DELTA er en musikfest for byens 9 – 17-årige på Gimle lørdag den 14. maj. Musikfesten har været undervejs siden 2020, men kan først nu, efter flere års coronabenspænd, for alvor komme på vingerne. DELTA er levendegjort af Gimle, Roskilde Festival og Roskilde Musikby/Roskilde Kommune, og samskabes med en gruppe lokale unge blandt andet fra det spirende Ria Kollektivet og Roskilde Klub Øst. DELTA Musikfest 2022 bliver startskuddet på en ny tradition, som med årene skal vokse sig levedygtig.

DELTA er hele Roskildes nye musikfest med nogle af tidens bedste, danske kunstnere på scenen på en ny og samskabende måde, samt de bedste, unge lokale bands. DELTA skabes sammen med unge på, bag og foran scenen. DELTA Musikfest bliver et mødested, hvor Roskildes børn og unge i alderen 9-17 år introduceres til og aktivt involveres i musikkens mange fællesskaber og møder andre med samme interesser.

Her prøver de kræfter med de mange forskellige elementer, der tilsammen skaber en musikoplevelse af høj kvalitet.

Samskabelse i alle led
De unge DELTA-medskabere deltager i alt fra planlægning og programlægning til udsmykning og pladsdesign. Præmissen er, at oplevelserne skal motivere til aktiv deltagelse frem for passiv underholdning på musikscenerne ved og på Gimle – inde som ude.

De første navne til plakaten er klar
De første 3 musiknavne til DELTA Musikfest 2022 er udvalgt i tæt samarbejde med de unge medskabere. Hen over vinteren har de unge også spurgt venner og klassekammerater, hvilke navne de kunne tænke sig at opleve. Navnene er:

DAYYANI
Dansk-iranske DAYYANI udlever sine vådeste 00’er-drømme gennem sin sjælfulde og energiske popmusik. I løbet af blot få måneder er hun blevet et af de mest omtalte nye navne på den danske musikscene. I øjeblikket arbejder hun på et fuldlængde album. Den første single fra pladen, “My Shit” udkom i september 2021, og har været i tung rotation på P3 siden.

Bifald
Et pust af dansk sensommer og god energi rammer dig, når Bifald spiller. Bifald er popmusik inspireret af forskellige genrer og tekster som afspejler ungdommens fester og problemer. Bandet er et af de talentfulde, unge bands fra Roskilde, du kan opleve på DELTA 2022.

Carl Knast
Carl Knast. En habil tekstmager. Et indblik i undergrunden. En hyldest til den knastørre humor. Et soundtrack til din næste fest. Carl Knast, der længe har floreret i den danske hiphop-undergrund, læner sig gevaldigt op ad et fuldt berettiget gennembrud, på vej mod de helt store scener.

DELTA Musikfest er levendegjort af et samarbejde mellem parter med hvert sit ekspertiseområde i musik og børne- og ungekultur: Gimle, Roskilde Festival og Roskilde Musikby/Roskilde Kommune og Klub Øst Roskilde/RIA kollektivet.

Dato: Lørdag d. 14. maj 2022, kl. 12.00 – 22.00
Hvor: Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde
Fri entré

Arrangementet er alkoholfrit – der kan ikke indtages eller købes alkohol på pladsen.

Nye navne offentliggøres løbende, og det samlede program og den færdige spilleplan offentliggøres i begyndelsen af maj.

 

DAYYANI. Pressefoto.