Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Østbyvej / Trekroner Alle, Roskilde

Kl. 10.14 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem en lastbil og en personbil i lyskrydset Østre Ringvej – Østbyvej – Trekroner Alle.

Det viste sig, at en 57-årig mand fra Fyn som fører af en lastbil var kørt ad Østre Ringvej mod syd og ind i lyskrydset, hvor han ramte højre bagskærm på en personbil, som en 44-årig mand fra Roskilde havde ført ind i krydset efter kørsel ad Trekroner Alle i vestlig retning.

Personbilen blev som følge af påkørslen slået ud af kurs og ramte et vejskilt, ligesom en airbag i bilen blev udløst.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, hvis omstændigheder, herunder lyssignalernes farve i de to trafikanters færdselsretninger, søges klarlagt gennem afhøring af parterne og vidner til sammenstødet.

Kæntret båd i vandet – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 15.57 rykkede det lokale redningsberedskab og politiet ud for at undersøge, hvorvidt nogen måtte være i nød efter en anmeldelse om en kæntret båd i den inderste del af Roskilde fjord.

Redningsberedskabet kunne berolige politiet med, at båden havde ligget kæntret på stedet gennem nogen tid, og at bådejeren på grund af bortrejse ikke havde kunnet gøre noget for at bringe båden flot igen.

En drone afsøgte området omkring båden, men der var ingen tegn på, at nogen var i nød, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Mænd sigtet for narkosalg i bymidten – Sygehusvej, Roskilde

kl. 00.10 stoppede en hundepatrulje en bil, der var set holde på Sygehusvej med tre mænd i bilen. Der var mistænkelig adfærd omkring bilen, så politiet mistænkte personerne i bilen for narkosalg. Patruljen ransagede bilen, hvor de blev fundet 10 pølsemandsposer med hvidt pulver, der ved en test viste sig primært at være kokain. Det øvrige hvide pulver skal testes nærmere, for at afklare hvilket stof, der er tale om.

De tre 19-årige mænd i bilen, kom fra Roskilde og Vestegnen. De blev visiteret og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg, som de solgte via en profil på Snapchat.

Politiet ransagede de tre mænds bopælsadresser, hvor der hos den ene blev fundet knap 100 gram hash, 1,81 gram kokain og et firecifret pengebeløb. Penge og narko blev beslaglagt til sagen, men den 19-årige mand ønskede ransagningen og beslaglæggelsen forelagt retten, som skal vurdere, om politiets grundlag var i orden. De tre mænd blev alle taget med til stationen til afhøring, og herefter blev de løsladt. De kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Narkokørsel – Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 14.52 blev en 29-årig mand fra Kirke-Såby anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Frederiksborgvej mod syd i Himmelev.

Narkometertesten havde nemlig indikeret, at den 29-årige kunne være påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Trekroner Alle, Roskilde

Kl. 02.48 stoppede politiet rutinemæssigt en bil med fem unge mænd, som de kendte fra tidligere sager. Bilen blev blinket ind til siden på Trekroner Allé, og betjentene kunne lugte hash fra køretøjet. En hundepatrulje blev tilkaldt som assistance, da de fem mænd skulle visiteret. Bilen blev ransaget, men politiet fandt intet ulovligt på mændene eller i køretøjet.

Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Holbæk, blev testet med narkometeret, som viste positiv for kokain. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse hvorefter han blev løsladt.

Lørdag – søndag:

Pige slået af kvinde – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.26 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde overfaldt en pige i tunnelen under jernbanesporene ved Roskilde station.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 14-årig pige fra Roskilde, som var blevet overfaldet med slag mod hovedet og skulder af en kvinde ved cykelkælderen ved tunnelen under jernbanesporene.

Pigen var sammen med en veninde gået fra Jernbanegade ned mod tunnelen og havde undret sig over en højtråbende kvinde, der talte i telefon. Begge piger havde kigget undrende mod kvinden, der pludselig råbte ad den 14-årige og efterfølgende slog hende.

Den aggressive kvinde forsvandt sammen med en anden kvinde gennem tunnelen i retning mod Køgevej.

Kvinden, som overfaldt pigen, blev beskrevet som 20-25 år, lys i huden, spinkel af bygning, langt sort hår, piercinger i ansigtet, iført en beige jakke med pels på hætten og stramme, lyse cowboybukser.

Den ledsagende kvinde blev beskrevet som ca. 30 år, orange hår, iført tætsiddende cowboybukser og lyserøde sko. Hun medbragte en barnevogn og formodes ifølge offeret at have en relation til den aggressive kvinde.

Politiet fandt ikke de to kvinder i området, men har nu rekvireret overvågning i et forsøg på at få identificeret dem i en sag om vold mod den 14-årige pige.

Røg fra elinstallation – Holbækvej, Roskilde

Kl. 17.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om ildebrand i et skur på Holbækvej.

Det viste sig, at der ikke var nogen egentlig brand, men de elektriske installationer på et skur havde på grund af indtrængende fugt givet anledning til gnister.

Ejeren af skuret blev underrettet om sagen, hvorefter politiet ikke foretog sig yderligere.

Savnet mand efterlyst – Havdrup – Solrød

Kl. 13.56 valgte politiet i samråd med pårørende til en 34-årig mand fra Havdrup at efterlyse ham offentligt med foto via politiets Twitter-profil i håb om, at offentligheden kan være behjælpelig med at finde ham.

Den savnede havde i weekenden forladt sin bopæl i formentlig nedtrykt sindstilstand og er efterfølgende sidst set i Faxe Ladeplads ved togstationen natten til søndag kl. ca. 01.30. Herefter har der ikke været livstegn fra ham.

Politiet har i den mellemliggende tid forsøgt at finde frem til den 34-åriges opholdssted, men forgæves, hvorfor offentligheden er blevet bedt om hjælp.

Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114 med oplysninger om den savnede.

Syg mand i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 05.55 kontaktede en mand alarmcentralen og meddelte, at han var syg og befandt sig i et tog på vej mod Roskilde station fra Holbæk. Manden truede med at ville stille sig foran et tog, når han fik mulighed herfor.

Politiet underrettede DSB om henvendelsen, hvilket medførte, at togtrafikken til og fra Roskilde kørte med nedsat hastighed i ca. 25 minutter.

På Roskilde station fik politiet kontakt til en 25-årig mand fra Tølløse, der oplyste fortsat at være syg og klagede over smerter, så politiet kørte ham det sidste stykke frem til sygehuset i Roskilde til undersøgelse.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Ericavej, Jyllinge, Roskilde
Syv Holmevej, Viby Sj.