En lokal kunstner fra Roskilde har i løbet af de sidste år prydet Roskildes bygninger med sine ikoniske vægmalerier, der både for lokale som turister er en oplevelse værd. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Går man en tur gennem Roskildes gader og stræder, vil man måske lægge mærke til, at der rundt omkring i byen findes nogle helt særlige vægmalerier. De er store, men samtidigt en anelse gemt væk, og det kan være en oplevelse i sig selv at udforske byen for de iøjefaldende vægmalerier. Bag vægmalerierne står kunstneren No Title: et navn som måske vil vække genklang. No Title er nemlig kendt for sine grafiske vægmalerier, og har værker der er at finde forskellige steder i landet såsom Roskilde, Odense og Århus. Kunstneren bevæger sig dog ikke kun inden for landets grænser, og derfor kan No Titles ikoniske værker eksempelvis også findes i London. Selvom No Title bevæger sig på tværs af både regioner og lande, så er kunstneren helt lokal og en ægte Roskildedenser.

Flere af kunstnerens vægmalerier i Roskilde by er opført i samarbejde med Roskilde Kommune og i alt kan man finde No Titles vægmalerier fem forskellige steder i byen: Bønnelyckes plads, Roskilde Sygehus, gangtunnellen i Veddelev, Roskilde Lilleskole og Musicon. Nogle af vægmalerierne er til at finde fast, hvor maleriet ved Roskilde Sygehus indgår i en serie af tematisk sammenhængende vægmalerier. Derfor skifter dette maleri en gang om året, og kan muligvis have ændret sig næste gang man kommer forbi.

En ny historie til det eksisterende rum
Et vægmaleri adskiller sig fra et almindeligt maleri, ved at være malet direkte på en bygning eller en væg, og kunstformen er på den måde en kombination af billedkunst og arkitektur. No Title beskriver kunstformen som, at malerierne er ”en måde at forholde sig til og forandre de bygninger og rum, vi opholder os i. De skaber nye oplevelser og tilfører nye historier til de rum, som de bliver skabt i.”. Vægmalerierne er altså ikke blot en visuel fryd for øjet, men er også med til at skabe historien for det enkelte rum det pryder.

No Titles vægmalerier er kendetegnet ved markante grafiske udtryk og stærk symmetri, og trækker på inspirationskilder inden for street art, naturmaleri, ornamentik, illustration, grafisk design og klassisk murmaleri.

Vægmaleriet på Bønnelyckes Plads
Det store vægmaleri på Bønnelyckes Plads portrætterer en blæksprutte: et gennemgående motiv i No Titles produktion. Vægmaleriet er støttet af lokale virksomheder, og finansieret gennem en kampagne på Facebook og Instagram.

Vægmaleriet kan findes på en mur ved Bønnelyckes Plads, en mur der tidligere var hjemsted for spillestedet Gimle. 

Skulle I have lyst til at se flere af værker af den dygtige lokal kunstner. så klik jer blot videre her. Her er både fra ind- og udland. 

Hospital Wall: gadegalleri ved Roskilde Sygehus
Hospital Wall er en serie af tematisk sammenhængende vægmalerier der males med jævne mellemrum. Inspireret af sygehusets aktiviteter, tager motiverne udgangspunkt i kroppens systemer og strukturer, og portrætterer derfor eksempelvis nervesystemet, blodkredsløbet, lungerne, skelettet og hjernen.

Du kan finde gadegalleriet på Køgevej i Roskilde lige over for rådhuset.



Vægmalerierne ”Under vandet, gennem jorden” i gangtunnelen i Veddelev
”Under vandet, gennem jorden” er to vægmalerier der kombinerer elementer fra vandet, skoven og stjernehimlen, med det formål at give de forbipasserende oplevelsen af at være et ukendt sted, i en passage fra et sted til en anden. Ønsket med at kombinere de forskellige elementer er at skabe et sted som et midt i mellem og ingen steder.

Du kan finde de to vægmalerier i gangtunnelen i Veddelev.

Gavlmaleriet på Roskilde Lilleskole
Dette kæmpe gavlmaleri er udført på Roskilde Lilleskole, og vender ud mod skolegården. Inspirationskilden til gavlmaleriets motiv er nabotræets lange vinterskygger.

Gavlmaleriet kan findes på Roskilde Lilleskole.

Blæksprutten på Musicon
Vægmaleriet ”Blæksprutten” er et gennemgående motiv i No Titles produktion. Blæksprutten fremstår som en ildevarslende skabning, som gemmer sig i sit eget mørke. I dette maleri træder den frem fra gemmerne, og er klar til konfrontation.

Vægmaleriet kan findes i street art galleri på hal 3 på Musicon i Roskilde.