Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/08/02 til 2019/08/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hund ramt af hagl fra luftbøsse – Gadstrup – Roskilde

Kl. 17.22 fik politiet en anmeldelse fra en 30-årig mand Gadstrup om, at han havde hørt to skud fra et luftgevær, og kort efter var hans hund kommet hjem med blod i pelsen. Hundeejeren havde kørt sin hund til dyrlægen, som bekræftede at hunden var blevet ramt af to skud fra en luftgevær. Hundens tilstand var ikke kritisk, men den skulle opereres. Politiet efterforsker nu sagen, og har i den forbindelse fundet frem til en mistænkt, der skal afhøres til sagen. Det er ikke muligt at oplyse yderligere i sagen før den mistænkte er afhørt.

Solouheld med spiritus/narko- Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 00.26 mistede en 33-årig mand fra Glostrup herredømmet over en mindre personbil, så den kørte af vejen og ud på en mark øst for Køgevej. Politiet kom frem og traf føreren, der var påvirket af spiritus og hash. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. I forbindelse med visitationen af den anholdte fandt politiet en ulovlig foldekniv på den 33-årige, der blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 33-årige få afgjort sine sager samlet.

Brand i mark – Tranehalsen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 10.58 kom et alarmopkald om brand i en mark øst for Tranehalsen i Gevninge. Marken var høstet, men stubbene stod tilbage og brændte hurtigt. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet. Ilden udviklede sig i vestlig retning ind mod husene, så politiet iværksatte evakuering af beboerne af de huse på Tranehalsen, der støder op til marken. Et areal på omkring 500 m2 af marken brændte, men brandvæsnet fik kontrol over ilden inden den nåede at sprede sig til husene. Ingen personer kom til skade ved branden og omkring kl. 11.33 kunne beboerne igen vende retur til deres huse. Årsagen til branden var et bål med haveaffald, som var kommet ud af kontrol og havde spredt sig til marken. En beboer i området blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven om uforsigtighed med ild. Han erkendte at have mistet kontrollen over bålet, som han havde forsøgt at slukke uden held. Bålets ophavsmand kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Krydset Østre Ringvej/Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 12.35 skete et sammenstød imellem to biler, da en personbil, som blev ført af en 52-årig kvinde fra Tyskland kørte ad Frederiksborgvej og skulle svinge til venstre ad Østre Ringvej. I forbindelse med svingningen overså kvinden en modkørende bil, der skulle lige ud i krydset. Begge biler havde grønt lys, så den svingende kvinde havde vigepligt for de modkørende. De to biler kørte sammen midt i krydset. Der blev sendt en ambulance til stedet for at tilse de implicerede. Den tyske kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen, men kom ikke alvorligt til skade. Den modkørende bilist, en 49-årig kvinde fra Karlslunde, slap fra uheldet uden skader. Bilerne var så beskadiget, at Falck blev tilkaldt til at fjerne bilerne, der blokerede vejen. Omkring kl. 14.35 var vejen igen fri så trafikken kunne glide uhindret.

Blufærdighedskrænkelse – Søndre Ringvej, Ringen – Roskilde

Kl. 18.05 anmeldte en 24-årig kvinde fra Roskilde, at hun omkring kl. 17.50 gik ved Ringen, da en mand trådte ud fra en busk uden benklæder og med blottet underliv. Kvinden skyndte sig herefter væk fra stedet. Politiet afsøgte området, for at forsøge at finde frem til manden, men fandt ham ikke.

Manden beskrives som: Dansk af udseende, 30-35 år, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: ingen underbensklæder, kraftige lår. Iført: Lysegrå hættetrøje, solbriller. Medbragte: pose eller taske.

