Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2022/03/09 til 2022/03/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 13.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 29-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Køgevej ved Skalstrup. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis).

Brandundersøgelse – Pibergårdsvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 00.01 modtog politiet en henvendelse fra brandvæsnet, som netop havde slukket en ildebrand i en hæk på Pibergårdsvej.
Årsagen til brandvæsnets henvendelse var, at brandvæsnet havde fundet en genstand, der kunne minde om en molotovcocktail i hækken på det sted, hvor hækken havde brændt.
Politiet sikrede sig resterne af en molotov-lignende genstand til nærmere undersøgelse for eventuelle spor, der identificere den eller de personer, der kan mistænkes for at have henkastet den i hækken.

Brandundersøgelse – Bymarken, Roskilde

Kl. 14.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom.
Der var tale om en mindre brand hos en 44-årig mand, der havde fået lidt røg og derfor blev tilset af personalet i den tilkaldte ambulance.
Brandvæsnet fik begrænset branden til den 44-åriges bopæl, så evakuering af andre beboere kom ikke på tale.
Branden var opstået i stuen ved et bord, hvor der også befandt sig forskellige elektriske artikler, som var gået i brand. Politiets undersøgelser går nu på at få klarlagt, hvad der egentlig forårsagede brandens opståen.

Anderledes køretime – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 15.50 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i det vestgående spor umiddelbart vest for tilkørslen fra Køgevej. En lastbil og en personbil var stødt sammen, så flere vognbaner var spærret.
Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der var sket med meget lav hastighed.
Parterne var en lastbil med tilkoblet påhængsvogn, som en 60-årig mand fra Ringsted førte ad motorvejen i vestlig retning. Ved tilkørslen fra Køgevej til motorvejen i vestlig kørte en skolevogn med en 32-årig mandlig kørelærer som formel fører af køretøjet. Bag rattet sad en 17-årig mandlig elev fra Roskilde, der kørte ad tilkørselsbanen og skulle flette sammen med trafikken på motorvejen.
Sammenfletning endte med, at lastbilen påkørte venstre side af skolevognen, så skolevognen endte med at holde på tværs på motorvejen foran lastbilen.
Sammenstødet medførte trafikophobning på motorvejen frem til kl. ca. 16.25, hvor alle spor i vestgående retning igen var farbare.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder i forbindelse med sammenfletningen.

Grundlovsforhør – Grov vold i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

En 25-årig mand fra Greve og to mænd på 23 og 25 år fra Vestsjælland bliver tirsdag kl. 10.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtede for grov vold over for en 31-årig mand fra Næstved fredag den 11. marts 2022 kl. ca. 00.55. Den 23-årige mistænkes tillige for at være ham, der var i besiddelse af kniven, der blev brugt til volden.
Den 31-årige havde forud for overfaldet haft en uoverensstemmelse med nogle personer foran et diskotek på Jernbanegade. Det udviklede sig senere til tumult ud for døgnkiosken i Stationscentret, hvor den 31-årige blev opsøgt af tre mænd. Han blev slået, sparket og stukket med en kniv. Herefter stak mændene af i retning mod togstationen i den modsatte ende af Jernbanegade.
Den tryghedsskabende videoovervågning i Jernbanegade har været en afgørende faktor for både at få belyst selve hændelsesforløbet, men også for politiets mulighed for identificering af de nu tre anholdte mænd. To af dem blev anholdt i går mandag, mens den tredje, som var bekendt med, at politiet kendte hans identitet, valgte at melde sig selv tirsdag morgen inden formiddagens grundlovsforhør.
Anklagemyndigheden vil kræve de tre mænd varetægtsfængslet og begære dørlukning under grundlovsforhøret af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Uro og uorden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 13.21 rykkede politiet ud til en af perroner på togstationen, hvor en påvirket mand opholdt sig i et venterum, men havde en truede og aggressiv adfærd, så andre rejsende på perronen følte sig utrygge. Patruljen ankom til stedet få minutter senere, men den utryghedsskabende og formentlig også spirituspåvirkede mand var forsvundet fra stedet i ukendt retning.

Under politiets ophold på perron opdagede patruljen, at der var ildebrand i en skraldespand, så brandvæsnet måtte tilkaldes.
Politiet vurderede, at de to hændelser ikke havde nogen direkte sammenhæng med den utryghedsskabende mand. Branden i skraldespanden blev hurtigt slukket af brandvæsnet, og politiet foretog sig efterfølgende ikke yderligere i anledning af de to hændelser på perronen.

Brandundersøgelse – Grønnegade, Roskilde

Kl. 16.39 slog en 42-årig mand fra Roskilde, da han kunne konstatere, at hans bopæl var fyldt med røg, da han kom hjem.
Brandvæsnet kørte til stedet sammen med politiet, der kunne konstatere megen røg i lejligheden efter en mindre brand. Ingen kom til skade ved branden, som ifølge oplysninger fra beboeren kunne være opstået som følge af uforsigtighed med et stearinlys.

