Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 18. juli til den 30. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 20.51 blev en 33-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med for at få udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Han er fortsat sigtet og vil høre mere, når blodprøvens resultat kommer i politiets besiddelse.

Humanitær eftersøgning – Jyllinge – Roskilde

Kl. 08.44 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 73-årig kvinde fra Jyllinge, som var forsvundet fra sin bopæl i tidsrummet kl. 06.00-07.00. Familien kunne ikke finde kvinden, der havde akut behov for medicin, og ønskede derfor politiets hjælp. Politiet iværksatte indledningsvist en eftersøgning lokalt med flere patruljer, der undersøgte lokalområder i Jyllinge, men uden at finde hende. Den savnede blev også efterlyst hos offentlige transportselskaber mv., ligesom politiet udsendte et foto af hende via Twitter. Trods en del borgerhenvendelser var der ingen afgørende spor, hvorfor politiet rekvirerede en helikopter til at assistere med eftersøgningen.
Kl. 17.16 oplyste nogle vagter ved Portalen i Greve, at de formentlig havde fundet den savnede kvinde, hvilket blev bekræftet ved både politiets og familiens ankomst til stedet. Den savnede var i god behold og blev overdraget til familien til fornøden omsorg. Politiet indstillede herefter eftersøgning og takker for de mange borgerhenvendelser i sagen.

Varetægtsfængsling – Vold – Jyllinge – Roskilde

Kl. 16.41 fik politiet anmeldelse fra en 35-årig kvinde fra Jyllinge om, at en tidligere mandlig bekendt igen havde overfaldet hende, da han henvendte sig på hendes bopæl. Politiet kørte hurtigt til stedet og foretog anholdelse af en 39-årig mand fra Jyllinge, som blev sigtet for vold. Han var også sigtet for vold to dage tidligere mod den samme kvinde, men var blevet løsladt efter endt sagsbehandling. Efter afhøring i den nye sag blev han anbragt i et arresthus for overnatning, inden han søndag blev fremstillet i grundlovsforhør med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Retsmødet endte med, at den 39-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 22. august 2019.

Grov vold – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 15.15 fik politiet en anmeldelse om grov vold fra pårørende til en 47-årig mand fra Havdrup, som lå indlagt på et sygehus. Volden skulle være sket lørdag d. 27/7-2019 kl. ca. 22.00 i området ved en tankstation i Viby, hvor offeret havde aftalt at mødes med en anden mand for at drøfte en tidligere hændelse på et værtshus i Roskilde. Drøftelserne udviklede sig ifølge anmeldelsen til, at offeret blev overfaldet med diverse slag og spark med skader til følge på flere dele af kroppen. Modparten kunne hurtigt identificeres som en 36-årig mand fra Roskilde, som politiet ledte efter i løbet af aftenen og natten, indtil han på et tilholdssted blev anholdt tirsdag morgen. Han vil i forbindelse med afhøringen tirsdag formiddag blive sigtet for grov vold og trusler med den 47-årige. Senere tirsdag vil anklagemyndigheden fremstille den 36-årige i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.

Tricktyveri på gadeplan Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 21.13 anmeldte en 46-årig kvinde fra Havdrup, at hendes Ipad var blevet stjålet fra hendes indkøbsnet i tidsrummet kl. 17.40-17.50, hvor hun havde været på Ro’s Torv. Ved indgangen var hun blevet kontaktet af en fremmed mand, der ønskede en underskrift vedr. noget med handicappede børns adgang til butikscentret. Hun havde afvist manden, som igen stoppede hende, da hun forsøgte at gå væk. Da hun kom retur til sin bil, opdagede hun, at Ipaden på ukendt måde var blevet stjålet fra indkøbsnettet. Hun mistænkte nu underskriftsindsamleren for at være meddelagtig i tyveriet. Han blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-28 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Kort skæg, Iført: kortærmet lys skjorte., Medbragte: Clipboard.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrudstyv overrasket – Klostergårdsvej, Øm, Roskilde

Kl. 02.07 var en 24-årig mand fra Roskilde vågnet ved puslelyde ved vinduet. Han var derefter gået ud i haven og havde set en mand stikke af fra et skjul bag en busk. Manden forcerede en plankeværk og forsvandt i løb ad Ømgårdsvej mod sydvest. Politiet ledte med bl.a. hundepatruljer forgæves efter den mistænkelige mand, der blev beskrevet som: mand, ca. 30-40 år, ca. 190 cm høj, manden var adræt og havde brun hudfarve, iført: brun eller sort bluse og shorts.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 13.05 var sket et færdselsuheld med tre personbiler involveret. Det viste sig at være mindre alvorligt, idet en 20-årig mand fra Brønshøj under kørsel ad Københavnsvej mod vest havde overset, at to andre personbiler var standset for rødt lys i lyskrydset ved Byageren / Bymarken. Han påkørte derfor bagenden af personbilen foran, således at den blev skubbet frem i en anden personbil, der også var standset for rødt lys. Ingen kom til skade ved uheldet.

