Lærke Rasmussen, der repræsenterer EUC Sjælland i bygningsmaler konkurrencen ved DM i Skills 2023, blev årets guldvinder i kategorien.

Foto: Lasse Lagoni
Lærke Rasmussen blev kåret som vinder af DM i Skills 2023, og er nu Danmarks bedste bygningsmalerelev. Her ses hun på scenen ved afslutningscermonien i MESSE C i Fredericia, hvor hun lykønskes af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.

Bygningsmalereleven Lærke Rasmussen, 18 år, fra EUC Sjælland løb med sejren til DM i Skills 2023. DM i Skills 2023 er veloverstået i år efter tre hårde konkurrencedage blandt mere end 280 håndværkerelever fra hele Danmark, der dyster i samtlige dicipliner. Lærke Rasmussen fik titlen som Danmarksmester i kategorien bygningsmaler.

“Det var helt overvældende og ubeskriveligt at høre mit navn blev læst op i salen ved afskedsceremonien. Følelserne væltede frem. Jeg har aldrig vundet priser i mit liv før, så jeg var dybt berørt. Jeg havde ikke sat næsen op efter noget, for man skal ikke undervurdere konkurrenterne, de var dygtige.”

Mega fedt at hylde håndværksfagene i Danmark
Lærke Rasmussen er vokset op på Bornholm og er i lære hos Gittes Malerfirma, Aakirkeby, Bornholm og går på skole i Næstved på EUC Sjælland, hvor faglærer Heidi Maack Andersen har trænet med hende i en længere periode op til konkurrencen.

“Jeg synes DM i Skills er mega fedt. Det er virkeligt vigtigt, at sådan et stort arrangement er med til at hylde håndværksfagene, og der kommer fous på det. Det er mega stort. Vi mangler mange håndværkere i de forskellige fag i Danmark, dem er der virkelig brug for,” siger Lærke og fortsætter: “Det jeg elsker ved malerfaget er at være aktiv i min hverdag og bruge mine hænder. At være kreativ og få lov til at vise ens mere kunstneriske side. Det med at sidde stille på skolebænken, er ikke lige mig. Jeg elsker den proces, der er i at se tingene udvikle sig – ja se tingene forvandles fra skrot til slot.”

Lærke Rasmussens familie, kæreste og en svend og mesteren fra firmaet GIttes Malerfirma ApS var alle fremmødt til konkurrencen i Fredericia, så der var stor opbakning. De sluttede dagen af med burgere og en lang snak om alle oplevelserne til DM i Skills 2023.

EUC Sjælland havde i øvrigt deltagerne Emilie Kristensen, bygningsmalerelev med, der kom ind på en strålende 2. plads, murerelev Jonas Schwartzbach Kroman og frisørelev Isabella Balleby Mads, der udviste fantastiske præstationer til konkurrencen.

Kilde EUC Sjælland,