Forestil dig, at du uventet har fået lidt flere penge mellem hænderne. Det kan være, at du har klikket ind på en liste over free spins på danske casinoer, fundet de bedste tilbud til nye spillere og haft held i sprøjten til at vinde pæne gevinster. Det var egentlig kun for hyggens skyld, men pludselig kastede det gode gysser af sig.

Hvordan fejrer du mon det bedst? En oplagt ide er selvfølgelig at invitere dine nærmeste på en dejlig middag. Her får du tre uimodståelige forslag til skønne restauranter i og omkring Roskilde.

Restaurant Vigen
Ønsker du en skøn udsigt, kan du ikke gøre det meget bedre end at bestille bord på Restaurant Vigen. Beliggende på den arkæologisk interessante Veddelevhalvø får du udsyn over Roskilde Fjord samt selve byen, inkl. den flotte Roskilde Domkirke.

Vigen byder på et klassisk nordisk køkken og prioriterer de bedste råvarer, der giver en autentisk og nærende madoplevelse. Du kan få vidunderlige fire- eller seksrettersmenuer sammenesat af kendte delikatesser som muslinger, rødtunge, tatar, grillet kalv o.l.

Her uden for selve Roskilde har du også muligheden for at fordøje middagen med en god gåtur i rolige omgivelser. Du kan oplagt slutte aftenen af med at se solen gå ned over fjorden.

Restaurant Store Børs
Ligesom på Vigen er menuen på Store Børs bestemt af de skiftende årstider og er derfor altid opdateret med de mest aktuelle lækkerier. Store Børs har sågar en dagligt skiftende torettersmenu, som er inspireret af hverdagsmad, ud over en række femrettersmenuer. Af sidstnævnte skal særligt bemærkes deres havmenu, hvor du bl.a. får kulmule, jomfruhummer og hellefisk.

Er du ikke til fisk og skaldyr, kan du let finde andre ting på menukortet, som du ikke vil kunne modstå. Store Børs går op i at tilbyde noget for enhver smag og få alle til at føle sig velkomne. Selvom restauranten er blandt de pæneste, er hensigten at skabe en uformel stemning, hvor du kan falde hurtigt til og føle dig hjemme.

La Rustica
La Rustica har også restauranter i Ringsted og Ballerup ud over Roskilde. Let tilgængeligt placeret på Ro’s Torv bør denne være dit go-to spisested, når det kommer til italiensk. Atmosfæren er hyggelig og indbydende, så hvis du også har brugt dagen på en udmattende shoppingtur med mange svære valg, er det en no-brainer at bestille bord her.

La Rustica er indrettet til at passe til alle behov. Hvad enten du savner en dyb lænestol eller en afskåret bås, hvor du kan være lidt for dig selv, så finder du det her. Restauranten bryster sig også af den bedste luksusbrunch i byen, så du kan få den perfekte start på en forkælelsesdag.

Bon appétit.

Inviter dine nærmeste på en dejlig middag. Foto: ABW

Sider2022