Indbrud med årvågne naboer – Ågerupvej, Ågerup, Roskilde

Kl. 13.53 holdt en mistænkelig bil ved et hus på Ågerupvej. En nabo undrede sig over bilens tilstedeværelse og gik hen til den for at spørge føreren, om han kendte pågældende beboer. Manden blev overrasket over henvendelsen og dyttede med hornet. En anden mand kom løbende ud fra huset og bilen kørte fra stedet. Naboen var dermed overbevist om, at der havde været forsøgt indbrud og kontakte politiet med sine observationer. Derfor eftersøger politiet nu to personer, der kørte i en sort personbil af mærket Volkswagen.
Den løbende mand fra huset beskrives som:
A: Mand, Østafrikansk af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Iført grå T-shirt, grå kakibukser solbriller, Medbragte: grå affaldspose.
Manden bag rattet i bilen beskrives som: B: Mand, Afrikansk af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk, Iført: Solbriller og handsker. Politiet hører gerne fra borgere, der har set de to personer i bilen. Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.  Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne takke den opmærksomme borger for at handle på den mistænkelige adfærd, så indbruddet ikke blev fuldbyrdet. Den forurettede har endnu ikke opgjort, om noget er stjålet, men idet mændene blev standset i deres gerning, er skaden formentlig minimeret.

Tricktyveri i frisør, på Stændertorvet og i fotobutik – Roskilde

Kl. 12.17 anmeldte en medarbejder i en frisørsalon på Toldbodgade, at en mistænkelig mand havde stjålet hendes telefon. Manden var kommet ind i butikken og havde på meget dårligt engelsk spurgt ind til priser på både varer og ydelser. Han havde desuden lagt et bykort på skranken og spurgt om vej. Da manden forlod butikken opdagede medarbejderen, at hendes telefon, der havde ligget på skranken, var forsvundet.
Manden blev beskrevet som: Østeuropæisk af udseende, 28-35 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Gebrokkent engelsk, dårlige tænder, Iført: stribet t-shirt, shorts, Medbragte: bykort.

Desuden ringede en 18-årig kvinde til politiet kl. 13.07 og anmeldte, at også hendes telefon var blevet stjålet. En mand var ligeledes kommet hen til hende, mens hun sad udendørs på en cafe. Manden havde bredt et bykort ud over bordet og spurgt om vej, og da han forlod stedet, var hendes telefon forsvundet.
Kvinden beskrev gerningsmanden som: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Iført: mørkeblå t-shirt, blå jeans, Medbragte: kort over København.

Senere ringede en 18-årig medarbejder fra en fotobutik på Ro’s Torv, Roskilde, og anmeldte, at hun havde fået stjålet sin telefon og pung, da to mænd var kommet ind i butikken. De havde bevæget sig rundt, og den ene havde lagt et bykort hen over disken for at spørge om vej.

Politiet fandt frem til en 20-årig mand fra Rumænien, der blev anholdt og sigtet for tyveri af telefoner på Stændertovet og i fotobutikken. Han vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet hører gerne fra borgere, der har set den anden mand fra fotobutikken eller har oplevet lignende episoder.

Færdselsuheld – Herslevvej, Roskilde, Lejre

Kl. 12.40 blev en cyklist ramt af en knallert ført af en 29-årig mand fra Hvalsø, fordi de begge prøvede at undvige en kraftig hæk, der var vokset ud over cykelstien. Cyklisten, en 60-årig mand fra Rødding, kom til skade med skulderen, og da han ikke havde cykelhjelm på og klagede over hovedsmerter, blev han kørt til sygehuset i en ambulance for at blive undersøgt. Hækken blev af politiet vurderet som værende til fare for trafikken på cykelstien, og derfor blev beboeren formanet om at få den trimmet, så udsynet for cyklister og andre trafikkanter kan blive frit.

Musik til ulempe – Byparken, Roskilde

Kl. 21-08 fik politiet flere anmeldelser om musik til ulempe i Byparken, Roskilde. Politiet kørte derfor til stedet og formanede en 17-årig ung mand fra Hedehusene om at holde støjen på et tåleligt niveau.

Narkokørsel – Østrupvej, Veksø Sjælland, Roskilde

Kl. 20.35 blev en 29-årig mand fra Albertslund stoppet i sin bil, som han førte, selvom han var påvirket af narkotika. Han blev sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand og vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Indbrud i værksted – Lyngageren, Svogerslev, Roskilde

Et værksted i Svogerslev blev natten til mandag brudt op, og der blev fra stedet stjålet rigtig meget værktøj. På stedet var der overvågning, og her kunne anmelder oplyse et signalement på gerningsmændene. De beskrives som:
A: mand, skaldet, alm. bygning, ca. 185 cm, iført mørkt T-shirt, arbejdsbukser med refleks på venstre læg og beskyttelse på knæene, pandelampe og arbejdsbælte.
B: mand, ca. 20-25 år, ca. 175 cm., alm. bygning, mørk trøje med lynlås og lyse striber på skulderen, formentlig af mærket Adidas.