Vidner der har bemærket den beskrevne mand i området mandag eftermiddag/aften bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkopåvirket biltyv – Hovedvejen/ Glimvej, Roskilde – Lejre

Kl. 21.53 bemærkede en hundepatrulje en bil, der kørte på cykelstien langs Hovedvejen i Glim. Patruljen standsede bilen, der blev ført af en 24-årig mand fra Århus, der var påvirket af narko ikke havde erhvervet kørekort. Manden oplyste at han havde taget bilen fra en ven i Ringsted. Bilen var en udlejningsbil, men i bilen fandt politiet en lejekontrakt i vennens navn. Den 24-årige blev sigtet og anholdt for brugstyveri, narkokørsel samt kørsel uden førerret. Føreren fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvilke stoffer han havde indtaget. Ved ransagning og visitation af mandens effekter fandt politiet 18,5 gram amfetamin, 50,1 gram MDMA, 1,1 gram Xanax og en pose med 11,7 gram ulovlige svampe. Herefter blev han taget med i detentionen til afrusning, og blev løsladt tirsdag morgen, da han igen kunne tage vare på sig selv. Den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer, hvorefter han vil få sine sager afgjort samlet. Bi
len blev leveret tilbage til rette ejer. Politiet beslaglagde narkoen på med henblik på destruktion.

Butikstyveri, Ros Have, Roskilde

Kl. 16.05 tilbageholdt personalet fra et supermarked en udenlandsk mand, som havde stjålet 18 stk Chokolade – Ritter Sport, 71 pakker tyggegummi og 12 cremer af mrk. Loreal til en samlet værdi af 1736 kr. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf en 39-årig mand fra Georgien, der blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen. Varerne blev leveret tilbage til butikken, der derfor ikke havde et erstatningskrav. Manden blev afhørt med tolk, hvor han erkendte tyveriet. Sagen blev afgjort med en bøde, som han betalte straks, hvorefter manden blev løsladt.

Hærværk og fornærmelig tiltale – Hersegade, Roskilde

Kl. 00.20 blev en glasfacade knust, da en 20-årig mand fra Fårevejle slog til ruden. En patrulje fik fat i den 20-årige, der blev sigtet for hærværk. I forbindelse med afhøringen udtalte den sigtede sig fornærmeligt over for polititjenestemanden, hvilket han også blev sigtet for. Den 20-årige blev løsladt efter afhøringen, men kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagt rude. Han vil desuden høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Søndag – mandag

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 03.20 standsede politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt, og politiet havde mistanke til, at der var narkotika i bilen. På passagersædet blev en 22-årig fra Hedehusene sigtet og visiteret, og han blev fundet i besiddelse af narkotika. De anholdte fik udtaget en blodprøve, og vil høre mere om narkokørslen, når resultatet er klar. Den 22-årige vil høre mere om sin sigtelse, når politiet har vejet og analyseret det stof, han var i besiddelse af.

Ulovlig kniv – Rådmandshaven, Roskilde

Kl. 13.26 traf politiet en 16-årig dreng fra Korsør, der ved samtale med politiet blev mistænkt for at være i besiddelse af ulovlige genstande. Politiet sigtede og visiterede drengen og fandt en ulovlig kniv, der kunne skjules i et etui og med en bladlængde på 6,5 cm. Kniven blev konfiskeret, og drengen og hans værge blev underrettet om, at drengen fortsat er sigtet for overtrædelse af knivloven ved at have en kniv på sig i det offentlige rum uden anerkendelsesværdigt formål.

Narkokørsel uden førerret og besiddelse af narko og kniv – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 01.15 traf politiet en 28-årig mand fra Roskilde, som sad på førersædet af en bil med bilen tændt. Manden var frakendt førerretten og påvirket af euforiserende stoffer. Ved visitation af manden og ransagning af bilen fandt politiet kokain og en foldekniv, som var ulovlig at bære i det offentlige rum uden anerkendelsesværdigt formål. Manden blev sigtet og anholdt til alle forholdene, og blev løsladt efter afhøring og udtagelse af en blodprøve. Manden vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.

