Flere føler sig ensomme under corona og har derfor fået øje på nye muligheder at skabe venskaber på. Den digitale sociale platform Boblberg har oplevet en stigning af antal brugere over hele landet, og det samme gælder i Roskilde Kommune, hvor flere og flere opretter bobler og søger nogen at dele fælles interesser med. Samtidig er der også flere, som bare ønsker at være digitale pennevenner, eller som ønsker gåture med afstand.

Ifølge medstifter Rasmus Stæhr skyldes det formentligt, at de eksisterende fællesskaber er lukket ned i en coronatid, og folk derfor er nødt til at tænke i alternative måder at mødes på.

“Der er flere, som bliver bevidste om fællesskaber, fordi mange taler om savnet,” siger Rasmus Stæhr, der især har oplevet en stigning i antallet af nye medlemmer blandt de unge og de ældre, for eksempel er en tredjedel af brugerne i Roskilde Kommune over 65 år.

Det har netop også været visionen for Roskilde Kommune at få en bred aldersgruppe til at bruge Boblberg. Faktisk har borgerne kun haft adgang til Boblberg i lidt over et år. Alligevel har 4609 borgere allerede oprettet sig som medlemmer. Det svarer til over fem procent af borgerne i Roskilde, og derfor er Boblberg lidt af en succes.

“Det er jo fantastisk, hvis Boblberg kan hjælpe os i kampen mod ensomhed blandt borgere i alle aldersgrupper og samtidig styrke den mentale og fysiske trivsel,” siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov (A).

Roskildeborgernes store interesse for Boblberg har derfor fået Sundheds- og Omsorgsudvalget til at forlænge adgangen til platformen med 2 år.

Venskab og ensomhed

Ifølge Rasmus Stæhr søger de ældre ofte nye venskaber, når de stopper med at arbejde eller mister deres ægtefælle, og for de unges vedkommende, når de starter på en ny uddannelse og flytter til et nyt sted. Blandt alle aldersgrupper er de mest brugte søgeord venskab og ensomhed, men de ældre søger også på gåtur. En ny hyppig søgning er “fælleskab”, som bliver brugt i en svær tid.

En af de unge brugere, som er hoppet med på Boblberg bølgen, er 21-årige Zenia Frederiksen. Hun oprettede sig da hun flyttede til Roskilde, fordi hun skulle starte på en ny uddannelse. Zenia Frederiksen søgte efter nye venner hun kunne tale, skrive og dele fritidsinteresser med, så hun kunne falde til i den nye by.

“Det er en anderledes måde at finde nye venner på. Jeg synes, det er fedt, at der er sådan et gratis sted, og at det ikke er datingrelateret,” siger Zenia Frederiksen.

Pressefotot