den 19-årige havde pådraget sig rødmen efter slaget.

Manden var efterfølgende gået fra stedet, men politiet fandt ham ved pantautomaten i en anden og nærliggende supermarked.

Der var tale om en lettere spirituspåvirket, 47-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for vold mod den 19-årige butiksansatte.

Politiet løslod den 47-årige efter afhøring til sagen, som efter afsluttet efterforskning kan forventes at få et retsligt efterspil for den 47-årige.

Indbrud i Perioden

Frederiksborgvej, Roskilde
Broager, Store Valby, Roskilde
Gundsølillevej, Roskilde
Store Valbyvej, Roskilde

Vindingevej, Roskilde