Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/01/03 til 2020/01/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien. Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet. Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Spirituspåvirket spøgelsesbilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 19.41 kom et alarmopkald om at der på Holbækmotorvejen i østgående retning ved Roskildekørte en spøgelsesbilist. Flere borgere havde set spøgelsesbilisten og ringet til politiet. En patrulje blev hastigt sendt mod stedet, hvor de hurtigt fandt frem til bilen med den farlige kørsel mod færdselsretningen på motorvejen. Bilen var selv standset i midterrabatten på Holbækmotorvejen vest for Borrevejle i Lejre. Patruljen traf føreren af bilen, en 87-årig mand fra Frederiksværk, som stadig sad bag rattet. Han var påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest bekræftede. Den 87-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og sin farlige kørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 87-årige høre mere om sine sager. Politiet modtog ingen anmeldelser om, at den 87-årige havde forvoldt uheld under sin kørsel

Brand i etageejendom – Vestergade, Roskilde

Kl. 07.27 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i Vestergade, da en beboer var vågnet på sofaen ved, at der var røg i hans lejlighed. Han flygtede ud af lejligheden og advarede sin nabo. Politi og brandvæsen skyndte sig frem til stedet, hvor lejligheden brændte kraftigt, og der var røgudvikling i hele opgangen. Beboerne i tre opgange omkring den brændende lejlighed blev evakueret, da der var risiko for, at ilden kunne sprede sig via tagkonstruktionen. Alle personer blev reddet ud af bygningen, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. Den østlige del af Vestergade blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. To lejligheder udbrændte, og to andre fik røg, sod og vandskader. To personer blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning. De foreløbige undersøgelser af stedet viste, at ilden var startet i en sofa. Politiet undersøger nu, hvor vidt beboeren kan været faldet i søvn med en cigarret i hånden. Når brandundersøgelsen er færdig, vil politiet tage stilling til, om beboeren har overtrådt beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Færdselsuheld – Roskildevej/ Slettebjergvej, Ortved, Ringsted

Kl. 11.54 skete et uheld, da en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Korsør, skulle svinge til venstre ad Slettebjergvej og derfor sænkede hastigheden på Roskildevej. Bagfra kom en varebil, som blev kørt af en 25-årig mand fra Roskilde, der påkørte den 20-åriges bil i forbindelse med svingningen. Den 25-årige opdagede for sent, at den forankørende var i gang med at svinge, så han kunne ikke nå at bremse. Varebilens front påkørte derfor personbilens venstre side, så begge biler endte i grøften – personbilen på taget. Den 20-årige fører af personbilen klagede over store smerter og kunne ikke komme ud af bilen, så lægehelikopteren blev tilkaldt. Vejen blev spærret i begge retninger, mens helikopteren landede. Den 20-årige blev behandlet på stedet, hvor det viste sig, at han ikke var alvorligt tilskadekommen. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset i ambulance til undersøgelse, men han slap fra uheldet uden alvorlige skader. Den 25-årige slap fra uheldet helt uden skader. Vejen var helt genåbnet kl. 12.41. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Mand gik på skinnerne – Roskilde Station

Kl. 21.49 blev politiet sendt til en beværtning i Hersegade, hvor en mand havde lavet uorden. Før patruljen nåede frem havde manden forladt stedet og gik i retning mod stationen, hvor han nu skabte utryghed, da han gik på vejen. Patruljen fandt manden på ved Roskilde Station, hvor han gik rundt på skinnerne. Manden viste sig at være en 47-årig mand fra Brønshøj, som blev sigtet for overtrædelse af Jernbanloven. Den 47-årige blev herefter sendt med en ven hjem. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uro og uorden – Ro’s Have, Roskilde

Kl. 23.58 måtte politiet en tur til bowlingcentret, idet nogle mænd var ved at ryge i totterne hinanden. Politiet fik dæmpet tre mænd på 19, 20 og 31 år, som havde råbt og skubbet lidt til hinanden. De blev sendt bort fra stedet, så roen blev genoprettet. Ingen af dem blev sigtet for noget i anledning af deres opførsel. Hvad striden mellem dem omhandlede, har politiet ingen oplysninger om.

Spiritus- og narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 03.00 så en patrulje to biler køre slingrende ad Holbækmotorvejen i østlig retning omkring afkørsel 12 Køgevej. Det lykkedes politiet at få standset begge bilister, så en 23-årig mand fra Hørsholm blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.
En 20-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge kan nu hver især forvente at høre nærmere fra politiet, når deres blodprøver er blevet analyseret.

Ordensbekendtgørelsen – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.19 blev en kunde i supermarkedet Rema 1000 ubehagelig og skubbede til en ung mandlig medarbejder flere gange, hvorefter han forlod stedet. Kunden var blevet sur på medarbejderen og blev uadreagerende. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Personalet i butikken kendte kunden fra tidligere, så politiet kørte til en 27-årig mand fra nærområdets adresse for at tale med ham om episoden. Den 27-årige blev truffet hjemme og patruljen sigtede ham for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen med sin adfærd over for medarbejderen i supermarkedet. Den 27-årige kan forvente at få en bøde for episoden.

