Der er nu sat navn på hvem, der overtager chefstolen i Roskilde Jobcenter. Valget er faldet på Karen Djørup, som tiltræder 1. oktober 2019. Hun kommer fra et job som afdelingsleder i Jobcenter Køge.

Roskilde Kommunes kommende jobchef kommer med 15 års erfaring fra beskæftigelsesområdet heraf seks år som leder med både økonomisk og personalemæssigt ansvar.

Pressefoto: Roskilde Kommune.

Kommunal ledelseserfaring og stor viden om området var dog ikke det eneste fokus for ansættelsesudvalget:

– Roskilde Jobcenter er – efter en turbulent periode – heldigvis på rette vej, men det skal gerne blive ved, ligesom vi fortsat skal udvikle os.Derfor har vi søgt en leder, som er både strategisk tænkende, har fokus på udvikling og er dialogorienteret. Det har vi fundet, og jeg glæder mig rigtig meget til at byde Karen velkommen til Roskilde Kommune, siger direktør Mette Heidemann.

Karen Djørup kommer til Jobcenter Roskilde med bagagen fuld af erfaring, ideer og engagement:

– Jeg ser frem til at sætte retningen for den vigtige indsats, som jobcentrets medarbejdere hver dag yder overfor borgere og virksomheder. Beskæftigelsesområdet har altid været omdrejningspunktet for mig, og jeg glæder mig til at være med til at indfri de høje forventninger, der med rette er til jobcentret.

Karen er naturligvis bekendt med den ustabile periode jobcentret har været igennem:

– Det er vigtigt, at alle parter oplever, at jobcentret udvikler sig i den rigtige retning. I den proces er ordentlighed, tillid og dialog helt afgørende, og det er med de værdier i hånden, jeg går til opgaven. Jeg glæder mig til samarbejdet med medarbejdere, ledere, byråd, virksomheder og selvfølgelig borgere til oktober og til at komme i gang med det spændende arbejde, der ligger foran os.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Karen Djørup. Der var 38 ansøgere til stillingen. Karen bor i Roskilde med sin kæreste og børn.

KAREN DJØRUP
Stilling: Jobchef i Social, job og sundhed
Alder: 37 år
Uddannelse: Socialrådgiver fra Den Sociale Højskole, København i 2005, TR-uddannelse i 2006 og har desuden en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School fra 2019.
Tidligere jobs: Har været ansat som socialrådgiver i Jobcenter Køge i Køge Kommune og Agens Danmark. Har desuden været faglig koordinator og sekretariatsleder i Jobcenter Køge, inden hun blev afdelingsleder og stedfortræder for arbejdsmarkedschefen samme sted.