Navne som Alphabeat, Anne Linnet, Artigeardit og When Saints Go Machine står øverst på plakaten, når koncertrækken Musicon Live indvier Søjlepladsen på Musicon som koncertsted.

I begyndelsen af maj måtte Gimle aflyse de traditionsrige Byparkskoncerter på grund af COVID-19-restriktioner, men nu er spillestedet klar med en anden koncertrække under navnet Musicon Live. I alt 12 koncerter fordelt på 4 weekenddage i juli bliver det til. Og så kommer det oven i købet til at være startskuddet for koncerter på Søjlepladsen, hvor der i juli vil være plads til i alt 1000 stående gæster samlet i én sektion.

”Vi var kede af at skulle aflyse Byparkskoncerterne i år, men med Musicon Live er vi glade at kunne afprøve koncerter i nye rammer, og samtidig får vi mulighed for at præsentere endnu flere koncerter med mange af de dygtige vækstslagsnavne, som pga. Corona slet ikke har været nok ude at spille det seneste halvandet år,” fortæller spillestedsleder på Gimle, Lars Månsson Sloth.

Søjlepladsen, der i øvrigt har Ragnarock som nærmeste nabo, er indrammet af de rå betonsøjler, der står tilbage fra dengang, området husede betonvarefabrikken. Og som noget nyt er der spændt en stor teltdug ud over pladsen, så det er muligt at afholde store udendørskoncerter med overdækning.

Lars Månsson Sloth er glad for de nye muligheder: ”Med Søjlepladsen får Roskilde et drømmested til større udendørskoncerter. Musicon er et område præget af kreativitet og entreprenørånd, og det synes jeg fungerer rigtig godt i sammenspil med livemusikken. Særligt nu, hvor Søjlepladsen er blevet overdækket, giver det rigtig gode muligheder for koncertoplevelser i både bagende sol og et mere uforudsigeligt sommervejr.”

Et musikprogram, der både skal begejstre og udfordre
Til at sparke Søjlepladsen i gang som koncertsted har Gimle strikket et stærkt koncertprogram sammen. Gimles musikbooker Lauge Hede fortæller: ”Vi har sammensat et program med 4 aftener, hvor alle musikinteresserede, unge som ældre, forhåbentlig kan se sig selv i programmet for en eller flere aftner. Idéen er, at du skal komme, fordi du gerne vil høre noget, du kender, og så samtidig blive præsenteret for noget nyt, som du ikke vidste, du kunne lide. Derfor spænder programmet fra de garvede stjerner til de nye navne på livescenen og fra det nostalgiske til den mere rå og yngre energi.”

Programmet for Musicon Live:

Fredag 16.07
When Saints Go Machine
Barselona
Prisma

Lørdag 17.07
Artigeardit
FRAADS
Szim

Fredag 23.07
Alphabeat
Rebecca Lou
Takykardia

Lørdag 24.07
Anne Linnet
Sanne Salomonsen
Simone Tang

Billetsalget begynder tirsdag d. 29. juni 2021 kl. 12.00 på gimle.dk, og billetterne koster 100 kr. pr. dag. Alle arrangementerne afvikles trygt og sikkert efter de gældende COVID-19-retningslinjer. Hvis man er tilmeldt Gimles nyhedsbrev, bliver man tilbudt at købe billetter i presale allerede fra mandag d. 28. juni 2021 kl. 12.00. Man tilmelder sig nyhedsbrevet på gimle.dk

Musicon Live præsenteres af Gimle i samarbejde med Roskilde Kommune, Foreningen af Aktører på Musicon og INSP Sound med støtte fra Statens Kunstfond og Tuborgfondet.

Anne Linnet. Pressefoto.
Alphabeat. Pressefoto.
Sanne Salomonsen. Pressefoto.