Tilbage i 2018 kunne man læse artiklen ”Messias er det største” i Roskilde Avis, hvor kontratenor Steffen Jespersen satte ord på at skulle være solist sammen med ’sit’ drengekor i Roskilde Domkirke. I februar vender Steffen tilbage, denne gang som initativtager til en koncert med musik af Vivaldi sammen med Camerata Øresund og Roskilde Domkirkes Drengekor.

Det musikalske program har fokus på den italienske barokkomponist Antonio Vivaldi, hvor man kan opleve det store korværk Gloria som koncertens højdepunkt, omgivet af en koncert for orkester, samt den smukke kantate Nisi Dominus for orkester og kontratenor som solistisk værk. Og valget om Vivaldi som koncertens fokuspunkt er ikke tilfældigt. Barokorkestret Camerata Øresund gav nemlig Steffen mulighed for at synge med i deres opførelse af Vivaldi’s opera Il Giustino tilbage i 2018 og det blev startskuddet til både et mentorskab med orkestrets koncertmester Peter Spissky og et kunstnerisk fællesskab med kærlighed til barokmusikken.

Udover Camerata Øresund, medvirker Roskilde Domkirkes Drengekor i opførelsen af Vivaldis store værk Gloria, og for Steffen er det noget af en drøm at stå sammen med ‘sit’ drengekor som solist: “Når man selv har stået som lille dreng og sunget sammen med professionelle solister, så er det lidt vildt at man pludselig selv er den, der står øverst på plakaten. Og jeg håber at jeg kan være med til at inspirere nogle af de drenge, der står som sopraner i koret nu.”

Steffen Jespersen startede i Roskilde Domkirkes Drengekor som bare 9-årig. Med utallige musikalske og sociale oplevelser igennem hans tid i drengekoret, tog Steffen den store beslutning om at vælge sang som sin professionelle levevej. Han studerer nu på Opera Akademiet og havde ikke turde drømme om en sangerkarriere hvis det ikke var for de mange år i drengekoret.

Tilbage i 2018 sang også Trine Heide med i opførelsen, og blev sammen med Steffen interviewet til førnævnte artikel. Både Steffen og Trine stod på springbrættet til en karriere i den klassiske musiks verden – og til februar står de sammen som arrangører af Vivaldi-koncerten: Steffen som solist og Trine som producent.

Medvirkende
Steffen Jespersen, kontratenor
Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky
Roskilde Domkirkes Drengekor under ledelse af Egil Kolind

Praktisk
Fredag d. 10/2 kl. 19.30 i Roskilde Domkirke
Billetter: https://billetto.dk/e/vivaldi-billetter-728023

Lørdag d. 11/2 kl. 16.00 i Trinitatis Kirke
Billetter: https://billetto.dk/e/vivaldi-billetter-728027

OM KUNSTNERNE

Steffen Jespersen
Steffen Jespersen (f. 1990) er en dansk kontratenor, uddannet hos Marianne Rørholm på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater, og hos Susanna Eken på operaens Young Artist Program, som Steffen er udpeget til i perioden 2021-2023. I sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Operaakademiet har Steffen specialiseret sig i renæssance- og barokmusik hos Camerata Øresunds koncertmester Peter Spissky og hos Concerto Copenhagens kunstneriske leder Lars Ulrik Mortensen. I september 2021 modtog Steffen Hans Voigts Mindelegat, som uddeles til særligt udvalgte unge operasangere i starten af deres karriere.

I 2019 fik Steffen følgende ord med på vejen fra Politikens musikanmelder Henrik Friis: ”Højdepunkterne var virkelig høje, og det var skønt at opleve sangerne sælge sig dyrt med al mulig dramatisk fortolkning lagt ind i bibelteksterne. For eksempel da den unge kontratenor Steffen Jespersen fik tiden til at gå i stå i den indlagte lidelseshistorie” – Politiken 9. december 2019.

Det Kongelige Teater helt ekstraordinært engageret Steffen til en opførsel på Gamle Scene af hans sceniske koncert ”I Senesinos fodspor”, som han har udviklet tekst og idé til. Steffen medvirker desuden i rollen som ”Håbet” i Monteverdis ”L’Orfeo” sammen med Concerto Copenhagen på Det Kgl. Teater i denne sæson.

Camerata Øresund
Barokensemblet Camerata Øresund, under ledelse af Peter Spissky, blev grundlagt i 2010 og er siden vokset til at blive et af de mest fremtrædende tidlig musik ensembler i Danmark. Ensemblet er blevet anerkendt for sin kommunikative og energiske spillestil og for sin eksplosive entusiasme. Camerata Øresund har en aktiv koncertvirksomhed både i Danmark og udlandet og ensemblets koncerter er jævnligt blevet transmitteret af Danmarks Radio. Ensemblet har gæstet festivaler som f.eks West Cork Chamber Music Festival, Haapsalu Early Music Festival og Næstved Early Music Festival. Ensemblets projekter byder på alt fra børne-fastelavnskoncerter med udklædte musikere, til opførelser af nogle af de største værker fra højbarokken, som f.eks Händels Messias og Bachs Juleoratorium sammen med Camerata Øresunds eget vokalensemble.

Roskilde Domkirkes Drengekor
Roskilde Domkirkes Drengekor blev oprettet i 1987 og består af knap 70 sangere og ledes af Egil Kolind. Drengekoret har et særdeles højt aktivitetsniveau og har omtrent 35 optrædener om året. De fordeler sig på gudstjenester, koncerter i Domkirken og turnéer i ind- og udland. Koret medvirker også i mange andre spændende opgaver. I 2006 medvirkede koret ved optagelserne til DR´s julekalender “Absalons Hemmelighed” og løbende ved opsætninger ved Det Kongelige Teater (fx Intet) og i Teater Hedeland (fx Carmen). Desuden har koret ved flere lejligheder sunget ved større royale begivenheder i Domkirken.

Foto ABW