Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/06/13 til 2024/06/26.

Biltræf – Jyllinge

11.00 – knap 100 biler var forsamlet til et biltræf i Jyllinge, hvor også færdselspolitiet lagde vejen forbi og det gav flere sager.
En bil kom kørende med en trailer med en udstillingsbil bagpå, men føreren havde ikke det fornødne kørekort. Bilen var kommet kørende fra Sverige. Desuden var der en streamer i forruden, som blokerede en del af udsynet. Bilnøglen blev inddraget til senere afhentning af person med det rette kørekort. Ejeren af bilen blev desuden sigtet for at have overladt køretøjet til en person uden førerret.
Derudover blev seks andre biler indkaldt til syn på grund af diverse fejl og mangler.

Fund af lattergas – Lindenborgvej, Svogerslev, Roskilde

Kl 16.45 standsede en patrulje en personbil ført af en 24-årig mand fra Herlev. I bilen blev fundet 123 flasker lattergas. Den slags trykflasker kræver både transportdokumenter, uddannelse i farligt gods og en godkendt brandslukker. Desuden skal flaskerne være korrekt fastgjort. Intet af det var i orden her, så manden blev sigtet for det hele.

Færdselsovertrædelser – Darupvej, Roskilde

Kl 16.01 var færdselspolitiet ude for at måle hastighed, da en 25-årig svensk mand kom kørende med 71 km/t. Der er i øjeblikket nedskiltet til 30 km/t på strækningen. Det viste sig, at den 25-årige kørte uden sikkerhedssele og desuden ikke havde generhvervet sit kørekort. På grund af hastighedsoverskridelsen lægges der op til, at manden nu bliver frakendt retten til at generhverve sit kørekort. Ejeren af bilen bliver desuden sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.
En lille time senere kom en 35-årig mand fra Hornsherred kørende i varebil med 74 km/t. Også her nedlægges der påstand om frakendelse af kørekortet.
Klokken 20.12 fortsatte færdselspolitiet til Sankt Clara Vej, hvor en 28-årig lokal mand blev standset for at køre og tale i mobiltelefon. Manden havde desuden heller ikke sit kørekort med. Det var tredje gang inden for tre år, at manden får et klip i kørekortet, hvilket udløser en betinget frakendelse.

Spirituskørsel – Stationscenteret, Roskilde

Kl 03.10 ville en 24-årig mand fra Fyn bakke ud af en p-bås, da en anden bilist i det samme også skulle bakke ud. De to biler ramte hinanden. Da patruljen kom frem fik de mistanke til, at den 24-årige var påvirket af stoffer og alkohol og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Sten på skinnerne – Hedeland, Roskilde

Kl 13.00 fik politiet anmeldelse om, der to gange var anbragt sten på veteranjernbanens togskinner. Første gang var det kun mindre sten, men anden gang var der tale om noget større sten, som lokoføreren dog nåede at opdage i tide, så han kunne stoppe toget og fjerne stenene fra skinnerne, før han fortsatte. Politiet vil gerne opfordre forældre i området til at snakke med sine børn om ikke at skabe farlige situationer, ved at lægge sten på jernbaneskinnerne.

Uorden på bar – Hestetorvet, Roskilde

Kl 02.00 forsøgte en 20-årig mand fra Roskilde igen og igen at komme ind på en bar, selvom dørmændene ikke ville have ham inden for. En politipatrulje var tilfældigt i området og tog kontakt til manden, der var tydeligt påvirket. Han nægtede at oplyse, hvem han var, og overfusede samtidigt betjentene. Det endte med at han blev anholdt og taget med på politistationen. På vej i patruljevognen spyttede han samtidigt på den ene af politifolkene. Han sigtes derfor for vold og fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Vejvrede – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl 14.30 holdt en 57-årig mand med sine to børn i bilen på Frederiksborgvej og afventede, at vejen blev fri, da han blev antastet af en anden mand, der steg ud af sin bil og gik hen bankede på den 57-åriges bilrude og bad ham om at køre videre. Efterfølgende kørte den ukendte mand ind foran den 57-årige og blokerede vejen for ham ved Skt Ibs Vej. Der stod han igen ud og gav sig til at sparke og slå på den 57-åriges bil, der fik knust et sidespejl og fik flere buler. Til sidst lykkedes det for den 57-årige sammen med en tililende ung mand at få stoppet den vrede bilist, som så kørte fra stedet. Politiet vil gerne i kontakt med både den unge mand, der kom til, samt en kvinde i en grå Citroën, der også så episoden, da de er vigtige vidner. Den ophidsede bilist beskrives som ca. 40 år gammel, 170-175 cm høj, almindelig af bygning og med lys hud og fipskæg. Han talte dansk og bar briller.

Vold – Ringstedgade, Roskilde

Kl 00.29 kom der anmeldelse om vold. En 24-årig lokal mand havde efter en tur i byen tilsyneladende umotiveret fået et spark i hovedet og et spark på kroppen. De to gerningsmænd skulle efterfølgende være flygtet mod Støden/Skomagergade. Den 24-årige blev kørt til behandling for sine skader på sygehuset.
Der er kun en sparsom beskrivelse af de to overfaldsmænd: A: dansk af udseende, lyst halvlangt hår, almindelig til spinkel af bygning og cirka 180 cm. høj og iført blåt træningstøj. B: udenlandsk af udseende og intet yderligere. Politiet hører gerne fra folk, der på det tidspunkt har set noget mistænkeligt i området.

Indbrud i Perioden

Lindenborgvej, Roskilde

Stændertorvet, Roskilde
Lindeborgvej, Roskilde