RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Folketinget vedtog d. 19. maj 2004 “Lov om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere.”

Formålet er at indføre en frivillig, brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere med henblik på at styrke brugernes sikkerhed ved anvendelse af alternativ behandling. For at blive godkendt skal man mindst kunne dokumentere, 660 timer/lektioner indenfor følgende:

250 timer/lektioner i Kranio-Sakral Terapi (kræver eksamen)
200 timer/lektioner fysiologi og anatomi (kræver eksamen)
100 timer/lektioner sygdomslære (kræver eksamen)
50 timer/lektioner psykologi
50 timer/lektioner med introduktion til andre alternative behandlingsformer
10 timer/lektioner klinikvejledning/klientbehandling og basal sundhedslovgivning, herunder autorisationslovens bestemmelser om forbeholdt virksomhed og lægelovens øvrige kvaksalveribestemmelser

Cathrine Ryge, ejer af CR Terapi, blev Registreret Alternativ Behandler i Biodynamisk kranio Sakral terapi december 2022.

Cathrine Ryge udtaler: Jeg startede tilbage i 2015 på at uddanne mig til Biodynamisk kranio sakral terapeut. På det tidspunkt havde jeg ikke tænkt at det skulle blive min kommende levevej. De sidste 2 år har jeg været på mange kurser. Nogle i Valby men flest i Skanderborg og det har været hårdt men meget lærerigt. Det har været en utrolig rejse med masser af ny viden, har mødt mange spændende mennesker, og har fået en kæmpe selvindsigt og en udvikling på det psykiske plan.

Læs mere på hjemmesiden her.