Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/03/16 til 2020/03/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i elektronikbutik – Møllehaven, Jyllinge

Kl. 02.05 blev begået et rambukindbrud mod en elektronikvirksomhed i Jyllinge. Heldigvis fandtes der god overvågning på stedet, som viste hvordan indbruddet foregik. To mænd kørte til stedet i en hvid varebil, som de anvendte til at bakke ind i nogle paller, som de havde stillet foran hoveddøren til bygningen, så døren blev opbrudt. Herefter gik flere hætteklædte mænd ind i lageret, hvor de stjal diverse dataudstyr. Alarmen til stedet gik samtidig til ejeren af virksomheden, som kørte til sin virksomhed, hvor han så en hvid varebil, VW Transporter, der netop kørte væk fra stedet. Ejeren kørte efter den hvide varebil, og kunne løbende give politiet meldinger om, hvor de befandt sig, men tabte den på et tidspunkt af syne. Politiet kørte i retning af det sted, hvor varebilen kørte og fandt bilen efterladt tom i Hvidovre. Varebilen viste sig at være stjålet i Københavns Vestegn, og der var påsat stjålne nummerplader på bilen.

Mændene beskrives som: Almindelig af bygning, iført: sort hættetrøje.
Køretøjer: Volkswagen Transporter, hvid, med stjålne nummerpladder

Politiet efterforsker nu sagen og har indbragt den hvide VW Transporter til nærmere undersøgelse. Ejeren af virksomheden har endnu ikke overblik over, hvor mange ting tyvene kom af sted med.

Tricktyveri opklaret – Rosenhaven, Jyllinge

På døgnrapporten fra fredag-lørdag, som blev udsendt i går, skrev vi om en mistænkelig kvinde, som havde forsøgt at lave tricktyveri mod flere ældre beboere i Rosenhaven i Jyllinge, ved at sige hun kom fra hjemmeplejen. Politiet efterforskede sagen, og fandt i den forbindelse frem til en mistænkt i sagen, en 46-årig kvinde fra Ballerup.

Tirsdag morgen kørte politiet til kvinden adresse, hvor hun blev truffet hjemme. Hun blev sigtet for indbrud/tricktyveri i Rosenhaven. Politiet ransagede hendes bopæl, hvor de fandt medicin, som var udstedt til to beboere i Rosenhaven. Hun blev sigtet for i alt fire tilfælde af forsøg på indbrud/tricktyveri og to fuldbyrdede forhold.

Mistænkelig kvinde / forsøg på tricktyveri? – Rosenhaven, Jyllinge – Roskilde

Kl. 14.34 fik politiet en henvendelse fra hjemmeplejen, som oplyste, at en fremmed kvinde kl. ca. 14.05 havde henvendt sig hos en 67-årig kvinde og oplyst at være fra hjemmeplejen. Hun havde opført sig mistænkeligt og fået adgang til boligen, idet hun oplyste at skulle kontrollere den 67-åriges medicinbeholdning som medarbejde i hjemmeplejen. Hun var hele tiden blevet fulgt af den 67-årige, indtil den mistænkelige kvinde havde forladt stedet igen. Den mistænkelig kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 25-35 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Fedtet hår, opsat i flettet hestehale., Talte: Dansk, Iført: brune briller med høj styrke, brun dunjakke inddelt i “felter” på ca. 10 x 10 cm., Medbragte: en taske. Politiets foreløbige efterforskning viste, at kvinden også havde henvendt ved flere andre adresser i Rosenhaven, men ikke opnået kontakt til nogen af beboerne. Der var lidt uafklaret, hvorvidt den mistænkelige kvinde stjal noget i forbindelse med besøget hos den 67-årige.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

“Brand” var bare røg – Fælledvej, Roskilde

kl. 13.54 kom et 112 opkald om en bygningsbrand på Fælledvej. Anmelderen havde set røg i ejendommen med lejligheder og gik i gang med at advare beboerne. Da politiets og brandvæsnets indsatsledere kom frem til stedet, blev det konstateret, at der ikke var nogen brand. Der var håndværkere på stedet, som foretog tætningsarbejde på bygningen, som brugte røg for at undersøge utætte steder i huset. Der var derfor ingen fare på færde, og alle kunne fortsætte deres daglige gøremål.

