Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/03/20 til 2020/03/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Ørstedvej / Naurbjergvej, Havdrup – Solrød

Kl. 17.18 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 46-årig mand fra Havdrup var kørt ad Ørstedvej mod øst. I krydset ved Hovedgaden/Naurbjergvej foretog han et højresving og stødte herunder sammen med en 48-årig mand fra Solrød Strand, der kørte på cykel ad Hovedgaden mod syd på en cykelsti og ligeud i krydset i retning mod Naurbjergvej. Cyklisten blev bragt til skadestuen på Køge sygehus, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser som følge af påkørslen. Den 46-årige bilist slap uskadt fra uheldet, men kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsreglerne i færdselsloven.

Indbrud i elektronikbutik – Møllehaven, Jyllinge

Kl. 02.05 blev begået et rambukindbrud mod en elektronikvirksomhed i Jyllinge. Heldigvis fandtes der god overvågning på stedet, som viste hvordan indbruddet foregik. To mænd kørte til stedet i en hvid varebil, som de anvendte til at bakke ind i nogle paller, som de havde stillet foran hoveddøren til bygningen, så døren blev opbrudt. Herefter gik flere hætteklædte mænd ind i lageret, hvor de stjal diverse dataudstyr. Alarmen til stedet gik samtidig til ejeren af virksomheden, som kørte til sin virksomhed, hvor han så en hvid varebil, VW Transporter, der netop kørte væk fra stedet. Ejeren kørte efter den hvide varebil, og kunne løbende give politiet meldinger om, hvor de befandt sig, men tabte den på et tidspunkt af syne. Politiet kørte i retning af det sted, hvor varebilen kørte og fandt bilen efterladt tom i Hvidovre. Varebilen viste sig at være stjålet i Københavns Vestegn, og der var påsat stjålne nummerplader på bilen.

Mændene beskrives som: Almindelig af bygning, iført: sort hættetrøje.
Køretøjer: Volkswagen Transporter, hvid, med stjålne nummerpladder

Politiet efterforsker nu sagen og har indbragt den hvide VW Transporter til nærmere undersøgelse. Ejeren af virksomheden har endnu ikke overblik over, hvor mange ting tyvene kom af sted med.

Tabt hønsehus skabte uheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 11.59 tabte en bilist et hønsehus på Holbækmotorvejen ved afkørsel 13 vestgående, da det faldt af traileren på bilen og landede på kørebanen. En personbil der kørte i samme retning, som blev ført af en 63-årig mand fra Køge, påkørte hønsehuset. Den 63-årige beskrev det som om hønsehuset kom flyvende ud af det blå. Heldigvis var bilen en stor firhjulstrækker, så ingen personer kom til skade ved uheldet, og det lykkedes den 63-årige at bremse ned efter påkørslen. En anden personbil blev ramt af fragmenter fra hønsehuset, men fik kun en mindre skade på forruden.

Efter uheldet talte den 63-årigt med føreren af den bil, som havde tabt hønsehuset, en 44-årig mand fra Solrød. De udvekslede oplysninger, hvorefter bilen kørte fra stedet igen. Politiet kontaktede efterfølgende den 44-årige fører, som blev afhørt til sagen. Politiet optog rapport i sagen som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand i villa – Nymarksvej, Roskilde

Kl. 22.55 anmeldte en husejer via alarm 112, at han lå på sofaen i stuen, da han kunne mærke strålevarme fra loftet og høre lyde på loftet, som om det brændte. Resten af hans familie var gået i seng, men anmelderen fik vækket dem, og alle kom sikkert ud af huset. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor brandvæsnet brød taget op, så de kunne komme til at slukke ilden og standse varmeudviklingen. Ilden var startet tæt ved husets brændeovn, som havde været tændt tre timer tidligere. Flammerne havde spredt sig langs loftet og en væg i huset. Branden blev slukket før ilden fik rigtig fat, men der skete skader på husets tagkonstruktion. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring branden.

Færdselsuheld – Jernbanegade / Køgevej, Roskilde

Kl. 17.21 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Jernbanegade-Køgevej, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Lejre i en personbil var kørt ad Jernbanegade mod vest og ville svinge til venstre ad Køgevej mod syd. Under svingningen ramte han en 59-årig kvinde fra Roskilde, som kørte på cykel ad Jernbanegade mod øst. Formentlig på grund af solskinnet opdagede bilisten ikke cyklisten, der dog var sluppet uskadt fra påkørslen, efter at hun var blevet undersøgt på skadestuen i Køge. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Brand i bil – Universitetsparken, Roskilde

Kl. 21.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en bil, der stod forladt på en parkeringsplads. Bilen var aflåst, og brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der kun fik ødelagt dens kabine. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet, fordi der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området kort før anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulovlige knallerter – Odsherred og Roskilde

Holbækvej, Vig – Odsherred
Kl. 17.05 standsede politiet en 26-årig mand fra Næstved, som kørte på en knallert, som kørte betydeligt stærkere end de tilladte 30 km/t. Politiet indbragte knallerten til nærmere undersøgelse, hvor den vil blive testet på et rullefelt, for hvor hurtigt den kan køre. Den 26-årige vil herefter høre mere fra politiet.

