Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/09/10 til 2024/09/24.

Cykeltyveri opklaret – Københavnsvej, Roskilde

Kl 12.40 fik politiet anmeldelse om, at to mænd netop havde stjålet en cykel ved Ro’s Torv. En anmelder fulgte efter dem til en adresse i Himmelev, hvor de stillede cyklen fra sig. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til to mænd på hhv 35 og 26 år, hvoraf den ene boede på stedet. De blev sigtet for cykeltyveriet og desuden fandt man også en smule hash på dem.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl 05.57 kom der melding om et færdselsuheld, hvor 4-5 biler var stødt sammen i morgentrafikken. En person var lettere tilskadekommen som følge af uheldet, der skabte en del kø i østgående retning.

Ældresvindel – Kalundborg, Greve og Roskilde/Lejre

Kl. 10.48 anmeldte en 80-årig mand fra Gørlev ved Kalundborg, at han i søndags blev kontaktet af en “politimand” som kaldte sig Jonas og ringede fra Københavns Politi. De talte sammen i omkring halvanden time, hvor “politimanden” forsøgte at lokke kontonummeret ud af den 80-årige, som dog undervejs fattede mistanke og afbrød opkaldet. Han ringede til sin bank, som bekræftede mistanken om, at han var blevet forsøgt svindlet.

Kl. 13.25 fik politiet anmeldelse om, at en 90-årig kvinde fra Greve kort forinden var blevet narret af falske bankfolk til at udlevere sit dankort og kode. Hun blev først ringet op af en mand og kort efter ankom en yngre mand på omkring 20 år, lys i huden, spinkel af bygning, kørende på knallert til hendes hjem efter kortet. Der blev efterfølgende hævet 15.000 kr fra kvindens konto.
Kl. 16.06 anmeldte barnebarnet til en 87-årig kvinde i Greve, at den ældre kvinde en time før var blev narret af en mand, der sagde ringede og sagde, at han kom fra “Danske Bank”. Kvinden blev overtalt til at udlevere sit dankort og kode, og kort efter ankom en mand som hun beskrev som: en flot fyr omkring 20 år, høj og spinkel, sort hår og sort skæg.

Kl. 18.19 anmeldte sønnen til en ældre kvinde, at moderen kort før var blevet først var blevet ringet op og senere opsøgt af to mænd i sit hjem i Kattinge i Roskilde. De to mænd havde sagt, at kvindens dankort var blevet misbrugt til et lån, og at hun derfor ville få et nyt på fredag. Kvinden udleverede kortet og koden, hvorefter hun ringede til sin søn, der straks spærrede kortet, men der var allerede hævet 15.000 kr.

Politiet efterforsker nu sagerne mod de ældre, som alle vil blive afhørt. Og forsøger at finde overvågning fra hæveautomaterne. Det kan dog ikke siges for tit – tal med dine pårørende om risikoen for at blive snydt. Alle kan blive narret af de udspekulerede bedragere.

Brand i skur – Møllehusvej, Roskilde

Kl 17.39 kørte politi og brandvæsen til en brand i et skur. Branden var tilsyneladende opstået omkring en affaldscontainer. Skuret fik omfattende skader af branden, men ilden fik ikke spredt sig til andet.

Dokumentfalsk ved salg – Stationscentret, Roskilde

Kl 17.37 var politiet taget til parkeringspladsen ved stationen, fordi en kvinde havde oplyst, at hun skulle mødes med en mand, der ville sælge hende en eksklusiv taske. Kvinden havde dog mistanke om, at tasken ikke var ægte. Da den mandlige sælger kom til stedet, trådte betjentene frem og anholdt ham. Det viste sig, at der var tale om en 26-årig mand fra Taastrup. Men på sig havde han en falsk kvittering samt et falsk sundhedskort med et andet navn. Han blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Samtidigt skal det nu undersøges om tasken er ægte.

Fund af kniv – Ringstedvej, Roskilde

Kl 21.31ville en patrulje standse en ung mand på knallert. Han ville dog ikke umiddelbart tale med politiet og kørte videre selvom patruljevognen med de blå blink viste at han skulle stoppe. Pludseligt gik knallerten i stå og den ene betjent kunne hoppe ud og tage fat i føreren, der viste sig at være en 29-årig mand fra Roskilde. Det viste sig, at han havde en kniv på sig. Desuden medbragte han også et koben og flere handsker, hvorfor det var nærliggende at tro at han kunne være ude på et indbrudsforsøg.

Færdselsuheld – Ringstedgade, Roskilde

Kl 08.06 skete der et færdselsuheld i krydset med Søndre Ringvej, da en 16-årig dreng fra Roskilde på cykel blev ramt af en bil ført af en 42-årig kvinde fra Roskilde. Drengen røg op på kølerhjelmen og kom lettere til skade.

Kontrol af byggepladser – Roskilde

Onsdag morgen foretog udlændingeafdelingen sammen med SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og Integration) kontrol af flere byggepladser i Roskilde. De traf fire udlændinge, som udførte facadearbejde på et hus. To arbejdede lovligt, men to mænd fra Ukraine på 32 og 34 år, havde arbejdstilladelse i Danmark. Den 34-årig havde lovligt ophold i Danmark, men den 32-åriges opholdstilladelse var udløbet. Begge mænd blev anholdt og taget med på politistationen til afhøring med tolk. De blev senere løsladt, men politiet tog deres pas i bevaring, mens deres sager behandles, og den 32-årige fik meldepligt.

