Pressefoto

Når man skal, så skal man. Men må man? Friluftsrådet guider dig til, hvad du må og ikke må, når nødtørften skal forrettes.

“Reglen er, at man skal holde sig, hvis man er trængende på stranden, i skoven eller andre steder i naturen. Det er ikke anderledes, end hvis du på vej hjem fra byen en sen nattetime tisser op af en bygning. Det er lige så ulovligt at gøre det i naturen, og du risikerer at få en bøde. Så det er bare ud at spejde efter et toilet”, siger chefkonsulent i Friluftsrådet, Anker Madsen.

Han henviser til Ordensbekendtgørelsen, der siger, at “det er forbudt at udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse.”

Men når man skal, så skal man jo som sagt. Så er der slet ikke noget at gøre, hvis det bare skal ud lige nu?

“Det er klart, at der jo ikke er nogen, der skal gøre i bukserne, hvis der opstår et akut behov for at besørge. Er det tilfældet, så vil jeg anbefale, at man går LANGT væk fra stier eller åbne arealer, finder sig et uforstyrret sted bag buske eller noget krat, og så gør det, man skal gøre. Men det er altså kun i de absolut mest grelle tilfælde, det er en løsning”, siger Anker Madsen, der også lægger vægt på, at når man har besørget i naturen, så skal efterladenskaberne enten graves ned eller dækkes til med grene og blade. Alternativt kan man gøre, som når man går tur med hunden og samle det op i en pose og smide det ud.

Dog kan der være formildende omstændigheder. Blandt andet når der er tale om børn.

“Hvis lille Ida på fem år skal, tisse, så skal hun altså tisse, og det kan nok gå, hvis ikke der er anden udvej. Det forulemper nok ikke ret mange. Men gå alligevel afsides og find et krat at sidde bag,” opfordrer Anker Madsen.