Brand i bil – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 01.38 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, som holdt i et industrikvarter på Vestre Hedevej i Roskilde. Bilen var en VW Touran personbil, som udbrændte totalt. Det var ikke muligt for politiet at klarlægge årsagen til, at branden startede. Det kan derfor ikke udelukkes, at branden kan være påsat. Det er desuden ikke lykkedes at få kontakt til bilens ejer. En vagt, som kørte forbi i området kunne fortælle politiet, at den ikke holdt der omkring midnat. Branden undersøges nu nærmere og politiet søger i den forbindelse vidner.

Borgere som har set at bilen blev parkeret på Vestre Hedevej ud for nr. 10 efter midnat og frem til den brændte, ellers som har set personer omkring bilen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Forulykket bil efterladt – Herslevvej, Trællerup, Roskilde – Lejre

Kl. 06.29 anmeldte en kvinde, der bor på Herslevvej, at der var efterladt en forulykket bil i hendes forhave. Bilen havde på sin vej ødelagt hende træer og buske, og bilen havde fået knust forruden. Der var ingen personer ved bilen, men husejeren synes hun hørte larm omkring kl. 03.30, hvor ulykken kan være sket. Politiet kørte til stedet, hvor området blev afsøgt af hunde, for at udelukke at der var personer fra bilen i nød. Patruljen fandt ingen personer, men undersøgte uheldsstedet og bilen, der viste at bilen havde store skader og havde ødelagt en del beplantning i forhaven. Politiet sørgede for at bilen blev nødflyttet, og forsøgte at få kontakt til bilens ejer, for at få klarlagt, hvem der førte bilen på uheldstidspunktet. Det lykkedes dog ikke at få kontakt, så politiet fortsætter undersøgelserne af uheldet.

Søndag – mandag

 

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 20.44 kørte en 67-årig mand fra Roskilde ad Søndre Ringvej mod vest og videre ad Møllehusvej, hvor han blev standset af politiet, som ville lave en rutinekontrol af bil og fører. Den 67-årige havde en alkoholpromille, som var væsentlig over det tilladte og var desuden frakendt førerretten på grund af en tidligere sag om spirituskørsel. Den 67-årige blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Mand sigtet for vold i kø – Københavnsvej, Roskilde

Onsdag kl. 17.34 blev en 40-årig mand udsat for vold, efter en uoverensstemmelse i køen i Netto. Den 40-årige blev på vej ud af butikken overfaldet med slag og spyt af den mandlige kunde, som han havde bedt om at holde afstand i køen. Politiet efterforskede sagen og havde gode spor at gå efter, da et vidne havde noteret nummerpladen på gerningsmandens bil. En patrulje fik torsdag eftermiddag fat i den mistænkte, en 46-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt på sin bopæl og sigtet for vold mod den 40-årige. Efter endt afhøring og sagsbehandling, blev den 46-årige løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Unge butikstyve – Stationscentret, Roskilde

Kl. 16.15 blev to piger tilbageholdt af personalet i Føtex, hvor de tilsammen havde stjålet tøj og make-up for 843 kr. Personalet havde bemærket, at de to piger gik ind i prøverummet med nogle trøjer. Den ene pige gik ud af prøverummet, hvor der var efterladt en alarm, som var revet af tøj fra butikken. Hun gik herefter igennem kassen uden at betale for sine varer. Kort efter gik den anden pige igennem kassen, uden at betale for noget. De to piger blev standset ved udgangen og fik undersøgt deres ejendele. De havde stjålet trøjer, bukser, trusser og en lipgloss. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf de to piger, en 13-årig og en 15-årig – begge fra Roskilde. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, og de blev begge afhørt til sagen, som de erkendte. Politiet kontaktede pigernes forældre og orienterede de sociale myndigheder om sagen. Den 15-årige kan forvente en bøde i sagen, hvorimod den 13-årige ikke kan straffes, da hun er under den kriminelle lavalder.

Brand ved bålsted i børnehave – Bredgade, Roskilde

Kl. 18.49 kørte politi og brandvæsen til en børnehave, hvor et bål havde udviklet sig til en brand. På bålstedet var tændt ild til en sprayflaske, som var lagt ind i et bukseben. Vidner oplyste, at der havde været nogle unge mennesker på stedet, men at de løb i forbindelse med, at sprayflasken sprang inde i bålet. Ilden blev hurtigt slukket, og der skete ingen skade på fast ejendom. Politiet søgte i området i forsøget på at finde frem til de unge, men fandt dem ikke. Ingen personer meldes at være kommet til skade ved branden.

