Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/11/27 til 2020/12/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Egegårdsvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 06.39 mandag morgen skete en arbejdsulykke på en virksomhed, som producerer byggeprodukter. En 54-årig kvinde var i gang med at støvsuge under en maskine, som fylder fugemasse på poser, da en roterende “snegl” fik fat i kvindes hestehale, som satte sig fast. Politi og ambulance blev alarmeret og hørte til virksomheden, hvor kvinden havde pådraget sig alvorlige skader på hoved og nakke. Hun blev kørt med eskorte til Rigshospitalet til behandling. Politiet underrettede arbejdstilsynet, som kørte til stedet. Patruljen afhørte vidner på stedet og optog rapport for at klarlægge, hvordan uheldet var sket. Når arbejdstilsynets rapport er færdig vil myndighederne kunne klarlægge, om der skete brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken, og om nogen kan stilles til ansvar for at den skete.

Bil taget ved kørsel uden førerret – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 00.20 kørte en patrulje imod en personbil, som betjentene kendte i bybilledet, da føreren ofte kørte uden gyldigt kørekort. Politiet passerede bilen og genkendte føreren fra de tidligere sager, så patruljevognen vendte rundt og satte efter bilisten. Da politiet fik standset bilen var bilens motor slukket, men ingen person havde forladt bilen. I bilen sad fire mænd, men føreren som betjentene havde genkendt, en 28-årig mand fra Roskilde, sad ikke længere på førersædet. Han sad nu imellem de to bagsædepassagerer, og nægtede at have ført bilen.

Den 28-årige mand, som var ejer af bilen, ville heller ikke oplyse, hvem han mente havde ført bilen. Politiet sigtede den 28-årige for kørsel uden førerret, og for som bilejer at overtræde sin oplysningspligt. Da den 28-årige havde gentagne kørsler uden kørekort på samvittigheden beslaglagde politiet hans bil, som det muligt ifølge færdselslovens regler. Dette protesterede den 28-årige over, så dette spørgsmål vil retten nu tage stilling til. Når den 28-åriges sager senere skal afgøres, vil retten tage stilling til, om bilen kan konfiskeres. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Narko på gadeplan – Roskilde

Fredag eftermiddag var politiet på gaden i Roskilde med en narkohund, for at lave en indsats mod narko på gadeplan. I tunnelen ved Roskilde station i Jernbanegade kl. 16.05 fik narkohunden fært af narkotika på en 22-årig mand fra Hillerød. Han blev visiteret, hvor politiet fandt en klump hash på 1,05 gram, som den 22-årige blev sigtet for at besidde. En halv time senere traf politiet en 56-årig mand fra Roskilde ved Stationscentret. Han blev fundet i besiddelse af en 6,72 gram hash og blev sigtet for lov om euforisende stoffer. Begge mænd fik beslaglagt hashklumperne, hvorefter de fik lov til at gå.

Kl. 16.48 standsede politiet en personbil i Hersegade, for at lave en rutinekontrol. Der lugtede af hash fra bilen, så betjentene ransagede køretøjet, hvor der blev fundet en lille klump hash på 1,04 gram. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Roskilde blev sigtet for narkobesiddelse. Der var ikke mistanke om, at han var påvirket under kørslen, så hashen blev beslaglagt, hvorefter han fik lov til at køre videre.

Kl. 21.03 var politiet med narkohunde ved en adresse i Roskildes vestlige bydel, da der var mistanke om narkoslag fra en lejlighed. Politiet ransagede lejligheden, hvor der blev fundet 37,97 gram amfetamin, 25 stk. ecstasypiller og 50 gram hash og regnskab som indikerede narkosalg. En 42-årig mand og en 30-årig kvinde, begge uden fast bopæl i Roskilde, blev anholdt og sigtet for narkosalg. De ulovlige stoffer blev beslaglagt med henblik på konfiskation. De anholdte blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter juridisk vurderet, og der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt.

