Har du et barn eller barnebarn, der skal til at stemme for første gang? Få en unik indsigt i de unge førstegangsvælgeres adfærd under en valgkamp, når erhvervsforsker Søren Schultz Hansen gæster Roskilde Bibliotek.

Med Kommunalvalget lige rundt om hjørnet, sætter Roskilde Bibliotekerne og Roskilde Museum demokratiet i fokus med temaet “Vi elsker demokrati” og indbyder i den forbindelse til debat og fordybelse med en række arrangementer.

Tirsdag d. 26. oktober kan du høre erhvervsforsker Søren Schultz Hansens bud på, hvordan vi kan engagere unge borgere i demokratiet.

Det bliver en aften, hvor du blandt andet kan finde ud af, hvilke medier, de unge får deres demokratiske viden igennem og hvad vil få de unge til at deltage i demokratiet, og hvorfor holder mange op igen?

Søren Schultz Hansen er aktuel med bogen Unge stemmer i det digitale demokrati, der på baggrund af en række studier, som blandt andet har fulgt en gruppe unge tæt under valgkampen i 2019, søger svar på hvorfor de unge deltager mindre i den demokratiske debat, når den bliver digital på Facebook.

Det sker på Roskilde Bibliotek tirsdag d. 26. oktober kl. 19.15-21.00. Billetter koster 25 kroner og kan købes på Roskildebib.dk/detsker

Arrangementet er en del af temaet Vi elsker demokrati, hvor Roskilde Bibliotekerne sammen med Roskilde Museum i uge 44 sætter spot på demokratiets virkemidler og principper.

Foto: ABW