Politiet har derfor optaget rapport om branden, så det senere kan afgøres, hvorvidt den 42-årige kan mistænkes for en overtrædelse af beredskabsloven på grund af uforsigtighed med noget, der kunne forårsage en ildebrand.

Utryghedsskabende unge – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 17.01 fik politiet et par henvendelser fra borgere om en flok unge, der opholdt sig ved et parkeringshus på Sortebrødreplads. De unge røg og indtog alkohol, ligesom de kiggede ind i de omkringliggende boliger.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til otte drenge i alderen 14 og 15 år. De var stille og rolige, men blev bortvist fra stedet på grund af adfærden som oplyst i anmeldelserne med en samtidig besked om at rydde op efter sig. Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen fra stedet.

Bedraget af falsk bankmand – Roskilde

Kl. 00.56 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun var blevet snydt af en falsk bankmand, der havde fået udleveret personlige kode-oplysninger, så misbrug af hendes bankkonto havde været muligt.

Politiet kørte til den 72-åriges bopæl og fik klarlagt, at hun kl. ca. 21.30 var blevet ringet op af en mand, der havde præsenteret sig som en sikkerhedsmedarbejder fra NETS. Han begrundede sin henvendelse med, at der allerede var sket mistænkelige transaktioner fra hendes bankkonto, og at hun kunne risikere at miste yderligere penge.

For at hjælpe hende skulle den falske bankmand have udleveret hendes netbankoplysninger, som hun udleverede, ligesom hun efterfølgende godkendte forskellige beskeder, der dukkede op på MitID-appen på telefonen.
I løbet af omtrent en time lang samtale lykkedes det den falske bankmand at misbruge den 72-åriges bankkonti til diverse varekøb for et samlet beløb på knap 40.000 kr.

Efterfølgende kontaktede den 72-årige sin bank, som fik spærret de transaktioner, som kunne nå at blive spærret.
Politiet kunne efterfølgende konstatere, at opringningen til den 72-årige var sket fra en mobiltelefon med et taletidskort og ikke fra et officielt telefonnummer fra NETS eller hendes bank. Denne bedragerisag efterforskes nu i lighed med øvrige sager, hvor ældre borgere fuppes til at udlevere personlige oplysninger, som misbruges af bedragere til at opnå en økonomisk gevinst.

Tyverier fra personbiler – Roskilde

I løbet af søndagen modtog politiet fem anmeldelser om tyveri fra personbiler i den vestlige del af Roskilde by og i Svogerslev.
Fælles for alle anmeldelser var, at der var tale om biler af mærket BMW, at adgang til køretøjerne var sket ved rudeknusning, og at rattet samt f.eks. radio, konsol eller infotainmentsystemet var blevet stjålet.

Tyverier var alle foregået på et ukendt tidspunkt mellem lørdag eftermiddag og søndag, hvor bilejerne havde opdaget tyverierne.
Bilerne havde været henstillet om natten på Strædet, Svogerslev, og i Roskilde på Elmevej, Henrik Nielsens Vej, Bøgevej og Teglvænget.
Politiet har efter anmeldelserne undersøgt bilerne i et forsøg på at finde eventuelle spor, der kan identificere tyven(e). Selv om bilerne har været parkeret enten i indkørslen eller meget tæt på det sted, hvor de respektive bilejere opholdt sig om natten, har ingen af dem hørt noget i forbindelse med tyverierne.

Politiet i Roskilde hører derfor gerne fra personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet på de nævnte veje i løbet af natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Tidlig hastighedsmåling med fotovogn – Hovedvejen, Darup, Roskilde

Torsdag morgen allerede kl. 04.32 indledte politiet en hastighedsmåling med en fotovogn (ATK) på Hovedvejen i Darup over for sidevejen Østerled på en vejstrækning, hvor trafikanternes hastighed ifølge skiltningen højst må være 60 km/t.

Frem til kl. 11.32 passerede i alt 2.948 køretøjer, og af disse oplevede 141 et blitz fra fotovognens udstyr på grund af en hastighedsovertrædelse. Den højeste hastighed på strækningen blev målt til 102 km/t blandt trafikanter, der kørte ad Hovedvejen i sydlig retning.

21 af de blitzede trafikanter kørte mere end 30 % hurtigere end tilladt. Herudover kørte to bilister mere end 60 % hurtigere end tilladt, så de to førere kan ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Det vil i givet fald betyde, at en ny teori- og køreprøve skal bestås for at kunne beholde førerretten med en prøvetid på tre år.

Alle blitzede trafikanter vil nu i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet i anledning af den foretagne kontrol.