Alle de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Butikstyv afslørede ven med narko og stor kniv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 11.55 blev tre unge mænd på 17, 18 og 19 år tilbageholdt i supermarkedet Føtex, idet en af dem var mistænkt for at have stjålet en energidrik. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 19-årig mand fra Jyllinge, som blev sigtet for tyveri af en energidrik til en værdi af 11 kr., som han havde gemt i en lomme. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Politiet kontrollerede endvidere de to andre mænd og fandt hos den 18-årige mand fra Roskilde en del interessante ting. Han var ud over en isoleringskniv med bladlængde på 34 cm også i besiddelse af 63 ecstasypiller i salgsposer, ca. 36 gram hash ligeledes fordelt i salgsposer samt et mindre kontantbeløb. Alle de ulovlige effekter blev straks beslaglagt incl. pengene, som politiet mistænker at være udbyttet fra salg af narkotika. Ved en efterfølgende ransagning af den 18-åriges bopæl fandt politiet med assistance fra en narkohund 0,5 gram amfetamin, som også blev beslaglagt til sagen. Den 18-årige var anholdt i nogle få timer i forbindelse med efterforskningen og ransagningen, men blev løsladt efter sigtelse og afhøring til sagerne om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven. Også han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres, idet han kan forvente en noget alvorligere straf end den 19-årige butikstyv, der indirekte var med til at afsløre den 18-åriges aktiviteter. Den 17-årige unge mand fra Roskilde blev ikke mistænkt for noget ulovligt og derfor ikke sigtet for noget.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 23-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Grundlovsforhør – Ulovlig besiddelse af våben, knive og narko / narkokørsel – Ro’s Have, Roskilde

Kl. 02.45 bemærkede en patrulje en personbil forsynet med faste prøveskilte køre ad Ro’s Have. Tidspunktet taget i betragtning ønskede patruljen at foretage en kontrol af fører og køretøj samt formålet med kørslen med faste prøveskilte. Bilen blev ført af en 45-årig mand fra Roskilde, som var ædru ifølge en alkometertest, men alligevel fremstod påvirket af et eller andet. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af flere medikamenter i form af kokain, amfetamin, methamfetamin og cannabis. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen. Ved visitation af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af ca. 10 gram kokain, ca. syv gram amfetamin og et femcifret kontantbeløb. Da politiet inde i bilen kunne se skæftet af noget, der mindede om en økse, foretog politiet en ransagning af køretøjet. Herved fandt politiet både en økse, en låsbar foldekniv, en dolk, ammunition, en hardballpistol og sluttelig en ægte, funktionsdygtig pistol med magasin. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøringen i anledning af sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, kniv- og våbenloven samt straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder forblev den 45-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør kl. 13.00 i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Mystisk genstand – Ved Hallen, Roskilde

Kl. 05.11 slog en opmærksom, 51-årig mand fra Roskilde alarm til politiet, idet han havde fundet en mystisk genstand, der måske kunne ligne en hjemmelavet sprængfarlig genstand. Politiet kørte til findestedet tæt på Roskilde Hallerne og afspærrede området, indtil Forsvarets sprængstoftjeneste nåede frem for at tage sig af den mistænkelige genstand. Der var tale om en sodavandsflaske, der var tapet sammen med et kanonslag og en dåse spraymaling. I sodavandsflasken var en væske, som nu skal undersøges nærmere. Findestedet var ved et trådhegn, men ikke umiddelbart i nærheden af steder, hvor mange mennesker ville færdes senere på dagen. Området blev undersøgt nærmere for eventuelle spor, ligesom de beslaglagte effekter skal undersøges nærmere i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, der står bag fremstillingen af noget måske særdeles sprængfarligt. En vurdering heraf indgår også i politiets og Forsvarets undersøgelse af effekterne.
Politiet vil nu gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området i løbet af natten, idet politiet ikke har nogen oplysninger om, hvornår effekterne kan være anbragt på stedet og af hvem. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Link til foto af den fundne genstand.

Færdselsuheld – Roskildevej, Snekkerup, Ringsted

Kl. 05.36 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld mellem en lastbil og en varebil, der var stødt sammen. Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, da en 56-årig mand fra Fuglebjerg som fører af en lastbil ville køre fra en privat adresse tværs over Roskildevej til den modsatte side af vejen. Da han kørte ud på selve kørebanen, blev han påkørt af en varebil, der blev ført af 60-årig mand fra Ringsted. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til opsamling af diverse olie og glas på vejen som følge af de beskadigelser, som skete på bilerne. Politiet optog rapport om uheldet, da der er mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser i forbindelse med uheldet.

El-løbehjul ramt i højresving – Gevninge Vestvej/Dalager, Roskilde – Lejre

Kl. 16.19 blev en 16-årig ung mand fra Roskilde, som kørte på en løbehjul, ramt af en bil, som foretog et højresving ind foran den unge mand. Uheldet skete i krydet Gevninge Vestvej/Dalager, hvor bilisten, en 61-årig kvinde fra Roskilde overså el-løbehjulet, som kom kørende imod hende på venstre side af vejen, hvor cykelstien løber. Den unge mand var iført helt mørkt tøj, og den 61-årige så ham ikke, men mærkede at hun ramte noget og standsede. Den 16-årige faldt af løbehjulet og slog sig, og løbehjulet kom ind under bilen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og den 16-årige blev kørt til tjek på sygehuset. Han slap fra sammenstødet med knubs og et ødelagt løbehjul. Politiet afhørte begge parter og vidner i sagen, for at for klarlagt omstændighederne omkring uheldet. Politiet skal nu have klarlagt, om lyset på el-løbehjulet var tændt. De involverede parter vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkobilist – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 01.28 kørte en patrulje forbi en parkeringsplads på Ringstedvej ved siden af en burgerrestaurant. Her holdt en bil i tomgang, og politiet besluttede at kontrollere bil og fører rutinemæssigt. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Roskilde, var påvirket af hash, hvilket en test med narkometeret bekræftede. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af analysen kommer, vil den 27-årige høre mere fra politiet i sagen.

