To anlægsprojekter, p-huset på Sortebrødre Plads og Sikker skolevej til Lynghøjskolen, er gennemført, og Plan- og Teknikudvalget har afsluttet regnskaberne. Begge projekter blev billigere end budgetteret og giver derved plads til lidt mere.

”I Plan- og Teknikudvalget behandler vi rigtig mange anlægsregnskaber i løbet af et år, og langt de fleste holder sig inden for rammerne. Nogle gange viser det sig, når opgaven har været i udbud, at udgiften bliver lavere end forventet. Det hjælper os, når der i andre projekter af og til opstår uforudsete ting undervejs, som gør, at vi må revidere de oprindelige budgetter”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn.

P-hus færdigt indenfor tid og økonomi.
Tilbage i 2015 bevilgede byrådet 84 mio. kr. til opførelse af p-huset på Sortebrødre Plads. Nu er der er blevet gennemført 1 års gennemgang på huset, som kun har medført i mindre udbedringer fra entreprenørens side. Projektet er blevet gennemført inden for både tidsmæssig og økonomisk ramme, da regnskabet viser udgifter for i alt 83.760.962 kr. Der har altså været et mindre forbrug på 239.038 kr. De penge sættes til side til 5 års gennemgangen samt mulige mindre forbedringsprojekter på p-huset.

900.000 kr. billigere sikker skolevej.
Et andet projekt, der nu er afsluttet med et regnskab, er Sikker skolevej til Lynghøjskolen, som egentlig består af 5 forskellige skolevejsprojekter i Svogerslev til i alt 3,1 mio. kr. Alle projekterne er udført i 2017 og 2018, og det største projekt var anlæg af stier langs Svogerslev Hovedgade. Der er brugt i alt 2.195.864 kr. på projekterne, så der er 904.137 kr. tilbage af den samlede bevilling.

De penge har Plan- og Teknikudvalget besluttet at skyde ind i anlægget af en cykelsti i Jernbanegade. Det bliver nemlig dyrere end normalt, når arbejdet skal foregå ved et af de mest trafikerede steder i Roskilde. Blandt andet stiller DSB krav om fuld adgang til cykelparkering, elevator og togperroner i anlægsperioden og der skal tages højde for 3 permanente bustoppesteder på Jernbanegade, så anlægsarbejdet skal udføres i flere etaper.

Læs pressemeddelsen her.