Kom og vær med, når KFUM Boldklub Roskilde starter et nyt FC Prostata-hold op for mænd med prostatakræft.

FC Prostata er et tilbud om motionsfodbold for mænd med prostatakræft. Der er plads til alle, både dig med en fortid som semi-prof på grønsværen og dig, der aldrig har snøret et par fodboldstøvler før!

Klubben starter FC Prostata-holdet fordi de gerne vil give et godt motionstilbud til mændene her i området. Forskning viser, at regelmæssig motion har en god effekt for mænd med prostatakræft, fx i forhold til sygdommens udvikling. FC Prostata-fodbold har desuden dokumenteret virkning på fx muskelstyrke, kondition og træthed. Også̊ livskvalitet og humør kan få et væsentligt løft.

Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Med omkring 4.500 nye tilfælde om året, gør det sygdommen til den mest udbredte kræftform blandt mænd. Og det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb.

Her er fodbold en rigtig god motionsform. Motionsfodbold er god og varieret træning, som styrker både krop, kondi og knogler. Men det er ikke alt. Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

Læs mere om FC Prostata her.

FC Prostata Roskilde:
KFUM Boldklub
Snebjergvej 16
4000 Roskilde
• Sæsonstart og orientering den 21. august 2019 klokken 12.45 – 14.00.
Kontakt eventuelt træner Jakob Bay-Nielsen på 24 22 64 04 – eller bare mød op.

FC Prostata. Foto: Prostatakræftforeningen PROPA – Lokalafdeling Roskilde.
Del på sociale medier