Uheld på grund af lavtstående sol – Holbæk og Roskilde/Lejre

kl. 15.01 stod solen lavt på himlen og blændede bilisterne som kørte mod syd på Vandtårnsvej i Holbæk. Her overså en 33-årig kvinde fra Holbæk, at en taxa foran havde sænket hastigheden og kørte op bag i taxaen. Taxachaufføren, en 53-årig kvinde fra Holbæk, så godt bilen komme i bakspejlet og kunne se, at det ville gå galt. Begge bilister blev tilset i ambulance, men ingen var kommet noget alvorligt til. Politiet registrerede uheldet.

På samme tidspunkt skete et uheld på Hovedvejen i Øm, Roskilde – Lejre kommune. Her stod solen også lavt, hvilket generede udsynet for bilisterne. Da der opstod en opbremsning forude, skete et sammenstød imellem to bilister, hvor en 27-årig mand fra Store Merløse kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 22-årig kvinde fra Frederiksberg. Uheldet skabte kø på Hovedvejen i fredagstrafikken i sydgående retning. Den 27-årige mand blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol for nakkesmerter, men var ikke kommet noget alvorligt til. Den 22-årige var uskadt og kunne selv køre fra stedet.

Flygtede efter påkørsel – Roskildevej, Benløse – Ringsted

kl. 15.21 var en 37-årig lokal mand ude at løbe ad Roskildevej mod sydvest, hvor han skulle krydse Fredensvej, der munder ud i Roskildevej. I T-krydset blev den 37-årige ramt af en bil, som kom kørende ad Roskildevej imod løberen, hvor den svingede til venstre ad Fredensvej. Bilisten overholdt ikke sin vigepligt, men kørte frem og påkørte den 37-årige, der røg op over køleren og ned på fortovet. Bilisten standsede ikke efter uheldet, men kørte videre ad Fredensvej, hvor den drejede fra. Løberen slog sig ved uheldet, men kom ikke alvorligt til skade.

Bilisten beskrives som: Mand, Mellemøstlig af udseende, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort. Han kørte i en ældre og mindre grå personbil.

Politiet undersøger nu sagen og forsøger at finde frem til den flygtende bilist. Vidner, som har bemærket uheldet, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand varetægtsfængslet for overfald på kvinde – Roskilde

En 31-årig mand uden fast bopæl blev søndag fremstillet i grundlovsforhør efter et overfald på en 31-årig kvinde i en lejlighed i Roskilde tidligt søndag morgen. Manden var på besøg hos kvinden, da overfaldet fandt sted. Den 31-årige mand er sigtet for at have taget kvælertag på kvinde, at have slået hende i ansigtet og truet hende med en kniv. Det lykkedes den 31-årige kvinde at flygte ud på badeværelset, hvor hun ringede 112.
Den 31-årige mand blev anholdt af politiet søndag morgen kl. 08.21 og blev søndag middag fremstillet i retten i Roskilde, som besluttede at varetægtsfængsle ham til den 17. december 2020 på begrundet mistanke om grov vold mod kvinden.

4-årig løb ud foran bil – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 10.18 var en 4-årig dreng fra Roskilde ude at gå tur med sin familie, da han pludselig og uden varsel løb ud på Frederiksborgvej, hvor der i det samme kom en bil med lav hastighed. Bilisten, en 40-årig kvinde fra Roskilde, havde ingen mulighed for at nå at bremse og ramte drengen med fronten af bilen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor drengen blev undersøgt i ambulancen. Han var sluppet heldigt fra uheldet og var uskadt, men alle havde fået sig en ordentlig forskrækkelse. Politiet registrerede uheldet, da der ikke var mistanke om, at bilisten havde overtrådt nogen regler i færdselsloven.

Indbrud i perioden

Skramsvej, Havdrup
Skolevænget, Havdrup (2 steder)
Elisagårdsvej, Roskilde
Store Valbyvej, Store Valby, Roskilde
Kløverengen, Viby Sj.

Foto: ABW