Socialt samvær og gymnastik er i højsædet, når 62 seniorgymnaster fra gymnastikholdet ‘Delingsførerne Roskilde’ i disse dage er til World Gymnaestrada 2019 i Dorbirn/Østrig.

Foto: GymDanmark

Sammen med 18.000 gymnaster fra hele verden, deltager de danske gymnaster i verdens største gymnastikfestival med gymnastik, bevægelse og socialt samvær nonstop i en uge. Det er gymnastikorganisationerne GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) og DGI Gymnastik, der står bag den danske delegation på 900 gymnaster.

Flere af deltagerne på holdet har viet deres liv til gymnastik, lige fra de spæde første gymnastiktrin til gennem årene også at være trænere, ledere og frivillige i foreningen hjemme. Nætterne i Østrig tilbringes på luftmadrasser i klasselokaler på skoler, men det er ikke noget, der skræmmer de modne gymnaster, for dem handler Gymnaestrada-ugen om sammenhold og fællesskab, som er det vigtigste i livet for dem.

Gymnastikholdet ‘Delingsførerne Roskilde’ består af 62 gymnaster fra 40 år og helt op til 74. Mie, som er med for første gang, og Doris, som er holdets ældste på 74 år, er med for tredje gang.

Mie: – Gymnastik er hele mit liv, og jeg har viet mig selv til opvisning, derfor er det en af de største oplevelser at opleve, hvordan vi er blevet taget i mod af alle de andre her i Østrig. Vi har følt os virkelig velkomne og tudet flere gange, når vi er gået af gulvet.

Doris: – Dornbirn er helt sin egen, og vi er blevet taget rigtig godt imod, jeg er vild med den østrigske folklore. Hvis alle mennesker var som gymnaster, var der ingen krige i verden. Man får et fantastik sammenhold som gør, vi kommer til at elske hinanden efter sådan en uge.

Den danske delegation består af 917 gymnaster fordelt på 17 hold. Danskerne deltager i alt fra indendørs opvisninger til store udendørs opvisninger på stadions med plads til 20.000 tilskuere. Uanset alder, bor gymnasterne på lokale skoler rundt omkring i de nærliggende byer. Den yngste gymnast er 7 år, den ældste 79.

Foto: GymDanmark
Foto: GymDanmark