Tag de unge med til dette vidunderligt vellykkede teenagegenerationsteater eller stik dem en billet, og lad dem gå selv! Med en palet(te) af humor, eftertænksomhed og tristesse får unge og voksne indblik i, hvordan det er at være teenager-ung lige nu. Teater V opfører TIL UNGDOMMEN i Laboratoriet torsdag den 2. marts kl. 19.30.

Hvor længe er man barn, og hvordan bliver man egentlig voksen? Hvad tænker vennerne? Og hvorfor forstår de voksne ikke? I monologer, der fremføres af 5 dygtige unge skuespillere hører vi om kærester, forældre, kroppens forandring, seksualitet og om at ville slippe alt, forsvinde fra det hele og længes efter noget, der ikke kan forklares. Om at være bedøvende ligeglad med og samtidig bekymre sig om alt. Om at føle sig lille i en stor verden og om det modsatte, om at høre til, også hvor du ikke føler, du hører hjemme.

TIL UNGDOMMEN er baseret på Linn Skåbers bestseller af samme navn. Den er skabt ud fra biografiske historier fra teenageres egne liv. Nærheden til de unge kan mærkes ligesom respekten og kyndigheden og sansen for at fange de unges livstone. En mosaik bliver til i et ungdommens sprog, som ikke virker påklistret, – en mosaik med både lethed, humor, bid og alvorsdybder.

Forestillingen modtog i 2022 en Reumert for Årets børne- eller ungdomsforestilling.

”TIL UNGDOMMEN rammer os lige i panden i Teater V´s sprødt-energiske opsætning af Linn Skåbers monologsamling. Ung må verden være, meget er genkendeligt; men noget er også særligt for denne generation, der sætter et flot og følsomt mærke i tiden med denne forestilling” (Anne Liisberg, Iscene 16/11.-21)

”Fem unge skuespillere, der alle har ære af forestillingen i lighed med Pelle Koppel, der atter engang formår at imponere i Teater V” (CPH Culture)

Billetter kan købes på Roskilde Teaters hjemmeside roskildeteater.billetexpressen.dk eller ved indgangen.

Spillested: Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon i Roskilde
Tidspunkt: Torsdag den 2. marts 2023 kl. 19.30

Medvirkende: Lue Støvelbæk, Malaika Berenth Mosendane, Lukas Toya,/Emil Hyldeberg, Nanna Eide/Emma von der Vleuten Busk og Thomas Diepeveen
Manuskript: Linn Skåber
Iscenesættelse, oversættelse og bearbejdning: Pelle Koppel
Scenografi: Pelle Koppel og Kristian Hegner Specht
Komponist: Marcus Aurelius Hjelmberg
Producent : Teater V

Varighed: Ca. 80 minutter

Pressefoto Teater V TIL UNGDOMMEN