På årets første hverdag åbnede hørespecialisten Britt Klitgaard et nyt Audika hørecenter i Roskilde. Åbningen fejres med åbne høredage den 19. og 20. januar, hvor der er gratis høretest og live-musik med evergreens.

Hvis der var for mange nytårsbrag i ørene, eller hørelsen bare har skrantet lidt for længe, er der hjælp at hente for borgerne i Roskilde. Den 3. januar åbnede et nyt hørecenter i byen på hjørnet mellem Støden og Store Højbrøndsstræde, tæt på Absalons skole, og det bliver Britt Klitgaard, der skal stå i spidsen for det nye Audika hørecenter i Støden nr. 18.

Regionschef i Audika Alexander Larsen fortæller, at de ser frem til at byde borgerne i Roskilde velkommen i den nye butik:

– Vi har længe ønsket at åbne i Roskilde, og nu har vi fundet de perfekte lokaler i Danmarks første hovedstad. Vores dygtige hørespecialist Britt Klitgaard er klar til at tage imod borgerne i Roskilde og give dem en god og tryg oplevelse, fortæller Alexander Larsen.

For Audika er det vigtigt at være fysisk til stede tæt på borgerne, når det kniber med hørelsen. Og det gør den for mange. Ifølge tal fra Høreforeningen, lider hver sjette dansker over 18 år af nedsat hørelse og næsten halvdelen af alle danskere over 50 år har svært ved at forstå, hvad der bliver sagt, hvis der er støj i baggrunden.

– Der findes stadig et tabu om høreapparater og nedsat hørelse. Derfor er det vigtigt at være tæt på borgerne og tilbyde den rette sparring og vejledning. Hvert tilfælde er unikt, og derfor er det vigtigt, at borgerne i Roskilde nu kan få personlig og individuel rådgivning om deres hørelse, siger Britt Klitgaard, der er ny hørespecialist i Roskilde.

Audika, som er ejet af hørevirksomheden Demant, er den største danske kæde af Oticon-certificerede hørecentre.

Invitation til åbningsfest med levende musik
Åbningen af det nye hørecenter markeres med Åbne Høredage den 19. og 20. januar, hvor borgerne i Roskilde inviteres til at komme forbi og se den nye butik og få en uforpligtende snak om høretab med den nye, lokale hørespecialist Britt Klitgaard.

Den 20. januar kl. 14.00 afholdes et hyggeligt åbningsarrangement med levende musik og gamle evergreen klassikere fra blandt andre Otto Brandenburg, Elvis og Frank Sinatra – opført af Jesper Skovgaard, der selv er en del af Oticon. Musik kan være en stor udfordring med nedsat hørelse, men det kan forbedres med nyt program, fortæller Britt Klitgaard:

– I vores Oticon More-høreapparater kan vi hjælpe med at få installeret et helt nyt musikprogram, Oticon My Music, der gør det både lettere og bedre at høre musik som høreapparatsbruger. Noget der generelt har været en udfordring for mange med høreapparater, siger Britt Klitgaard.

På åbningsdagene den 19. og 20. januar 2022 vil der også være kaffe og kage til alle der kommer forbi.

Pressefoto