Politiet hører gerne fra borgere, der har oplysninger til sagen eller kan genkende mændene ud fra beskrivelsen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 08.00 skete der sammenstød mellem tre biler på Holbækmotorvejen i østgående retning. En 33-årig mand fra Holbæk ville overhale en bus i 2. vognbane, men da han trak ud i 3. vognbane kolliderede han med part 2, en 52-årig mand fra Grevinge. Også en personbil ført af en 53-årig mand fra Holbæk fik skader efter sammenstødet mellem part 1 og 2. Politiet fik en skiltevogn til stedet, mens oprydningen var i gang. Alle vognbaner åbnede igen kl. 08.46.

Anmeldelse om mand med pistol – Roskilde Station

Kl. 12.04 fik politiet en anmeldelse om, at en borger havde set en person med pistol, og vedkommende skulle have taget ladegreb på pistolen. Derfor kørte politiet talstærkt til Roskilde Station med både mandskab og hunde, hvor toget ville ankomme inden for kort tid. Borgerne kunne se meget politi i området, fordi det var en meget alvorlig anmeldelse. Politiet fik kontakt til en 13-årig dreng, der havde en plastikpistol med sig. Han blev sammen med sine forældre vejledt om situationen og alvoren i at have en pistol på sig, selvom det er legetøj. Toget blev sendt videre på strækningen, og drengen blev sendt hjem sammen med forældrene.

Narkokørsel – Østrupvej, Veksø, Roskilde

En 26-årig mand fra København blev kl. 16.28 anholdt og sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand. Han blev taget med for at få udtaget blod, og når prøven er behandlet, vil han høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel – Møllehusvej, Roskilde

En narkometertest var positiv, da en 22-årig mand fra Roskilde blev testet af politiet. Han blev sigtet for narkokørsel og vil høre nærmere om sagen senere.

Spirituskørsel – Hersegade, Roskilde

Kl. 23.57 pustede en 24-årig mand fra Roskilde alkometeret op på over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Manden fik udtaget en blodprøve og vil senere høre mere fra politiet om sagen.

Opførsel i nattelivet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 00.44 måtte politiet hjælpe en dørmand på en beværtning, da en gæst ikke ønskede at forlade stedet. Efter uoverensstemmelser med dørmanden opstod der håndgemæng mellem de to. Gæsten, en 23-årig mand fra Hedehusene, blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og vil høre mere om sagen senere. Han forlod selv stedet, da politiet kom frem og sigtede ham.

Spirituskørsel – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 05.26 kørte en 35-årig mand fra Roskilde i påvirket tilstand. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld med spiritus – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 15.40 væltede en 63-årig mand fra Roskilde på sin lille knallert på Jernbanegade i Roskilde. Manden blev hjulpet af en patrulje, der skønnede manden spirituspåvirket. Han havde formentlig brækket nogle knogler og blev derfor kørt på sygehuset, hvor han også ville få udtaget en blodprøve. Resultatet af denne vil politiet få indsigt i, og derefter bliver mandens sag afgjort. Han blev løsladt, men er stadig sigtet.

Uro og uorden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.29 anholdt og sigtede en patrulje to kvinder, en 21-årig kvinde fra København og en 20-årig kvinde fra Odense. Begge havde skabt utryghed og uro i det offentlig rum med tilråb og skrig. Begge kvinder nægtede desuden af oplyse deres identitet til politiet. De blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven og anholdt jævnfør politilovens bestemmelser om opretholdelse af ro og orden. Begge blev løsladt efter et par timer i detentionen, men vil høre nærmere om deres sager senere.

Vold – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 04.45 blev politiet alarmeret om, at der var igangværende vold på Hestetorvet i Roskilde. Derfor kørte flere patruljer til stedet, hvor en 28-årig mand fra Hvidovre, en 28-årig mand fra Køge og en 28-årig mand fra Frederiksberg var forslåede. De tre mænd blev kørt på sygehuset, og blev kort afhørt til sagen. Grundet beruselse og skaderne kunne de ikke oplyse meget om hændelsesforløbet, men de oplyste, at der var tale om flere gerningsmænd, som ifølge deres forklaringer havde overfaldet dem efter lidt tumult. Politiet har registreret anmeldelsen som kvalificeret vold og vil om muligt afhøre de tre forurettede i løbet af de nærmeste dage.

Indbrud i perioden

Bromarken 1, Jyllinge
Klostergårdsvej, Øm, Roskilde
Jernbanegade, Roskilde
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Stålmosevej, Vindinge, Roskilde
Jernaldergården, Himmelev, Roskilde.
Gammel Landevej, Roskilde
Marken, Himmelev, Roskilde
Vestre Hedevej, Roskilde.
Dronning Ingeborgs Vej, Roskilde
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde
Grønningen, Viby Sjælland