Nøgler skifter ejer – drømmen om egen køkkenbutik går i opfyldelse i Roskilde.

Anedorte Lentz fra Holbæk har netop overtaget nøglerne til Køkken Butikken i Roskilde, som er kendt af alle i lokalområdet. Et generationsskifte efter 37 år resulterer i en fremtid for Anedorte Lentz med at sælge køkkener fra Multiform og JKE.

Når noget føles rigtigt, så skal man slå til. Det er filosofien hos Anedorte Lentz, som hurtigt sagde ja til at blive fremtidens ejer af en kendt butik i Roskilde, Køkken Butikken. Ejeren gennem 37 år, Dorthe Dietz, har takket af og er gået på velfortjent pension.

”I fem år har jeg drømt om at få min egen køkkenbutik, og da muligheden bød sig i Roskilde, så var jeg slet ikke i tvivl om, at det skulle være. Ellers ville jeg bare fortryde,” konkluderer Anedorte Lentz.

Fremover står der ikke Køkken Butikken, men JKE og Multiform på butiksfacaden på Holbækvej 7 i det centrale Roskilde. Det synes Anedorte Lentz er det mest naturlige, når det er de to danskproducerede køkkenmærker, hun sælger i forretningen.

I tre årtier er der solgt Multiform køkkener i butikken, og i de seneste tre år også JKE.

Anedorte Lentz kommer med erfaring fra køkkenbranchen efter en årrække som henholdsvis butikschef og konsulent ved Hanstholm og Svane.

På hjemmebane i Roskilde
At det netop blev de to køkkenbrands og Roskilde, som Anedorte Lentz har valgt at drive køkkenforretning i, er langt fra tilfældigt. Hun bor i Holbæk med sin mand og tre hjemmeboende børn ud af seks, men hun har arbejdet og tidligere boet i Roskilde.

”Roskilde er en fantastisk handelsby, hvor der er meget stor opbakning til at handle i byen, og så overtager jeg en køkkenbutik med et rigtigt godt ry. Her i området bor mange mennesker, som sætter pris på god service, kvalitet og stærkt design. Og det matcher perfekt den slags køkkenbutik, som jeg gerne vil drive. Nemlig en levende køkkenbutik med aktiviteter og oplevelser, hvor alle kan føle sig velkommen, og man får lyst til at gå ind og blive inspireret,” siger Anedorte Lentz.

To køkkener – mange muligheder
Hun glæder sig til at sælge både Multiform fra Kibæk og JKE fra Nordjylland. To stærke køkkenmærker, der kan sælges hver for sig eller kombineres. Eksempelvis er Multiform kendt for den tidløse køkkenklassiker, modellen Form 1, mens JKE var først herhjemme til at løfte naturmaterialet linoleum op fra gulvet og bruge det på skuffer og skabe.

”De to køkkenbrands kan så meget – både hver for sig og sammen. Jeg glæder mig virkelig til at kreere en masse spændende køkkener ud fra kundernes ønsker og behov,” siger Anedorte Lentz.

Hun er i fuld gang med at sætte sit eget præg på køkkenforretningen og montering af flere nye køkkener i de kommende måneder. I starten vil hun selv lægge alle timer i butikken, og så forventer hun, at der snart er grundlag for at ansætte de første, dygtige kolleger.

Et godt punktum og en ny start
Både hos JKE i Nordjylland og Multiform i Kibæk er der glæde over et vellykket generationsskifte i butikken i Roskilde. Og der er fuld opbakning til den nye køkkenforhandler.

”Stor tak til Dorthe Dietz, som gennem mange år har ydet en stor og dygtig indsats for Multiform og senere JKE. 75 år og +30 år i branchen kalder på respekt og ønsket om en dejlig seniortid,” siger Allan Meyer, CEO hos Multiform, og Jesper Lassen, salgsdirektør ved JKE.

De glæder sig begge over, at Anedorte Lentz har sagt ja til at være fremtidens ejer: fuld af gå på mod ved køkkenbordet og med et væld af ideer til alle, der går op i personlig service, danskproducerede køkkener i høj kvalitet og design, der holder.

Se mere om Multiform
Se mere om JKE

Anedorte Lentz, ny forhandler af Multiform og JKE i Roskilde.