Butikstyveri – Cirkel K, Københavnsvej, Roskilde

Kl. 04.29 ringede en ansat i kiosken ved Cirkel K i Roskilde til politiet, fordi en ukendt gerningsmand havde begået butikstyveri. Gerningsmanden havde forladt butikken med ubetalte varer, og medarbejderen havde forsøgt at standse manden ved dennes bil. Det lykkedes dog ikke, men medarbejderen opgav signalement af manden og bilen til politiet, som nu leder efter den undkørte butikstyv.
Han beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 45-50 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe., Iført: Grå dynejakke. Mørke bukser., Køretøj: Citroën C1, Sort.
Politiet hører gerne fra personer, der kender manden, eller som desuden har oplysninger til sagen

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand, Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 07.10 blev en patrulje opmærksom på en forankørende personbil, som kørte hurtigere end det tilladte. Patruljen bragte bilen til standsning. Bag rettet sad en 26-årig mand fra Litauen, bosiddende i Hillerød, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Sagen vil blive afgjort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Mand med kniv på gaden, Fiskeparken, Svogerslev, Roskilde

Kl. 09.24 alarmerede en 44-årig mand fra Roskilde politiet, fordi der befandt sig en mand på gaden med en kniv. Politiet kom til stedet kl. 09.31, hvor de traf en 33-årig psykisk uligevægtig mand, der var i besiddelse af kniven. Den 33-årige forklarede, at han havde mistanke om, at der befandt sig fremmede personer på hans adresse, hvilke politiet undersøgte uden at træffe nogen personer. Den 33-årige mand indvilligede i at blive indlagt, hvor han vil få den fornødne hjælp.

Færdselsuheld Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 11.51 ringede en 57-årig kvinde fra Gevninge 112, da hun på Lindenborgvej i Gevninge var vidne til en trafikulykke, hvor en lastbil med påhængsvogn kørte af vejen og ind på cykelstien, hvor lastbilen fortsatte ca. 200 meter, hvorved den ramte tre lygtepæle, inden lastbilen kørte af vejen og væltede. Både lastbil og påhængsvognen indeholdt korn, der delvist væltede ud på en mark. En patrulje kom til stedet, hvor det viste sig, at den 47-årige fører af lastbilen – en mand bosiddende i Faxe Kommune – under kørslen havde fået et ildebefindende, hvilket var årsag til trafikulykken. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Cyklist sigtet for hærværk – Ringstedgade, Roskilde

Kl.1521 var der tæt trafik på Ringstedgade ud for nr. 76 ved tankstationen. En 50-årig mand fra Roskilde holdt i sin bil ved udkørslen til Ringstedgade og kom herunder til at køre for langt frem, så han holdt og spærrede for cyklisterne på cykelstien. En cyklist blev meget utilfreds over dette, så han slog ned i kølerhjelmen på den 50-åriges bil, så der kom en bule. Politiet blev tilkaldt og cyklisten, en 53-årig mand fra Roskilde blev sigtet for hærværk og afhørt på stedet. Cyklisten kunne godt erkende forholdet, som var udløst i frustration over at bilen holdt i vejen. Han kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav i sagen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Larm fra Byparken – Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 23.18 fik politiet flere anmeldelser om, at der blev spillet meget høj musik og blev festet i Byparken. Politiet kunne høre den høje musik i baggrunden i forbindelse med telefonsamtalen med anmelderen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en gruppe på 15-20 unge mennesker, som holdt fest. Politiet lukkede festen, så roen igen blev genoprettet omkring Byparken. Der kom ikke flere anmeldelser om larm fra Byparken den nat.

Mand i underbukser kørt hjem – Vindeboder, Roskilde

Kl. 23.56 fik politiet anmeldelse om, at en yngre mand gik rundt ved Vikingeskibsmuseet kun iført underbukser og T-shirt. Han var påvirket og virkede ikke som om, at han kunne tage vare på sig selv. Politiet kom frem til havnen i Roskilde, hvor de en 25-årig mand fra Roskilde, som livede lidt op ved politiets ankomst. Han kunne nu godt oplyse hvad han hed, og hvor han boede. Så politiet kørte den 25-årig mand hjem i seng, og politiet kunne fortsætte deres patrulje.

