gulddysse3Gulddysse Kulturgård
Gulddyssevej 70
4000 Roskilde
Tlf. 46 78 83 45
[email protected]

Følg Gulddysse Kulturgård på Facebook

Kunstværker i idylliske rammer
Gulddysse Kulturgård har sin oprindelse i den gamle Gundsø kommune. Den velholdte firlængede stråtækte gård ligger med sine gule mure naturskønt tæt op ad den fremvoksende Gulddysseskov. Kulturgården kan danne rammerne for alle, der aktivt vil arbejde med deres kunst, eller som kunne tænke sig at udstille kunstneriske produkter. På Gulddysse Kulturgård er der lokaler og værksteder, som medlemmerne frit kan benytte i deres kunstneriske arbejde. Her er der de nødvendige redskaber, den gode stemning, et kunstnerisk fællesskab og den fysiske plads.

Indviet i 2011
I 2004 blev Gulddysse Kulturgård søsat af den daværende kommunalbestyrelse i Gundsø efter flere års intenst arbejde af en håndfuld kunstinteresserede borgere og politikere. Den første maleriudstilling havde fernisering i slutningen af november 2006 i det såkaldte malerværksted. I årene herefter blev stadigt flere rum i bygningerne renoveret af de frivillige håndværkere, der var knyttet til projektet, og den 6. november 2011 kunne man officielt indvie hele Kulturgården.

gulddysse2Lokalerne kan lejes af interesserede til kulturelle formål, og der lejes således ikke ud til fester, men derimod til koncerter, foredrag, forfatteroplæsninger, udstillinger og kulturelle møder.

Fine faciliteter
Man kan som aktivt medlem i Gulddysse Kulturgård bruge faciliteterne alt efter behov. Der er således adgang næsten alle dage i tidsrummet mellem klokken 8 om morgenen og helt frem til natten står for døren klokken 23.00. Der er omkring 150 aktive medlemmer og cirka det samme antal passive medlemmer.

Værkstederne er indrettede efter at de skal kunne anvendes af flest mulige med den største grad af fleksibilitet. På Gulddysse Kulturgård råder man over et værksted til keramikere med drejeskiver og ovn, et billedkunstværksted med staffelier, et glasværksted med ovn, et sølvværksted med værktøj, samt et tekstilværksted og et papirværksted. To gange om året – forår og efterår – arrangeres der udstillinger med de aktive medlemmers værker. Alle seks værksteder er her repræsenterede og de udstillede kunstværker sælger som ofte godt til de mange ferniseringsgæster.

gulddysseDet er brugerne, der styrer værkstederne. Det medfører at alle de aktive brugere sammen har ansvaret for alt det praktiske i forbindelse med værkstedet. Når der er behov for det, holdes der brugermøder, hvor alle aktive medlemmer bør deltage.

Naturbasen
Med opførelsen af Naturbasen, der er målrettet skoleklasser og sfo’ere, tog det frivillige arbejdsteam i 2012 et helt nyt initiativ. Målet er at området i Gulddysseskoven kunne udvikles som et tilbud til skoler, der ønskede at flytte noget af undervisningen ud i naturen, og med udgangspunkt i Naturbase-huset har børnene rige mulighed for oplevelser, undervisning og eksperimenter knyttet til naturen.

Kontakt Gulddysse Kulturgård


sølvpartner