I de første tre kvartaler af 2022 steg antallet af indbrud i Danmark, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. Denne tendens gør sig også gældende i Roskilde Kommune, hvor der ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er blevet anmeldt 198 indbrud i år. Derfor er der god grund til at passe ekstra på sit hjem de kommende måneder, som er højsæson for indbrud, lyder opfordringen fra tømrermester Hans-Henrik Schmidt fra Roskilde.

Pressefoto HHS Byg3

Efter en årrække, hvor antallet af indbrud i Danmark har været rekordlavt, er besøget af ubudne gæster nu steget. Ifølge de nyeste indbrudstal fra Danmarks Statistik er antallet af indbrud de første tre kvartaler af 2022 hele 4,73 procent højere end samme periode sidste år.

Denne tendens ses også i Roskilde Kommune, hvor der frem til den 1. oktober er blevet anmeldt 198 indbrud, som er en stigning på 29,4 procent, hvis man sammenligner med samme periode i 2021. Med denne udvikling i Roskilde Kommune er der god grund til at passe ekstra på sit hjem de kommende måneder, da det historisk set er her, flest indbrud finder sted.

Beskyt hjemmets udsatte områder
Et godt sted at starte er at se på husets svage punkter, som indbrudstyven kan udnytte til at finde vej ind i boligen. Det gælder blandt andet ældre vinduer og døre, som kan være medvirkende til at øge risikoen for indbrud, da de kan være nemme for tyven at bryde igennem. Sådan lyder det fra en lokal tømrermester:

– Det skal være svært for ubudne gæster fx at bryde døren op, og derfor er det bestemt værd at overveje, om hoveddøren trænger til at blive udskiftet. Her kan en sikkerhedsklassificeret dør, som er udstyret med forstærket karm, dørblad samt indbrudssikrede hængsler og lås, være et godt valg. En dør skal kunne modstå et aktivt indbrud i minimum fem minutter, hvilket øger chancen for, at tyven giver op, forklarer tømrermester Hans-Henrik Schmidt fra HHS Byg i Roskilde, der er medlem af Swedoors håndværkerklub, Din Dørmand, og derfor vant til at rådgive danskerne om sikre dørløsninger til hjemmet, og fortsætter:

– Men det er ikke kun hoveddøren, der er i farezonen for indbrud. Det gælder også husets terrassedør, hvor tyven kan arbejde uforstyrret, da den ofte er placeret væk fra vejen. Derfor anbefaler vi boligejere at overveje at vælge en sikkerhedsklassificeret hoveddør som terrassedør.

Skab aktivitet omkring boligen
Udover at vælge en sikkerhedsklassificeret hoveddør er der ifølge Hans-Henrik Schmidt flere lavpraktiske tiltag, der kan mindske sandsynligheden for indbrud. Det kan blandt andet være en fordel at have lyssensorer omkring boligen, som tænder, når der kommer forbigående. Det gør det blandt andet nemmere for naboer at lægge mærke til, om der er mistænkelig aktivitet omkring boligen.

Derudover kan man få sine naboer til at holde øje og skabe aktivitet omkring boligen, mens man ikke er hjemme. Det kan for eksempel være ved at parkere deres bil ude foran huset, så indbrudstyven tror, at der er nogle hjemme.

Om JELD-WEN*
JELD-WEN (NYSE noteret), grundlagt i 1960, er en af verdens største producenter af døre og vinduer med over 120 fabrikker i 19 lande i hovedsageligt Nordamerika, Europa og Australien med hovedkontor i Charlotte, North Caroline, USA. JELD-WEN designer, producerer og distribuerer et omfattende sortiment af indvendige døre, yderdøre, træ-, vinyl- og aluminiumsvinduer samt relaterende produkter til nybyg og renovering af boliger og erhvervsejendomme. JELD-WEN er en anerkendt leder inden for produktion af energibesparende produkter og har været ENERGY STAR ®-partner siden 1998. Vores produkter markedsføres globalt under varemærket JELD-WEN sammen med flere markedsledende, regionale brands som Swedoor® og DANA® i Europa og Corinthian®, Stegbar® og Trend® i Australien.

For mere information besøg www.jeld-wen.com