Kultur- og Idrætsudvalget har modtaget otte ansøgninger om at indgå en elitesportsaftale med Roskilde Kommune. De fire sportsgrene og klubbernes projekter er udvalgt efter en indstilling fra Elite- og Talentrådet, og den indstilling har Kultur- og Idrætsudvalget valgt at følge. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

“Vi har i udvalget opstillet seks kriterier for, hvem vi vil støtte med elitesportsaftaler. På de kriterier adskiller de fire udvalgte sig positivt fra de øvrige ansøgere. Især omkring fodbolden ser vi frem til, at FC Roskilde, Roskilde Boldklub og Roskilde KFUM præsenterer en samarbejdsaftale om en samlet indsats omkring elite- og talentudvikling i Roskilde. Det er en af betingelserne for at modtage midlerne “, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen

Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet, at der indgås elitesportsaftaler med følgende klubber i perioden den 1. juli 2021 til den 30. juni 2024:
• Roskilde Bordtennis, 500.000 kr. årligt
• Roskilde Håndbold 190.000 kr. årligt – hvor midlerne gives til det samlede elite- og talentarbejde i klubben.
• Roskilde Roklub 105.000 kr. årligt
• Fodboldprojekt 405.000 kr. årligt – fordelt på FC Roskilde 180.000 kr. årligt, Roskilde KFUM 180.000 kr. årligt og Roskilde Boldklub 45.000 kr. årligt
Der er i budget 2021 til 2024 afsat 1.200.000 kr. årligt til elitesportsaftalerne.

Ansøgerne er vurderet på baggrund af en helhedsvurdering efter følgende bedømmelseskriterier:
1. Sportsligt niveau
2. Klubbens breddearbejde og talentudvikling
3. Rollemodel for sunde værdier
4. Aktiviteter rettet mod børn & unge, der ikke er medlem af foreningen
5. Klubben skal sikre oplevelser for borgere i Roskilde Kommune
6. Eksponering

Roskilde Kommune har modtaget otte ansøgninger i alt. Ansøgningerne er fra FC Roskilde, Roskilde BMX, Roskilde Boldklub 1906, Roskilde Bordtennis, Roskilde Håndbold, Roskilde KFUM, Roskilde Mountainbike Klub og Roskilde Roklub.

 

Bordtennis i Roskilde Hallerne. Pressefoto.