Klimakrise og energikrise rimer ikke umiddelbart på lysfest – og så alligevel. Kulturstrøget har nemlig besluttet at holde en strømbesparende “Levende Lysfest” den 27. januar.

Med den Levende Lysfest bliver lysfesten anderledes, end vi er vant til. Frem for større lysende produktioner, som kræver meget el, bliver der i 2023 en del mindre installationer, som også varer i kortere tid. Lysfesten bliver afholdt d. 27. januar og kun den ene dag frem for en uge.

For selvom vi skal spare på strømmen – og det skal vi – så har vi stadig brug for at samles. At få oplevelser sammen er en vigtig del af det at være menneske, og derfor skal vi naturligvis have en lysfest 2023. Men til januar kommer det til at handle om at se lyset i mørket fremfor at lyse mørket væk.

Med den Levende Lysfest er det bevægelse, vedvarende energi og ild, som kommer til at være lyskilder. Så kom til lysfest den 27. januar, og sluk ALT, hvad du kan derhjemme – også wifi og den elektriske tandbørste.

På den måde kan lysfesten faktisk være strømbesparende.

Om arrangøren

Lysfest er en årlig begivenhed i Roskilde, der arrangeres af Kulturstrøget. Kulturstrøget er et strøg af oplevelser i hjertet af Roskilde. Strøget går fra Stændertorvet til Bibliotekshaven og forbinder mange kulturelle institutioner:

Sankt Laurentius
Byens hus
Roskilde Domkirke
Palæfløjen – Roskilde Kunstforening
Roskilde Museum
Kreativt Hus for Børn
Roskilde Kloster
Roskilde Bibliotek

Foto: JTL

Kilde.