Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/11/04 til 2019/11/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Assendløsevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 23.54 anmeldte naboen til en 63-årig mand fra Viby Sj., at han var vågnet ved et højt brag og efterfølgende havde set den 63-årige komme ud fra sin bopæl, hvorfra der var flammer gennem taget. Brandvæsnet, en ambulance og politiet kørte til stedet, hvor en forbrændt mand straks blev bragt på hospitalet til behandling for brandskader. Hans bopæl stod ikke til at redde, så hele huset nedbrændte. Et kæledyr havde ikke lidt overlast og blev overbragt til naboerne til pasning. De foreløbige undersøgelser af brandstedet tydede på, at en eksplosion ved en gaskamin kan havde været årsagen til brandens opståen i huset og forbrændingerne på den 63-årige. Politiet skal dog undersøge brandstedet og gaskaminen nærmere. Den tilskadekomne meldes ifølge lægerne uden for livsfare.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej / Sognevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 13.52 rykkede tre ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld, idet en lastbil og en personbil var stødt sammen. Frederiksborgvej var spærret i sydlig retning med kødannelse til følge, medens trafikken kunne passere i nordlig retning. Parterne blev tilset af ambulancepersonalet, hvorefter føreren af personbilen – en 40-årig kvinde fra Ølstykke – blev bragt til skadestuen til kontrol. Hun var dog sluppet uskadt fra sammenstødet ligesom to børn på 8 og 10 år i hendes bil og lastbilens 37-årige mandlige fører fra Svinninge. Uheldet skete, da kvinden kørte ad Frederiksborgvej mod syd hen mod lyskrydset, som viste rødt for trafikken i sydlig retning. Hun satte farten ned i god tid før krydset, men satte ikke hastigheden op, da lyskrydset skiftede til grønt, i det tempo, som den bagfra kommende lastbilchauffør forventede. Han påkørte derfor bagenden af kvindens bil med fronten af lastbilen. Kl. ca. 14.45 var politiet færdige på uheldsstedet.

Truende mand – Trekroner Alle, Roskilde

Kl. 07.44 fik politiet via alarm 112 flere anmeldelser om en mand, der gik truende rundt med en skruetrækker i hånden og var truende over for forbipasserende bilister ved en skole. Politiet ledte efter manden i området og blev prajet af vidner, der oplyste politiet om, at han muligvis var søgt hen til universitetsbiblioteket. Her traf politiet så en 59-årig mand fra Roskilde, som var faldet til ro. Han var i besiddelse af en mindre og ufarlig skruetrækker, så politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget i anledning af hans adfærd på Trekroner Alle og efterlod derfor manden på biblioteket.

Brand i børnehave – Højbakken, Roskilde

Kl. 00.42 opstod der brand ved en børnehave i Trekroner. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i en bygning. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, men der var en del efterslukning. De foreløbige undersøgelser af brandstedet viste, at branden var opstået på ydersiden af bygningen og havde spredt sig til taget. Der var umiddelbart ingen naturlig forklaring på, hvordan branden opstod. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete omfattende skade på bygningen. Politiet undersøger sagen nærmere, for at forsøge at finde frem til årsagen til branden.

Vidner som har bemærket personer på og omkring børnehavens område op til og efter branden startede, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i lejlighed – Wiemosen, Roskilde

Kl. 03.59 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom i Wiemosen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt fra lejligheden. Beboerne i de omkringliggende opgange blev evakueret. Den brændende lejlighed var tom. Ilden blev slukket omkring kl. 05.25, og der skete omfattende skade på lejligheden. Ilden havde desuden spredt sig til andre lejligheder, som også fik skader. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte den lejlighed, hvor ilden var startet. Beboeren var ikke hjemme, men politiet underrettede beboeren om branden. Politiets foreløbige undersøgelser viste, at det var en ryger som boede i lejligheden, og at årsagen til branden formentlig var uforsigtighed med en cigarret. Boligselskabet som ejer ejendommen, stod for at genhuse de evakuerede beboere. Når undersøgelserne af branden er afsluttet, vil politiet tage stilling til, om nogen kan stilles til ansvar for, at branden startede.