Fodgænger ramt ved svingning – Borgediget/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 17.44 kom et alarmopkald om et uheld i et fodgængerfelt, hvor en 31-årig kvinde blev ramt af en bil ved lav hastighed. En 61-årig mand fra Roskilde kørte ad Ringstedgade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Borgediget. I den forbindelse overså føreren den 31-årige kvinde, som var på vej over fodgængerfeltet på Borgediget. Det var mørkt og regnede kraftigt på uheldstidspunktet, hvilket gjorde sigtbarheden dårlig. Bilisten stødte let ind i kvinden, så hun faldt og slog sig. En ambulance kom frem til stedet og tilså kvinden, som ikke var kommet alvorligt til skade. Den mandlige bilist var meget chokeret efter uheldet, da han havde orienteret sig i krydset, men slet ikke havde set fodgængeren i det dårlige vejr. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 22.00 fik civilklædt politipersonale kontakt til en 17-årig mand fra Værløse, som de kendte fra en tidligere sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev truffet over for togstationen og fundet i besiddelse af knap 27 gram hash fordelt i mange salgsposer. Politiet beslaglagde hashen som bevis og med henblik på senere destruktion samtidig med, at den unge mand blev sigtet for besiddelse af hashen med henblik på videresalg. Han kan tillige med sine værger og de sociale myndigheder forvente at høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Besiddelse af amfetamin – Ved Hallen, Roskilde

En 27-årig mand fra Svinninge blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 6. februar 2020, efter at han i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af ca. 86 gram amfetamin med henblik på videresalg. Han blev tillige sigtet for ulovlig besiddelse af en foldekniv, ligesom han i forbindelse med anholdelsen havde oplyst sit navn som en helt anden person, der som uskyldig dermed risikerede at blive udsat for en strafferetlig forfølgning. Kendelsen om varetægtsfængslingen blev kæret, så Østre Landsret skal nu se nærmere på sagen.

Stjålen cykel til salg – Roskilde

Kl. 15.58 anmeldte en 35-årig mand fra København S, at han på et internetbaseret salgssted havde fundet en cykel, hvis stelnummer viste sig at være efterlyst hos politiet. Han anmeldte derfor sagen til Midt- og Vestsjællands Politi, idet sælgeren boede i Roskilde. Politiet fik klarlagt, at cyklen var sat til salg af en 16-årig dreng fra Roskilde, som blev sigtet for hæleri af cyklen, som han havde sat til salg. Det viste sig, at salgsannoncen var oprettet i samarbejde med en 15-årig dreng fra Roskilde, som senere på dagen også blev sigtet for hæleri. Cyklen havde den 16-årige stjålet fra området ved Sankt Hans og blev opbevaret i en cykelparkeringen i en parkeringskælder i Skomagergade, Roskilde. Politiet satte sig i besiddelse af den stjålne cykel med henblik på udlevering af den til rette ejer. De to sigtede sendte de penge, som den 35-årige havde betalt som depositum, retur til ham, så han ikke havde noget erstatningskrav i sagen. De to sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, ligesom de sociale myndighederne vil blive underrettet om sagerne mod dem.

Røverisk overfald – Bytoften, Roskilde

Kl. 18.34 anmeldte en 18-årig mand fra Roskilde, at han ca. 10 minutter tidligere var blevet overfaldet på Bytoften, hvor han pludselig blev hevet omkuld bagfra af en ukendt mand, der tog fat i hans rygsæk. Straks herefter fik han nogle slag i ansigtet af en den ene af flere gerningsmænd. De tog nogle airpods fra den 18-årige, der så dem løbe væk forbi en forretning i retning mod Byageren. Personen, der slog, blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, iført sort dunjakke og muligt en halsedisse trukket op for ansigtet. De øvrige kunne ikke bekrives nærmere ud over, at de var iført sorte jakker og muligt samme etniske oprindelse. Politiet kørte til området for at lede efter de mistænke, som dog ikke blev fundet i første omgang. Offeret blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling efter overfaldet, som dog ikke medførte større personskade.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set gruppen i området ved Bytoften før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Grundlovsforhør – Besiddelse af amfetamin – Ved Hallen, Roskilde

Kl. 03.42 kørte en patrulje rundt i området ved Ved Hallen og så herunder to mænd gå i området. Da den ene pludselig tog noget op fra en lomme og kastede det bort, ville patruljen lige kontrollere mændene og deres gøremål nærmere. Der var tale om en 25-årig mand fra Roskilde, som gik sammen med en 27-årig mand fra Svinninge. Ikke langt fra den 27-årige fandt politiet en lille plastbeholder indeholdende noget hvidt pulver. Det viste sig at være ca. 86 gram amfetamin, så den 27-årige, som var ham, der kastede bøtten fra sig, blev anholdt og sigtet for den ulovlige besiddelse af amfetaminen. Da politiet mistænker ham for at være i besiddelse af stoffet med henblik på videresalg, vil han torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Telefontyve fik straksdom og udvisning – Roskilde

To 19-årige mænd fra Rumænien fik tirsdag straksdom i en sag om tyveri fra en telefonbutik i Algade i Roskilde, hvor de havde forsøgt at stjæle telefoner for 17.000kr. De to blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor sagen blev afgjort med en straksdom på 30 dages fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år. De to mænd forblev fængslet indtil de kan påbegynde afsoning.