Københavnsvej, Roskilde
kl. 16.55 blev en 16-årig ung mand fra Roskilde sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert, som blev målt på rullefelt til at kunne køre 73 km/t, selvom den kun må køre 30 km/t. Politiet vil nedlægge påstand om ubetinget frakendelse af kørekort til lille knallert og udskydelse af retten til at erhverve kørekort til motorkøretøj/stor knallert.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 20.15 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Vipperød for narkokørsel, da han var påvirket af kokain. Han blev standset af færdselspolitiet, som foretog en narkotest af den 29-årige. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter den 29-årige vil blive kontaktet om sagens videre gang.

Mand faldt fra bro – Bakkesvinget/Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 06.20 onsdag morgen kom et alarmopkald til 112 om, at der stod en mand på den forkerte side af rækværket på en motorvejsbro, der løber over Holbækmotorvejen. En patrulje kørte hastigt til stedet, men nåede desværre ikke frem i tide. En mand var faldet omkring 7 meter ned fra broen, hvor han landede på Holbækmotorvejen i det vestgående spor. Politiet spærrede motorvejen, mens der foregik redning på stedet. Patruljen fik kontakt til manden, en 29-årig mand fra Roskilde, som var ved bevidsthed, men havde smerter i benene. En ambulance og lægehelikopteren var ligeledes blevet sendt til stedet, og overtog behandlingen af den 29-årige. Han blev efterfølgende kørt til sygehuset i ambulance til behandling. Seneste melding fra sygehuset er at han er uden for livsfare, men har brækket benet. Motorvejen var helt åben igen lige før kl. 07.00. Politiet har ingen mistanke til, at der er foregået en kriminel handling, men betragter det som en ulykkelig hændelse. De pårørende er underrettet om ulykken.

“Brand” var bare røg – Fælledvej, Roskilde

kl. 13.54 kom et 112 opkald om en bygningsbrand på Fælledvej. Anmelderen havde set røg i ejendommen med lejligheder og gik i gang med at advare beboerne. Da politiets og brandvæsnets indsatsledere kom frem til stedet, blev det konstateret, at der ikke var nogen brand. Der var håndværkere på stedet, som foretog tætningsarbejde på bygningen, som brugte røg for at undersøge utætte steder i huset. Der var derfor ingen fare på færde, og alle kunne fortsætte deres daglige gøremål.

Brand i bil – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 01.38 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, som holdt i et industrikvarter på Vestre Hedevej i Roskilde. Bilen var en VW Touran personbil, som udbrændte totalt. Det var ikke muligt for politiet at klarlægge årsagen til, at branden startede. Det kan derfor ikke udelukkes, at branden kan være påsat. Det er desuden ikke lykkedes at få kontakt til bilens ejer. En vagt, som kørte forbi i området kunne fortælle politiet, at den ikke holdt der omkring midnat. Branden undersøges nu nærmere og politiet søger i den forbindelse vidner.

Borgere som har set at bilen blev parkeret på Vestre Hedevej ud for nr. 10 efter midnat og frem til den brændte, ellers som har set personer omkring bilen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Forulykket bil efterladt – Herslevvej, Trællerup, Roskilde – Lejre

Kl. 06.29 anmeldte en kvinde, der bor på Herslevvej, at der var efterladt en forulykket bil i hendes forhave. Bilen havde på sin vej ødelagt hende træer og buske, og bilen havde fået knust forruden. Der var ingen personer ved bilen, men husejeren synes hun hørte larm omkring kl. 03.30, hvor ulykken kan være sket. Politiet kørte til stedet, hvor området blev afsøgt af hunde, for at udelukke at der var personer fra bilen i nød. Patruljen fandt ingen personer, men undersøgte uheldsstedet og bilen, der viste at bilen havde store skader og havde ødelagt en del beplantning i forhaven. Politiet sørgede for at bilen blev nødflyttet, og forsøgte at få kontakt til bilens ejer, for at få klarlagt, hvem der førte bilen på uheldstidspunktet. Det lykkedes dog ikke at få kontakt, så politiet fortsætter undersøgelserne af uheldet.

Søndag – mandag

 

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 20.44 kørte en 67-årig mand fra Roskilde ad Søndre Ringvej mod vest og videre ad Møllehusvej, hvor han blev standset af politiet, som ville lave en rutinekontrol af bil og fører. Den 67-årige havde en alkoholpromille, som var væsentlig over det tilladte og var desuden frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om spirituskørsel. Den 67-årige blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i Perioden

Møllehaven, Jyllinge
Højgårdsvej, Ågerup, Roskilde
Holbækvej, Roskilde

Del på sociale medier