Lørdag – søndag:

Brand i bil – Grønnegade, Roskilde

Kl. 22.38 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt brand i en bil på en parkeringsplads. Ved brandvæsnets og politiets ankomst kunne det konstateres, at bilens ruder var blevet knust, og at branden var startet inde i kabinen. Selv om bilen stod tæt på et træskur, fik skuret ingen skader som følge af branden. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere ud fra en mistanke om, at branden kan være påsat.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden anmeldelsen om branden i bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 02.29 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Hedehusene for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld / spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Ringstedgade / Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 03.07 var der sket et uheld i lyskrydset, hvor en personbil havde påkørt en lyssignalstander. Bilisten var efterfølgende kørt til en nærliggende parkeringsplads, hvor bilen var blevet efterladt. Føreren var sammen med en kvindelig passager gået fra stedet, men politiet fandt kort efter føreren, som var en 24-årig mand fra Roskilde. Da han var påvirket af spiritus, blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med uheldet i lyskrydset. Den 24-årige havde tillige ikke noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Bilen havde han heller ikke fået til at køre i, så han blev tillige sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for uberettiget brug af personbilen. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagerne. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete, efter at den 24-årige var kørt i personbil ad Ringstedgade mod nord og ind i krydset.

Spirituskørsel – Håndværkervej/Navervej, Roskilde

Kl. 08.08 standsede en politipatrulje en personbil med en anhænger bagpå for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren, en 47-årig mand fra Roskilde, var påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest påviste. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj promillen var under kørslen. Den 47-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 07.46 var det sket et færdselsuheld med flere parter involveret på motorvejen i det østgående spor ved Gevninge. En 55-årig mand fra Tølløse opdagede for sent, at de forankørende bilister var bremset op på grund af kødannelse, hvorfor han påkørte bagende en bil ført af en 21-årig kvinde fra Holbæk. Hendes bil blev skubbet frem og ramte bagende af en bil ført af en 48-årig mand fra Holbæk. Den 21-årige blev bragt til skadestuen, men hverken hun eller de to øvrige parter var kommet til skade. Uheldet var sket i anden vognbane og spærrede for trafikken, indtil bugseringskøretøjer havde fjernet de implicerede biler, som en tilkaldt skiltevogn ledte trafikken udenom.

Uro og uorden – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 17.12 skabte en mand uro på torvet ved at råbe efter folk, som opfattede det som utryghedsskabende. Kort efter fik politiet en ny anmeldelse via alarmcentralen om, at en mand var gået amok i kiosken på togstationen, hvor han havde væltet et skilt og tømt en skraldespand ud på gulvet. På en perronerne fik politiet kontakt til en 45-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være efterlyst af politiet til forkyndelse af et bødeforelæg i en sag om butikstyveri fra juli måned 2019 i netop kiosken på togstationen. Manden slap med en adfærdsregulerende samtale i forbindelse med forkyndelsen.

Bilhandel udviklede sig til røveri – Tuen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 2018 anmeldte en 26-årig mand fra Ringsted, at han var blevet overfaldet og udsat for et røverilignende forhold på Tuen, Viby Sj. Han havde en bil til salg via internetbaseret salgsannonce og havde aftalt med en mulig køber at mødes på Tuen. Med sig havde sælgeren en 20-årig kvinde, da de mødtes med fire mænd, der var ankommet til stedet i en mørk og større firehjultrækker. Sælger blev pludselig overfaldet og anbragt i købernes bil, medens andre fratog kvinden den mobiltelefon, hun var i besiddelse af. De fremmede mænd kørte med sælgeren væk fra Tuen til området ved Tofthøjparken, hvor det lykkedes den 26-årige at slippe væk. Han var stadig i besiddelse af nøglen til sin bil, som ikke blev stjålet. Den 26-årige fik på Dalen kontakt til en bilist, som kørte ham retur til Tuen, hvor kvinden stadig befandt sig. Den køretur anmeldte denne bilist senere til politiet, da han undrede sig over mandens adfærd og oplevelser. Kvindens telefon beholdt mændene, der forsvandt i deres bil i ukendt retning efterfølgende. De mistænkte blev beskrevet som mænd af anden etnisk oprindelse end dansk, 20-25 år, 175-180 cm høje, to spinkle, to kraftigere af bygning, iført sort tøj, halsedisser og handsker. Alle talte dansk. Politiet forsøger nu at få identificeret nogle af de mistænkte i sagen bl.a. ud fra tekniske spor.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt på de nævnte veje i anledning af denne sag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vidner søges i forbindelse med forsøg på voldtægt – Roskilde

Natten til tirsdag blev en 18-årig pige fra Roskilde vækket ved, at en ung mand med asiatisk udseende stod i hendes soveværelse, hvor han med en kniv forsøgte at true sig til at have sex med hende. Politiet har i sagen sigtet en 17-årig ung mand fra Køge, som onsdag ved Retten i Roskilde fik opretholdt anholdelsen i 3 x 24 timer.
Efterforskningen har vist, at den mistænkte før og efter gerningstidspunktet kl. ca. 03.00 har bevæget sig rundt i Himmelev-området, omkring Roskilde station og i Roskildes syd-østlige del, hvor han kan have været inde på private adresser. Politiet søger derfor vidner, som kan komme med oplysninger om hans færden.
Borgere i det område, som har bemærket en ung mand med asiatisk udseende, som har bevæget sig rundt til fods eller på en cykel, bedes kontakte efterforskningsafdelingen i Roskilde. Husstande i samme område, som har installeret privat videoovervågning, opfordres til at gennemse denne med fokus på tidsrummet fra mandag omkring midnat og frem til de lyse timer tirsdag morgen for at se, om nogen har været inde på grunden. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Fund af narko og kniv – Folkeparken, Roskilde

