Fra mandag til fredag i uge 26 til 31 er det gratis at stige på Fjordlandets sightseeing-bus, som kører rundt til mange spændende oplevelser hele ferien. Der tilbydes tre forskellige temaruter som er:

– Øl-, vikinge- & rock-ruten (Stop ved: Sagnlandet Lejre, Lejre Museum, Ledreborg Slot, Vikingeskibsmuseet, Herslev Bryghus, Musicon og RAGNAROCK.)

– Kunst-, fjordliv- & eventyrruten (Stop ved: Jægerspris Slot, Frederikssund Museum, Willumsens Museum og Kulhuse Strand.)

– Økologi- & historieruten (Stop ved: Egholm Museum, Selsø Slot, Gershøj Havn, Gerlevparken og Svanholm Gods.)

Bussen afgår fra Roskilde og Frederikssund Station, og gør det nemt og mere bæredygtigt for besøgende at komme rundt til de mange spændende kultur- og naturoplevelser, som Fjordlandet har at byde på.

Udviklingschef i Destination Fjordlandet, Elaheh Peyman Granov, fortæller:

Vi glæder os rigtig meget til, at vores bus kommer ud på Fjordlandets landeveje og håber, at mange vil benytte sig af det gratis tilbud, som gør det endnu nemmere at komme rundt til vores mange fantastiske attraktioner og nyde vores unikke natur. Det kan nemlig virke besværligt for turister at rejse ud af fx København efter oplevelser, hvis de ikke har en bil til rådighed, så nu tester vi, om denne mere bæredygtige transportløsning kan bringe endnu flere turister fra København ud til os.

170 km2 nationalpark
Istidslandskabet og naturen fylder rigtig meget i Fjordlandet og flere af busruterne går gennem Fjordlandets egen 170 km2 nationalpark – Nationalpark Skjoldungernes Land. Her kan man fx begive sig ud på eventyr på Skjoldungestien, mærke historiens vingesus ved kultursporene i Lejre eller tage en dukkert i Roskilde Fjord.

Læs mere om ruterne og køreplanen på Visitfjordlandet.dk/bus

Masser af nye særudstillinger i Fjordlandet henover sommeren
Er man hoppet på sightseeing-bussen, så kan man bl.a. gøre stop ved Jægerspris Slot eller på RAGNAROCK i Roskilde og opleve to unikke særudstillinger.

På Jægerspris Slot kan man i sommer nyde det smukke slot og historiske park, men man kan også følge i Frederik den Syvendes fodspor og høre historien om hans eventyrlige rejse gennem Skotland i 1844.

På ’RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur’ kan man gå på opdagelse i museets nye særudstilling ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’ og genopleve magien ved musikken, frivilligheden og smatten. Museet tilbyder oplevelser på tværs af musiksmag og generationer.

Bussen gør også stop ved det charmerende Egholm Museum, som rummer en stor våbenudstilling samt unikke, historiske effekter fra 2. verdenskrig – fra rationeringsmærker til kampvogne. Her kan man også opleve en western-afdeling med bl.a. en diligence og en udstoppet bisontyr samt antikke våben og tilbehør.

Se mere om sommeroplevelser i Fjordlandet på www.visitsitfjordlandet.dk

Foto: Visit Fjordlandet