Forsøg på bedrageri – Industrivej, Roskilde

Kl. 15.10 kontaktede personalet i en elektronikforretning politiet, fordi en mand og en kvinde ville købe produkter for mere end 50.000 kr. Det fandt personalet mistænkeligt, fordi den ene af dem i forvejen som kunde inden for de seneste dage havde købt andre produkter for et sekscifret beløb med flere forskellige kontokort. Personalet frygtede derfor, at manden og kvinden ville bedrage forretningen, fordi de måske ikke havde hverken evnen eller viljen til reelt at betale for varerne. Politiet kørte til forretningen, hvor en 20-årig mand fra København N og en 26-årig kvinde fra Lille-Skensved blev anholdt som mistænkte for forsøg på bedrageri over forretningen. Begge blev løsladt efter afhøring til sagen, som politiet som undersøger nærmere.

Livløs mand på jorden – Lindelunden, Himmelev, Roskilde

Kl. 02.19 anmeldte personalet på et bosted, at en livløs mand var fundet liggende på jorden ved siden af en høj bygning. Ambulancepersonale, en lægehelikopter og politiet blev sendt til stedet, hvor en læge straks erklærede den livløse mand for død på grund af de kvæstelser, han havde pådraget sig. Manden blev bragt til en skadestuen, og lægehelikopteren fløj igen fra stedet. Politiet fik manden identificeret som en 46-årig mand fra Roskilde og anser sagen som en ulykkelig hændelse, idet politiet ikke har mistanke om, at der er foregået noget strafbart. De pårørende er underrettet om sagen.

To narkokørsler, narko i bilen og trusler – Køgevej/Ny Østergade, Roskilde

Kl. 02.00 så en patrulje en personbil med to personer i, som kørte fra Køgevej via rundkørslen til Ny Østergade. Patruljen ville lave en rutinekontrol af bilen, og tændte udrykningssignalet, for at vise at bilen skulle standse. Da politiet fik standset bilen havde de to personer i bilen, en 29-årig mand fra Brøndby og en 44-årig kvinde fra Frederikssund, byttet plads. De blev begge skønnet påvirket af narko, og blev testet med narkometeret, som viste et positivt resultat. De blev begge sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor de fandt 45 gram hash, hashmix og 9,93 gram amfetamin, som den 29-årige mand erkendte ejerskabet af. Politiet mistænkte manden for at besidde narkoen med henblik på videresalg, hvilket han blev sigtet for. Politiet beslaglagde narkoen med henblik på destruktion. Manden var desuden frakendt førerretten, og fik også en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden.

Ved afhøring af kvinden anmeldte hun i samme ombæring den 29-årige for i løbet af dagen at have truet hende på livet. De blev begge taget med til sygehuset, hvor de fik udtaget en blodprøve. Kvinden blev herefter løsladt, men manden blev taget med til stationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for trusler mod kvinden. Han blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagerne. De kan begge forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Livløs mand fundet – Roskildevej, Tune – Greve

Kl. 16.50 fandt en hundelufter en livløs mand iført løbetøj, som lå på en sti, med en hund ved siden af sig. Hundelufteren, en 51-årig mand fra Tune ringede 112 og gik i gang med at give den livløse mand livreddende førstehjælp. En patruljen kom frem og hjalp til med førstehjælp indtil ambulancen nåede frem og overtog behandlingen, men den livløse mand stod ikke til at redde. Han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset. Politiet fandt intet mistænkeligt omkring fundet af den livløse mand, som viste sig at være en 67-årig mand fra Greve. Hans pårørende er underrettet.

Hærværk ved rudeknusning – Bymarken, Roskilde

Kl 00.57 blev en patrulje sendt til en opgang på Bymarken, da et vidne havde set nogle store drenge, som havde knust en rude. Politiet kom hurtigt frem og så to unge mænd løbe fra stedet ad Bymarken mod syd.
Betjentene kørte efter de to unge, som forsøgte at gemme sig ved et hus. Det lykkedes i første omgang den ene at stikke af, men han blev kort efter fundet af en anden patrulje tæt på. Politiet anholdte de to unge mænd, en 16-årig fra Hvidovre og en 17-årig fra Roskilde. Den 17-årige kunne mistænkes for at stå bag rudeknusningen, så han blev sigtet for hærværk. De to blev herefter løsladt, men politiet orienterede de to unges værger og de sociale myndigheder om sagen. Den 17-årige kan forventet at blive præsenteret for et erstatningskrav for den knuste rude og vil senere få sin sag afgjort.

Indbrud i Perioden

Møllehaven, Jyllinge
Rosenhaven, Jyllinge (2 steder – tricktyveriforsøg)
Vestre Hedevej, Roskilde

Del på sociale medier