Idrætshallerne i Roskilde Kommune bliver i stigende grad brugt til individuel motion. Når skoler og foreninger ikke bruger hallerne, bliver de anvendt på de tidspunkter, der passer den enkelte. Muligheden hedder Åben Hal, og den er på under tre år blevet til en kæmpe succes. I år vil hallerne genlyde af fx boldspil, dans eller yoga 3.000 gange, hvor de ellers havde ligget stille hen.

Populariteten for Åben Hal betyder, at man også i år kan booke tider i skolernes sommerferie på Klostermarksskolen i ugerne 27-32. Resten af året er Åben Hal primært et tilbud udenfor skoleferierne 6 forskellige steder i kommunen.

“Vi kan se, at Åben Hal virkelig har ramt et behov hos borgerne. Derfor giver det mening at udvide tilbuddet i år”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

Tendensen med at dyrke individuel motion viste sig meget tydeligt i den undersøgelse af idræt, fritid og kultur i Roskilde Kommune, udvalget fik udarbejdet sidste år. Undersøgelsen viser, at mange voksne og unge, der forlader folkeskolen, skifter foreningsidrætten ud med mere fleksible aktiviteter som styrketræning og løb, der kan dyrkes individuelt.

“Fra den 17. juni er vi klar med et gratis kort og en udstilling i Byens hus, der viser alle de steder i vores dejlige natur, hvor det er muligt at dyrke uorganiseret motion. Det kan være alt fra løb til skovfitness, boldspil, mountainbike, kajak, BMX, frisbeegolf osv.

Tanken er at inspirere til at prøve nye motionsformer og -steder af. For vi kan se, at naturen bliver brugt rigtigt meget til at dyrke motion i”, siger Claus Larsen.

Se det nye motionskort her.

Åben Hal, Klostermarksskolen. Foto: Roskilde Kommune.
Del på sociale medier