Selv om det lyder godt med en kop kaffe efter en gåtur, står caféen i Boserup Naturcenter til at lukke. Der er åbent få timer på hverdage og drives af et beskæftigelsestilbud, som i øvrigt giver underskud. Håbet er, at en forening, frivillige eller en socialøkonomisk virksomhed vil overtage.

Pressefoto

De fleste kan godt lide idéen om en café i skoven, men udfordringen er, hvem der skal og kan drive det, så det er åbent, når der er kunder i skoven, og tilbuddet samtidig kan løbe rundt:

– I disse sparetider kan vi ikke forsvare at køre sådan et tilbud for blot tre borgere. Specielt ikke når det er lukket, når de besøgende virkelig har brug for det, nemlig i weekenden. Så vil vi hellere give andre muligheden. I udvalget synes vi, at stedet fortjener en chance, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

En mulig løsning kunne måske være at Traktørstedet føres videre som en socialøkonomisk virksomhed. Det kan også være en frivillig forening kan se en indtjeningsmulighed, eller måske er der en hel tredje løsning. Tanken er, at Advisory Board for Socialøkonomi skal se på sagen. Her sidder repræsentanter fra blandt andet uddannelsesområdet og erhvervslivet. De mødes nogle gange årligt for at drøfte nye socialøkonomiske initiativer og rådgive kommunen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Traktørstedet, kan du allerede nu kontakte Kristine Pedersen fra Sekretariatet for Social, Job & Sundhed i Roskilde Kommune på 46317945 og høre mere.

Del på sociale medier