At følge med i 112-nyheder fra de største byer kan være afgørende for din hverdag. Det kan både være trafikuheld og vejspærringer, men det kan også være mere akutte og alvorlige ting som terror eller politiaktioner, som vi gennem de sidste par år desværre har set flere eksempler på herhjemme. Senest så vi, hvordan hele Danmark blev nærmest lagt ned, fordi der var en stor politiaktion i gang; selvom vi almindelige borgere intet at vide fik, er det stadig rart at være opdateret. Om ikke andet kom det til at betyde noget for din sædvanlige transport.

Hvem har ikke prøvet, mens en politiaktionen foregik, at sidde i en lang kø, hvilket man måske kunne have undgået, hvis man havde læst 112-nyheder og derved kunne planlægge en anden, mere ukendt rute fra arbejde og hjem.

112 nyheder på nettet. Pressefoto.

Dagens (også kaldet Dagens.dk) er et oplagt medie for dig, der gerne vil holde d

ig opdateret på, hvad der sker i Danmark. Men faktisk er det ikke kun 112-nyheder, de skriver om. De har en masse interessante nyheder om en række forskellige emner: Fra økonomi og erhverv til lokale nyheder og, naturligvis, 112-nyheder også.

København, Aarhus, Odense og Aalborg!
Især i de større byer er der mange interessante nyheder, som har karakter af 112; altså mere akutte forhold. Her er flere mennesker, hvorfor det er helt naturligt, at det er i de store byer, at der kommer flest af disse akutte og mere opsigtsvækkende nyheder. I hvert fald sammenlignet med mindre byer, hvor det måske ikke er så tit, der kommer meget overvældende nyheder af enorm akut karakter fra folk, der har taget kontakt til myndighederne gennem telefonlinjen 112.

Medierne får ofte indsigt gennem måske anonyme meldinger, der kommer til medierne selv. Altså borgere, der ser noget akut, og så skriver de til det pågældende medie – de indsender fx deres historie gennem SMS eller på det enkelte medies hjemmeside. Herefter vil journalisterne typisk komme ud og dække historien, hvis de mener, den er relevant for de mange læsere, som mediet har.

Hold dig opdateret
Som interesseret samfundsborger det spændende at holde sig opdatere. Men det kan også være af mere praktisk karakter: Fx som det tidligere nævnte eksempel med at kunne planlægge dig ud af en lang kø på motorvejen, fordi der sker en akut ting i Danmark. Mange medier tilbyder dig apps, hvor du kan få tilsendt såkaldte push-notifikationer. På den måde slipper du for løbende at tjekke, hvad der sker: Nu får du blot at vide, hvad der sker, hvis der sker noget. Og ellers er din telefon helt stille. Så kan du med ro i sindet vide, at du får straks besked, hvis der kommer noget relevant. Det sparer dig for at skulle genindlæse nyhedssektionen hele tiden for at undgå at misse en interessant nyhed.

Og her kan Dagens.dk være et oplagt medie, som du kan bruge for at holde dig opdateret på 112-nyheder, men også mere generelle nyheder af knap så akut karakter. Hop ind og se, om ikke det også er noget for dig!

Del på sociale medier