Narkokørsel efter burger – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 13.41 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en tydeligt påvirket mand, som kørte bil igennem en drive-in ved Mc Donalds på Ringstedgade. Da patruljen kom frem traf de bilisten, en 33-årig mand fra Glostrup, på parkeringspladsen, hvor han holdt og ventede på sin mad. Han erkendte at have røget hash om morgenen, og at han røg hver dag. Den 33-årig blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Om han nåede at få sin mad med melder historien intet om..

Peberspray i bil – Jernbanegade, Roskilde

Kl 02.00 bemærkede politiet en bil, som betjentene valgte at se nærmere på, da der havde været trafik af flere personer til og fra bilen. I bilen sad en 18-årig ung mand fra Høje Taastrup. Bilen blev ransaget og i den fandt man en peberspray, som blev beslaglagt. Den 18-årige erkendte, at det var hans peberspray.

Påvirket bilist – Borgediget, Roskilde

Kl 03.26 standsede politiet en 20-årig mand fra Roskilde, der kom kørende i en delebil. Der var mistanke om, at han var påvirket af stoffer, hvilket han da også erkendte. I bilen blev desuden fundet en peberspray. Han blev derfor også sigtet efter våbenloven.

Lørdag – søndag

Tyveri af ladcykel og cykelcomputere – Roskilde/Lejre

Mandag formiddag kørte lokalbetjente til Hyrdehøjskoven, hvor en borger havde fundet en taske som indeholdt indbrudsværktøj og mulige tyvekoster. Borgeren havde fundet cykelcomputere og et batteri til el-værktøj, som han tog med hjem og ringede til politiet.

På en bænk i Hyrdehøj fandt betjentene en større taske, som de genkendte, da den tilhørte en gammel kending, de havde haft fat i ugen før. Politiet kørte hjem til den mistænke, en 29-årig mand fra Lejre kommune, som nægtede at have været ude på rov.

På hans adresse fandt betjentene en ladcykel, som viste sig at være stjålet fra Rønnebærparken i Roskilde for halvanden uge siden. Ejeren blev meget begejstret, da hun fik sin ladcykel tilbage. Politiet undersøger nu, hvor de ting som blev fundet i tasken er stjålet fra. Den 29-årige kan forvente at høre mere fra politiet senere.

Ulovlig knallert – Mosestykket, Vindinge, Roskilde

Kl 12.30 kom en 16-årig dreng kørende på sin knallert på stisystemerne i området, da han støder ind i politiet, der er på stedet i forbindelse med den ovenstående sag. En hundepatrulje får tilkaldt færdselspolitiet, der vurderer, at drengens knallert kan køre stærkere end tilladt. Den blev derfor medtaget til tekniske undersøgelser, der skal vise, hvor stærkt, den egentligt kan køre.

Vanvidspromille ved supermarked – Sallevvej, Havdrup – Solrød

Kl. 17.27 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde set to fulde mænd, der handlede i et supermarked i Havdrup. De var kommet kørende til stedet, og borgeren holdt øje med de to mænd, mens han havde politiet i røret. Mændene satte sig ind i bilen igen og patruljen kom frem og fik stoppet bilen i krydset Hovedgaden/Sallevej/Vænget. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Litauen, som talte snøvlende og langsomt. Han blæste alkometeret et godt stykker over 2,0 promille og blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel.

Den 34-årige mand havde arbejde i Danmark, og de to mænd var kørende i deres arbejdsgivers bil. Bilen blev beslaglagt grundet den høje promille og ejeren blev orienteret.
Den anholdte mand fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt, da der ikke var juridisk grundlag for at begære ham varetægtsfængslet. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 34-årige og bilejeren kan forvente at få afgjort sagen, herunder om bilen kan endeligt konfiskeres.

Vold – Knud Den Stores Vej, Roskilde

Kl 22.26 kom der melding om, at en 35-årig mand fra Roskilde under en hundelufte-tur var kommet op og diskutere med en ukendt mand, som endte med at følge efter ham. Den 35-årige ringede til politiet og oplyste, at den ukendte mand havde slået ham flere gange i ansigtet. Patruljen, der blev sendt til stedet, bemærkede en ung mand i løb, der forsvandt ind i en have på Sigynsvej. Det viste sig at være en beruset 16-årig ung mand fra Roskilde, som blev sigtet for vold mod hundelufteren.

Vold – Rørmosen, Roskilde

Kl 20.35 blev det anmeldt, at en kassemedarbejder i et supermarked var blevet overfuset af en tilsyneladende beruset kvinde. Flere andre kunder hjalp til med at få den pågældende vist ud af supermarkedet, men i den forbindelse fik en 35-årig kvindelig kunde et slag i ryggen af vedkommende. En patrulje kom frem til stedet og vidner på stedet kunne udpege en 42-årig kvinde fra Roskilde, der i rask trav var på vej væk fra stedet, som den mistænkte. Hun blev råbt an af politiet og efterfølgende sigtet for vold.

Indbrud i Perioden