Et sted at handle og gøre en forskel for klimaet, er ved at starte med at rejse sammen – f.eks. med bussen, lokaltoget, flexbilen eller havnebussen. For at sætte fokus på, at det er klimavenligt at rejse sammen frem for hver for sig, afholder Movia og 18 kommuner klimadag lørdag 18. september 2021, hvor man kan køre gratis med bussen på en lang række udvalgte buslinjer. I Roskilde er disse linjer gratis: 201A, 202A, 203, 204, 205, 206, 212

Hop på bussen, toget, havnebussen eller flexbilen og lad bilen stå. For det er bedre for klimaet, hvis vi rejser sammen, frem for hver for sig. Det er det budskab, som Movia og 18 forskellige kommuner nu vil fortælle ved at lade det være gratis at køre i bus. Det sker, når der fejres klimadag lørdag 18. september.

Kommuner og regioner på Sjælland er sammen med Movia langt fremme på den grønne omstilling. Sammen har vi fastlagt et fælles mål om, at alle busser kører fossilfrit i 2030, heraf mindst halvdelen på el. Movias flextrafik skal udelukkende køre i elbiler senest i 2030, og alle nye tog på lokalbanerne er eldrevne.

Men inden vi når så langt, kan vi hver især starte en god historie for klimaet, når vi rejser. Det er med til at understøtte den grønne omstilling og skabe grobund for endnu flere elbusser, der ikke udleder emissioner i vores byer, når de kører på vejene.

En række kommuner er gået sammen med Movia om en egentlig markering af klimaet. Og i den forbindelse har en lang række kommuner besluttet at afholde en fælles klimadag. Den fejres lørdag 18. september i følgende 18 kommuner på en række udvalgte buslinjer. Hele dagen kan du køre gratis med busserne på de omfattede linjer. Så hop med ombord og lad rejsekortet blive i tasken denne dag.

Klimadagen er et led i en større kampagneindsats, som omfatter hele Movias busdrift i alle kommuner på hele Sjælland, Lolland Falster og øerne, og som skal sikre opmærksomhed om de små ting, vi hver især kan gøre, der tilsammen gør en stor forskel klimaet. Udover de kommuner som fejrer Klimadag 18. september er Frederiksberg Kommune, Gladsaxe Kommune, Region Hovedstaden og Solrød Kommune en del af den udvidede kampagneindsats.

Foto: ABW