Kom med på en inspirerende gåtur ad Kulturstrøget i Roskilde og hør fortællinger om de mange forskellige og unikke kunstværker, man møder på vejen.

Parallelt med byens hovedstrøg Algade-Stændertorv-Skomagergade ligger Kulturstrøget. Langs dette strøg findes de kendte historiske bygninger: Roskilde Gymnasium, Roskilde Domkirke, Det Kgl. Palæ, Roskilde Museum, Roskilde Kloster og Roskilde Bibliotek.

Men der ligger også de mere eller mindre ukendte haver, torve og pladser: Latinerhaven, Palæhaven, Nytorv, Skt. Olai Plads, Tehushaven og Bibliotekshaven. Og ikke mindst rummer Kulturstrøget en række spændende kunstudsmykninger i de offentlige rum.

På denne gåtur er formålet at standse op og høre fortællinger om de forskellige kunstværker, der passeres undervejs. Turens guide er Mogens Petersen, der har skrevet bogen “Alle Tiders Kunst”, og han slutter turen af inden for i Roskilde Bibliotek, hvor Mogens fortæller om hvorfor han måtte skrive denne bog, og hvor du får udleveret et eksemplar af bogen.

Det sker mandag 2. maj kl. 16-19. Billetter koster 50 kroner og kan købes på roskildebib.dk/detsker

Foto: JTL