Kl. 14.05 var politiets narkohundeførere på patrulje i Folkeparken, som et led i den målrettede indsats mod narko på gadeplan. Patruljen traf her en gruppe på fire yngre mænd, som opholdt sig nær ved toiletterne i parken. En mand fra gruppen smed noget fra sig bag en bænk, da de så politiet. Narkohundene fandt frem til en cigaretpakke, der indeholdt 40 klumper hash som efterfølgende blev kontrolvejet til 62,19 gram. Politiet sigtede og anholdt en 21-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Han blev visiteret, hvor politiet fandt en ulovlig halskniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. De øvrige personer på stedet blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande og ransagede efterfølgende den sigtedes adresse i Roskilde, men fandt her intet ulovligt. Anklagemyndigheden vurderede efterfølgende sagen, men der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 21-årige blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 17.13 fik politiet en anmeldelse fra Bauhaus om, at en butiksdetektiv havde tilbageholdt en mand, som havde stjålet to boremaskiner til en værdi på i alt 3098 kr. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 21-årig mand fra Kroatien med bopæl i København. Manden havde åbnet kasserne med boremaskiner ved en reol, lagt boremaskiner og tilbehør ned i en kurv, hvorefter han gik ned i en fjern afkrog i butikken, hvor der ingen andre kunde var. Her gemte manden tingene under sit tøj, og han gik herefter igennem kassen uden at betale for varerne. Butiksdetektiven havde holdt øje med manden som han tilbageholdt indtil politiet kom frem. Den 21-årige mand blev sigtet for butikstyveri og de stjålne ting blev leveret tilbage til Bauhaus. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Forsøg på voldtægt – Roskilde

Den 17-årige unge mand fra Køge som onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for forsøg på voldtægt mod en 18-årig kvinde fra Roskilde fik opretholdt anholden i 3 x 24 timer, mens politiet efterforsker videre i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 12.33 fik politiet kontakt til en 23-årig mand fra Tappernøje lige ved togstationen. Da politiet kontrollerede ham nærmere, fandtes han i besiddelse af knap 43 gram hash og en mængde rullepapir. Mængden af hash fik politiet til at mistænke manden for at være i besiddelse af hashen med henblik på videresalg, så politiet anholdt manden kortvarigt og sigtede ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagen, beslaglæggelse af hashen med henblik på konfiskation og afsluttet efterforskning løslod politiet den 23-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Ung mand anholdt for forsøg på voldtægt – Roskilde

Torsdag kl. 16.43 blev en 17-årig ung mand fra Køge anholdt som mistænkt for forsøg på voldtægt af en 18-årig kvinde i den sydøstlige del af Roskilde. Politiet modtog natten til tirsdag kl. 03.17 en anmeldelse fra kvinden om, at hun kort forinden blev vækket ved, at en ung mand stod i soveværelset med en kniv i hånden og forsøgte at true sig til at have sex med hende. Den forurettede kvinde skreg op, hvilket skræmte gerningsmanden, som flygtede fra stedet. Politiet afhørte kvinden, som kom med en god beskrivelse af den unge mand. Undersøgelsen af sagen viste, at den mistænkte havde skaffet sig adgang til den 18-åriges hus, da han havde fundet en ekstranøgle til huset.
Efterforskningen af sagen førte politiet frem til, at en mand med samme signalement, havde været ved en kiosk på Roskilde Station kort før gerningstidspunktet. Patruljen fik sikret overvågningen fra kiosken. Onsdag eftermiddag ringede personalet fra kiosken og oplyste, at den beskrevne unge mand, netop havde været inde i kiosken igen. Det lykkedes den kvikke kioskmedarbejder at få den mistænkte til at komme tilbage til kiosken, hvor politiet kort efter anholdt den 17-årige, der blev sigtet for forsøg på voldtægt. Han blev afhørt på politistationen under overværelse af de sociale myndigheder, og den unge mands værge blev orienteret om sagen. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling senere i dag.

Indbrud i Perioden

Pilevænge, Snoldelev, Gadstrup
Fåreløkke, Havdrup
Fyrrevangen, Havdrup
Olesvej, Jyllinge
Gondolvej, Jyllinge
Toftebuen, Vindinge, Roskilde
Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde
Strandparken, Himmelev, Roskilde