Pressefoto

Det var med stor gensynsglæde da Erhvervsforum Roskilde onsdag d. 8. september, i godt samarbejde med Roskilde Kommune og Roskilde Oplysningsforbund, kunne afholde sommertræf; en lettere forsinket udgave af det årlige nytårstræf, der måtte udskydes grundet coronarestriktionerne.

Omkring 200 tilmeldte fra 150 forskellige virksomheder blev budt velkommen af borgmester Tomas Breddam, som i sin velkomsttale lagde fokus på, hvordan Roskilde som en af de eneste kommuner i Danmark, det seneste år faktisk har skabt flest nye jobs.

”Det er helt fantastisk at være borgmester i en kommune, som på trods af et hårdt år med corona og nedlukninger, har været en af de kommuner i Danmark, der har skabt flest nye jobs. Det understreger Roskildes plads på landkortet som en af de bedste erhvervskommuner”, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune.

Endnu engang blev Roskilde Erhvervspris (powered by Danske Bank) også uddelt, og her var 7 fantastiske Roskilde virksomheder nomineret. Alle deltagere til årets sommertræf var pr. mail blevet bedt om at afgive deres stemme på de på 2 finalister, Nerve Smart Systems og PC Schematic. Med Danske Banks Erhvervsdirektør Jesper Steen Christen i spidsen, blev dette års vinder kåret, Nerve Smart Systems, som laver batterisystemer og batteristyring.

” Ud af de omkring 200 deltagere var der kun 3 som ved håndsoprækning tilkendegav at de kendte alle 7 nominerede virksomheder, man må derfor sige at Erhvervsprisen er med til at kaste lys på erhvervslivet i Roskilde. De 7 nominerede kan på sin vis også kalde sig vindere, for det store arbejde de laver i Roskilde, som nu er blevet kendt af endnu flere virksomheder”, lyder det fra Jesper Steen Christensen.

Man kan allerede nu indstille virksomheder til næste Erhvervspris, som uddeles i januar 2023.

Når 2022 melder sin ankomst, bliver det med den gule feber i byen, når Tour De France svinger vejen forbi. Roskilde er startby ved 2. Etape af touren, d. 2. juli 2022. Pernille Kapler Andersen programleder i Roskilde Kommune, kunne også fortælle om den gule folkefest, der vil finde sted i Byparken d. 1-3. juli, hvor det vil være muligt at se de tre danske Tour de France-etaper på storskærm.

Ved oplæg fra Vækstfonden i samarbejde med ”Brødrene Korn”, Morten og Jakob Brøndsted Poulsen, indehavere af Café Korn, blev det også klart hvilken påvirkning corona har haft på især restaurationsbranchen. Men med netværk, sparring og kapital, kan det meste lykkedes, og Jakob og Morten Brøndsted har ved hjælp af Vækstfonden haft mulighed for at åbne deres 5 restaurant på bare 3 år.

Sidste oplæg blev holdt af Mia Wagner, start-up investor, direktør og medstifter af Nordic Female Founders (også kendt fra Løvens Hule). Her blev emner som ledelse, arbejdsglæde, og tiden i Løvens Hule berørt. Mia fortalte desuden om ligestillingsproblematikken i iværksætter- og erhvervslivet, og gjorde det klart at ligestilling ikke handler om en kamp mellem kvinder og mænd, men tværtimod om at skabe et konkurrencedygtigt land. Men hvordan håndterer man det, når man så pludselig finder sig selv som frontfigur for kvinder i iværksætter- og erhvervslivet? Man baner vejen frem, er sig selv og har samtidig hjertet med i det man laver – En af de vigtigste takeaways fra Mias oplæg.

Med endte oplæg blev en fantastisk eftermiddag og aften rundet af, og Lars Lindskov (C) takkede for et flot fremmøde, samt gode oplæg og stort engagement fra deltagerne omkring både oplæg og netværk.