Hvordan bliver fremtidens trafikanter – de unge – grønne? Det spørgsmål har en 2. g. klasse på HTX i Roskilde arbejdet med siden studiestart i år.

Det er i alt blevet til syv projekter, som udstilles på Søjlepladsen på Musicon foran Ragnarock. Udstillingen åbnes af borgmester Tomas Breddam mandag den 13. september. Derefter har hver af de 7 grupper af elever 3-5 min til at pitche deres projekt.

Opgaven har været, at finde løsninger, der kan få fremtidens trafikanter til at træffe bæredygtige transportvalg. Herefter har der været helt frie rammer for, hvilke løsninger de kunne arbejde med. 

Fremtidens trafikanter er unge mennesker i dag. Derfor er det nødvendigt undersøge at og forstå de unges transportvaner og inddrage dem, hvis vi skal sikre en grøn mobilitet i fremtiden. Vi ved nemlig, at mange unge har et skift i transportvaner, når de starter på en ungdomsuddannelse og at det er disse år, de unge lægger fundamentet for deres fremtidige (transport)vaner.

Forløbet er en del af Roskilde Kommunes projekt ‘Fremtidens trafikanter” under Interreg-projektet Mobilitet på Tværs, som løber frem til september 2022.

Roskilde Kommune udvælger i løbet af september de mest egnede af projekterne for at arbejde videre med at realisere dem.