To mænd sigtet for narkosalg – Roskilde

Kl. 01.24 traf en patrulje en mand på Roskilde station, som fremstod påvirket. Betjentene visiterede den 26-årig mand, som blev fundet i besiddelse af 0,48 gram amfetamin, som han blev sigtet for at besidde. Han blev anholdt og patruljen ransagede herefter den 26-årige lejlighed i Roskilde. I lejligheden blev politiet mødt af en 26-årig mand, som var på besøg. Han var søvndrukken, narkopåvirket og havde hvidt pulver under næsen.

Under ransagningen af lejligheden blev fundet omkring 40 gram amfetamin, 160 ml GHB, noget receptpligtig medicin, som ikke var udstedt til ham og en digitalvægt. Noget af det tilhørte vennen, som nu også blev anholdt og sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Patruljen kørte nu til vennens lejlighed et andet sted i Roskilde. Her fandt politiet narko på den 26-årige værelse, hvor der blev fundet 113 gram amfetamin og 350 ml GHB. Begge anholdte mænd, blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling, som sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. De ulovlige stoffer blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Fredag morgen var sagen klar til anklagemyndigheden, som vurderede sagen juridisk. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille nogen af de to anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt, men vil høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Tidlig hastighedsmåling med fotovogn – Frederiksborgvej, Roskilde

En af fotovognene fra Midt- og Vestsjællands Politi var også fredag morgen tidligt på færde for at måle hastigheden for trafikanter, der kørte i sydlig retning ad Frederiksborgvej lidt syd for Risø.

Kl. 04.36 startede hastighedsmålingen for at kontrollere, om nogen kørte hurtigere end de tilladte 80 km/t på vejstrækningen.

Frem til kl. 11.31 havde 3.975 bilister passeret fotovognen, der havde blitzet 10 bilister på grund af en hastighedsovertrædelse. Højst målte hastighed blev 112 km/t, hvilket ud over en bøde også vil medføre påstand om et klip i kørekortet. Kun denne ene bilist risikerer et klip i kørekortet, idet de øvrige ni hurtige bilister holdt sig under 30 % overskridelse og derfor kun vil modtage en bøde på grund af hastighedsovertrædelsen.

Frederiksborgvej er en såkaldt fokus-vejstrækning, som Roskilde Kommunes vejmyndighed i samarbejde med politiet har udpeget til en fokuseret kontrolindsats på grund af uheldsfrekvensen på vejstrækningen.

Bilejere, der er blevet blitzet, bør nu i nærmeste fremtid holde øje med deres digitale post for at kigge efter et brev fra politiet i anledning af hastighedsovertrædelsen.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 13.24 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Da politiet henvendte sig til ham, lugtede det kraftigt af hash fra førerkabinen, og den efterfølgende narkometertest gav dog også udslag for mulig påvirkning af cannabis under kørslen.Den 27-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter.

Butikstyv stjal malerrulle – Industrivej, Roskilde

Kl.18.56 anmeldte personalet i Bauhaus i Roskilde, at de havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 35-årig mand fra Litauen med adresse i Danmark. Han havde handlet i forretningen, hvor han havde taget maling og en malerrulle. Han betalte for malingen ved kassen, men malerullen puttede han i lommen uden at betale. Den 35-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri for 55 kr, som han flovt erkendte. Han blev taget med til stationen, hvor han fik afgjort sagen med en straksbøde, hvorefter han blev løsladt.

Butikstyveri to steder – Hersegade / Stationscentret, Roskilde

Kl. 16.21 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en kvinde var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet nogle varer.
Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 51-årig kvinde fra Roskilde, som kunne mistænkes for at have stjålet tøj og kosmetik fra supermarkedet til en værdi af godt 1.000 kr. Varerne havde hun gemt i en taske på vej ud uden at betale.
I tasken fandt politiet yderligere beklædningsgenstande, som hun erkendte at have stjålet fra en genbrugsbutik i Hersegade kort forinden. Værdien af disse varer var ca. 150 kr., så politiet endte med at sigte kvinden for to tilfælde af butikstyverier. Hun vil derfor snarest høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Fund af granatlignende genstand i Boserup-skoven – Boserupvej, Roskilde

Kl. 13.52 anmeldte faderen til en 16-årig ung mand fra Roskilde, at sønnen og en kammerat havde gået med metaldetektorer i Boserup skov. Herunder havde de fundet noget, der kunne minde om en granatlignende genstand.
De afspærrede indledningsvist selv området, og da politiet også mente, at der kunne være tale om en granat, blev området afspærret, indtil Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) ankom til stedet. Forsvaret vurderede, at granaten skulle bortsprænges på stedet, hvorfor der omkring kl. ca. 18.15 lød et brag i skovområdet.

Indbrud i perioden

Hastrupvej, Gadstrup
Bernadotteparken, Himmelev, Roskilde
Frue Kirke Stræde, Roskilde (forsøg)
Algade, Roskilde
Joensuuvej, Himmelev, Roskilde (forsøg)

Foto: ABW