Sigurd Brønnum er ansat som ny skoleleder på Himmelev Skole. Pressefoto.

Himmelev Skole kan 1. april byde velkommen til skolens nye leder, Sigurd Brønnum.

Sigurd Brønnum kommer fra en stilling som distriktsskoleleder på Odden, Egebjerg og Nykøbing skoler i Odsherred Kommune. Han afsluttede sin uddannelse som lærer fra Haslev Seminarium i 1987 og har siden haft en række ledende stillinger inden for skolevæsenet i bl.a. Faxe Kommune. Han er i øjeblikket i gang med at gennemføre en masteruddannelse i offentlig ledelse, samtidig med at han altså nu tager springet til lederstillingen for Himmelev Skole i Roskilde Kommune.

Og ifølge skolechef Søren Kokholm kan skolens medarbejdere se frem til en erfaren skoleleder, der matcher skolens profil og de opgaver der venter i fremtiden.

– Sigurd er en tillidsskabende, inddragende og viljestærk leder, der sætte sig selv og sine kompetencer i spil sammen med medarbejdere og skolebestyrelse. Han har forudsætningerne for at skabe rammer og retning for Himmelev skole. Og her står der bl.a. udvikling af inkluderende læringsmiljøer og skolens ønske om mere kreative og musiske fag på agendaen, siger skolechef Søren Kokholm.

En af de første opgaver, der venter Sigurd, er rekruttering af et helt nyt ledelsesteam på skolen og i SFO’en. Ledelsesteamet på fire, inkl. skolelederen, er midlertidigt bemandet med udlån fra andre af kommunens skoler.

– Jeg glæder mig meget til at komme i gang på Himmelev Skole og møde mine kommende medarbejdere. Jeg vil møde dem som en ærlig leder, direkte og loyal og med et væsentligt fokus på sikker drift, innovation og udvikling. Og det er et super afsæt for mig, at jeg selv skal være med til at ansætte mit ledelsesteam, siger Sigurd Brønnum.

Skolechef Søren Kokholm forventer, at den proces kan være i mål den 1. juni 2021, så det nye team kan have en måned sammen inden sommerferien.

Sigurd Brønnum er 57 år, gift med Merete og far til to voksne drenge, der er godt på vej i uddannelsessystemet. I sin fritid spiller han musik i forskellige bands og dyrker en passion for motorcykler og meget gamle biler.