I den kommende sæson præsenterer Roskilde Teater 28 forestillinger for voksne, 10 forestillinger for børn og i samarbejde med Roskilde Kommune 8 forestillinger for byens skoleklasser. Formanden for Roskilde Teater pointerer, at teatret efterlever alle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, så publikum uden bekymring kan fokusere på den gode oplevelse i teatersalen.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Om få uger tager Roskilde Teater fat på den nye sæson. Det sker med Odsherred Teater TO HALVGAMLE MÆND – DET STORE LIVESHOW frit efter Bjarne Schklling og Gorm Vølvers bog ”Den store håndbog for halvgamle mænd”. I en alfabetisk brokbattle skyder to halvgamle mænd med spredehagl. Få går ram forbi i denne opvisning af hånlig omtale af skattevæsen, inkompetente med- og modtrafikanter, sølvfarvede folk, som er gået kronisk i stå i køen og meget andet.

Blandt de øvrige forestillinger i efteråret kan nævned Det Flydende Teater ANNAS VERDEN om malerægteparret Anna og Michael Ancher. Beretningen om Anna Ancher er fortællingen om en ny type kvinde, en ny retning i malerkunsten og historien om samlingspunktet for kunstnerkolonien i Skagen – ét af de mest produktive og succesfulde kunstneriske fællesskaber i Danmark. Forestillingen er tillige meget aktuel, idet forårets store succesudstilling på Statens Museum for Kunst om Anna Ancher vises igen til november.

Også en klassiker kommer til byen: Det Kongelige Teater viser ET DUKKEHJEM. Henrik Ibsens udødelige skuespil om kønsroller udfordrer endnu engang i en spændende nutid opsætning.

Formand for Roskilde Teater, Lars Olsen, udtaler: “Vi glæder os meget til at byde publikum velkommen til den nye sæson, og vi håber, at det alsidige udbud af store teateroplevelser vil friste rigtigt mange i Roskilde og omegn. I år har vi et særligt budskab til publikum, nemlig at du trygt kan gå i teatret i Roskilde. Vi følger løbende med i Sundhedsmyndighedernes informationer og efterlever alle gældende retningslinjer. Derfor sender vi ca. en uge før den enkelte forestilling en mail til publikum med information om de aktuelle retningslinjer for aftens forestilling. På den måde vil publikum hele tiden være opdateret med hvilke retningslinjer, de forventes at efterleve, sådan at vi alle kan få en god og tryg oplevelse i teatret.”

På Roskilde Teaters hjemmeside: https://roskildeteater.dk/ vil der løbende være information om udviklingen og eventuelle ændringer, der kan påvirke Roskilde Teater og publikum.

Få et overblik over det spændende program, samt hvor du kan købe dine billetter her.