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Algade, Roskilde

Kl. 10.30 anmeldte en politimand, at han sammen med andre kunder og personalet i en telebutik havde tilbageholdt to udenlandske mænd, som havde forsøgt at stjæle flere telefoner fra telebutikken. Politimanden havde i sin fritid og i privat ærinde opholdt sig i telebutikken, da to udenlandske mænd pludselig kom ind i butikken for at stjæle mobiltelefoner lige ved siden af politimanden. Da mændene havde stjålet telefonerne og skyndsomt var på vej, blev først den ene tilbageholdt sammen med en anden kunde, medens den anden under flugten på vej ud af butikken fik væltet en kvindelig kunde, men blev dog også tilbageholdt med assistance fra politimanden, indtil butikspersonalet tog over. Politiet kom til stedet og foretog egentlig anholdelse af to mænd på 19 år fra Rumænien som mistænkte for tyveri af mobiltelefoner, som de blot havde rykket fri fra sikringsanordningerne i butikken. Ved gennemgang af forretningens videoovervågning kunne en tredje mand måske også være i spil, idet den tredje måske kan mistænkes for at have været vagtmand uden for butikken. De stjålne telefoner til en værdi af ca. 17.000 kr. blev afleveret retur til telebutikken, og de to anholdte blev efter afhøring til sagen anbragt i arresthuse til overnatning, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør i Retten i Roskilde tirsdag kl. 10.00 som sigtede for forsøg på butikstyveri.

Død mand på legeplads – Linkøpingvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 08.47 blev politiet og ambulancepersonalet alarmeret, idet en livløs person var fundet på en legeplads tilhørende en skole. En kvinde, der skulle aflevere nogle børn i en nærliggende børnehave, havde fundet vedkommende og via personalet i børnehaven fået slået alarm. En livløs mand blev fundet på legepladsen ved skolen (lukket) og straks i en ambulance bragt til skadestuen, hvor en læge erklærede ham for afgået ved døden. Politiet fik ham identificeret som en 26-årig mand fra Roskilde, som efter politiets undersøgelser på stedet havde valgt at tage sit eget liv. De pårørende er underrettet om dødsfaldet, og politiet arbejder ud fra en tese om, at der ikke er foretaget noget strafbart. Da både børn og personale i børnehaven måske kan have set den døde mand på skolens legeplads, sørger politiet for en opfølgning over for dem, der måtte have behov for at få bearbejdet oplevelsen.

Spirituskørsel på knallert uden styrthjelm mv. – Algade, Roskilde

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Roskilde for kørsel på en 30-knallert i spirituspåvirket tilstand, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet. Under kørslen på knallerten undlod han at bruge styrthjelm, så han blev sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lørdag – søndag:

 

Narkobilist med stoffer – Byvolden, Roskilde

Kl. 04.30 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Den 18-årige blev tillige fundet i besiddelse af ca. 25 cl GHB og ca. 0,2 gram kokain, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Søndag-mandag

Kvinde reddet op af Himmelsøen – Darupvej, Roskilde

Kl. 15.53 kom et alarmopkald om at to vinterbadere netop havde reddet en nedkølet kvinde op fra Himmelsøen. En handlekraftig 35-årig kvinde fra Køge var ved søen for at vinterbade med en veninde. Da de var på vej hjem og befandt sig på parkeringspladsen, hørte de nogle høje lyde fra søen, som de først tænkte var fra et dyr. De undersøgte dog sagen nærmere, og her fandt de en kvinde liggende i søen stærkt nedkølet. De to vinterbadere tilkaldte hjælp og ydede førstehjælp til kvinden. Politi og ambulance kom frem og overtog behandlingen af kvinden, som viste sig at være en spirituspåvirket 54-årig kvinde fra Greve kommune, som var gået ud i vandet i nedtrykt sindstilstand. Kvinden blev kørt til sygehuset, hvor hun behandlet for nedkøling. Hun blev senere indlagt til behandling for sin nedtrykte sindstilstand.

Indbrud i Perioden

Brillantvej, Jyllinge
Maribovej, Veddelev, Roskilde
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Middelfartvej, Himmelev, Roskilde
Fåborgvej, Himmelev, Roskilde
Odinsvej, Roskilde
Fiskeparken, Svogerslev, Roskilde
Gevninge Overdrev, Gevninge, Roskilde

Del på sociale medier