Mand taget med i detentionen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0453 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket psykisk uligevægtig mand, truende med at springe ud foran et tog på Roskilde station. Han blev tilbageholdt af hans kammerater på stedet. Politiet kom hurtigt frem og traf en 40-årig mand fra Holbæk kommune, der ikke skønnedes at kunne tage var på sig selv. Han blev derfor taget med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt senere på formiddagen uden at være blevet sigtet for noget.

Vold mod DSB-medarbejder – Roskilde Station, Roskilde

Kl. 0641 lørdag morgen blev en DSB-medarbejder overfaldet af en 26-årig mand fra Holbæk. DSB-medarbejderen havde påtalt mandens færden på togskinnerne, hvorefter den 26-årige tildelte slag og spark til medarbejderen. Da politiet kom frem udtalte manden trusler mod politifolkene. Den 26-årige fra Holbæk blev anholdt og sigtet for overtrædelse af jernbaneloven ved at opholde sig på skinnerne, han blev sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste, forsøg på kvalificeret vold og trusler mod polititjenestemænd. Han blev løsladt efter afhøring, men er fortsat sigtet.

Færdselsuheld med personskade – Roskildevej/Bryggervej, Hvalsø – Lejre

Kl. 1351 blev politiet alarmeret om et færdselsuheld i krydset Roskildevej og Bryggervej, hvor en motorcyklist og en personbil var involveret. Motorcyklisten, en 62-årig mand fra Hvalsø, kom kørende ad Bryggervej i sydgående retning, og bilen ført af en 59-årig mand fra København kom kørende af Roskildevej i vestlig retning. Politiets indledende undersøgelser på stedet og vidners forklaring peger i retning af, at motorcyklisten ikke standsede for sin ubetingede vigepligt og fortsatte ind i siden på bilen. En bilinspektør kom til stedet og foretog undersøgelser, der skal fastlægge omstændighederne ved færdselsuheldet. Den 59-årige fører fra København blev rutinemæssigt testet for, om han var påvirket under kørslen, hvilket viste et negativt resultat. Motorcyklisten blev fløjet til Rigshospitalet med helikopter og er fortsat indlagt med alvorlige skader. Trafikken blev omdirigeret på stedet og blev åbnet igen omkring kl. 1545.

Overtrædelse af ordenbekendtgørelsen – Dansebar, Jernbanegade, Roskilde

En 18-årig mand fra Vallensbæk blev kl. 0040 anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han ikke ville forlade området foran Dansebar, selvom han var nægtet adgang. Politiet kom til stedet for at bistå stedets dørmand i sagen, men heller ikke her ville den 18-årige forlade stedet. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og tilbragte natten i detentionen.

Hærværk, graffiti – flere steder i Roskilde

Kl. 0126 så en politipatrulje mistænkelig adfærd på Holbækvej i Roskilde. En 16-årig ung mand fra Askeby og en 18-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet for hærværk i form af grafitti. De var begge i besiddelse af spraydåser og fotografier af flere steder i Roskilde med påtegnet graffiti. De blev løsladt efter afhøring til sagen og fik konfiskeret deres udstyr. De vil høre mere om sagen, når den skal afgøres.

To mænd fik bøde for at tisse på gaden – Algade, Roskilde

Kl. 2251 bemærkede en politipatrulje to mænd, der stod og tissede på gaden foran Algade 50. Politiet sigtede to 18-årige mænd fra Borup for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for deres uanstændige opførsel, idet den var egnet til at forstyrre den offentlige orden. De to mænd kan nu forvente at modtage en bøde på 1000 kr. hver for den episode.

Indbrud i Perioden

Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Gyvelvej, Roskilde
Bellisvej, Roskilde
Toftehøjvej, Viby Sj.

Del på sociale medier