Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 9. maj til den 21. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Krydsede jernbanen trods afspærring – Stationsvej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 11.23 ringede en DSB-medarbejder til politiet, fordi to kvinder havde passeret jernbanesporet, på trods af at DSB havde spærret af for at teste nye tog. De nye tog kører med 120 km/t på strækningen, og det er dermed meget farligt at passere sporet. Politiet tog derfor kontakt til kvinderne telefonisk og fik formanet dem.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej/Jyllinge Parkvej, Roskilde

Kl. 10.55 skete et færdselsuheld, da en 73-årig kvinde fra Hillerød kørte i bil ad Frederiksborgvej mod syd og ramte en personbil, der holdt tilbage i krydset ved Jyllinge Parkvej, hvor den skulle svinge til venstre ad Frederiksborgvej mod nord. Den 73-årige kørte ifølge vidner frem for rødt lys, og nåede ikke at bremse. Så hun ramte den holdende bil, der blev ført af en 51-årig mand fra Jyllinge, med en uændret hastighed. Der skete ingen alvorlig personskade, men der skete omfattende skade på bilerne, så de måtte fjernes med vejhjælp. Uheldet skabte trafikale udfordringer på stedet indtil bilerne var fjernet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet.

Hensynsløs kørsel, ved Jyllinge Hallen – Roskilde

En kvinde fra Jyllinge i Roskilde ringede til politiet kl. 10.58 for at fortælle, at en bil med to personer kørte hensynsløst gennem byen i de sene aftentimer. Kvinden kunne oplyse registreringsnummeret på bilen, og politiet tog derfor til ejerens adresse for at vejlede pågældende om god færdselskultur.
Politiet er glade for, at borgerne er opmærksomme i lokalområdet og giver besked om de udfordringer, der kan være i hverdagen, som politiet kan hjælpe med. Derfor opfordrer politiet borgerne til at ringe 114 eller dukke op ved den mobile politistation for at fortælle om den slags.

“Skud” viste sig at være fyrværkeri – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 22.07 anmeldte flere bekymrede borgere, at de havde hørt skud ud for Rønnebærparken nr. 38. Politiet sendte flere patruljer til stedet og kom frem ganske kort efter anmeldelsen. Patruljerne søgte i området og fandt frem til, at der var blevet skudt forskelligt fyrværkeri af ud for bebyggelsen. Politiet fandt afskudte bomberør og romerlys, som var blevet efterladt på stedet, men fandt ikke frem til de personer, som havde affyret krudtet. Borgerne blev beroliget, og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Spirituskørsel – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 20.05 standsede en patrulje en 46-årig mand fra Roskilde, der førte en personbil, uagtet han var påvirket af spiritus. Han blev anholdt til udtagelse af en blodprøve og vil høre nærmere om sagen senere.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen- Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.58 indledte to kvinder og en mand et slagsmål på Dansebar i Roskilde. Manden blev tilbageholdt af en dørmand, indtil politiet kom til stedet, hvor tre personer blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De tre personer var en 19-årig kvinde fra Herlev, en 19-årig kvinde fra Roskilde og en 20-årig mand fra Roskilde.

Færdselsuheld – Store Valbyvej / Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 12.49 var en 63-årig kvinde fra Roskilde kørt i en personbil fra Store Valbyvej ud på Østre Ringvej, idet hun ville svinge til venstre. På Østre Ringvej blev hun påkørt midt på sin venstre side af en personbil, der blev ført af en 43-årig kvinde fra Jyllinge ad Østre Ringvej mod vest. Sammenstødet bevirkede, at ringvejen i vestlig retning samt Store Valbyvej blev kortvarigt afspærret i forbindelse med oprydningsarbejdet. Ingen kom til skade ved uheldet, som den 63-årige kvinde fra Roskilde kan forvente at høre nærmere til. Hun mistænkes for at have overtrådt færdselslovens regler om vigepligt i forbindelse med uheldet.

Biler fik skåret dæk op – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 08.28 anmeldte en årvågen borger, at han havde set en mand, der ved en autoforhandler havde sat sig på hug ved siden af en parkeret bil. Da anmelderen kort efter passerede, kunne han høre og se at der var stukket noget i dækket på bilen. Anmelderen ringede til politiet, der kom frem til stedet, hvor de fandt frem til en mand, der passede på signalementet på gerningsmanden. Politiet anholdt en 22-årig mand fra København, der blev fundet i besiddelse af en kniv. Patruljen fandt frem til at tre biler ved autoforhandleren havde fået skåret i alt fem dæk op. Den 22-årige blev sigtet for hærværket, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen og løsladt senere på dagen. Når autoforhandleren har opgjort erstatningskravet, vil den 22-årige blive præsenteret for det, hvorefter sagen kan afgøres.

Brand i bil – Køgevej/Motelvej, Roskilde

Kl. 14.40 brød en varebil i brand under kørslen. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukke ilden, og der skete ingen personskade. Politiet kom frem for at regulere trafikken på stedet, da vejen blev spærret mens slukningsarbejdet stod på. Da branden var slukket kunne bilen flyttes ind til siden, så trafikken igen kunne passere. Vejen var spærret i omkring tyve minutter.

Snydt for designerstol – Roskilde

Kl. 16.45 anmeldte en borger, at hans forældre havde set en annonce på et digitalt salgsmedie, hvor en kvinde ville sælge en Arne Jacobsen “Ægget” designerstol. Forældrene havde overført penge til kvinden og kørte efter aftale til en adresse i Roskilde, for at hente stolen. Da de kom til stedet var der ingen stol, og forældrene havde mødt flere andre “købere” på adressen, som også var blevet snydt af kvinden. En patrulje kørte til stedet, hvor det viste sig, at kvinden var fraflyttet adressen, selvom hun stadig var tilmeldt. Politiet vil nu undersøge sagen nærmere.

Politiet opfordrer borgerne til ikke at overføre større pengebeløb i forbindelse med samhandel, før de har varerne i deres besiddelse, da der er en risiko for at blive snydt.

Spirituskørsel og knive – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 23.40 standsede politiet en personbil, der havde kørt usikkert. Føreren, en 40-årig mand fra Holbæk, blæste i alkometeret, der viste, at han var spirituspåvirket. Han blev modvilligt anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvorefter han blev taget med for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt politiet tre knive og en peberspray, som han ikke lovligt kunne besidde. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven. Efter blodprøveudtagelsen blev den 40-årige løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 40-årige få afgjort sine sager samtidig.

Bortvist fra pub – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 04.15 anmeldte personalet fra en pub, at en gæst havde været truende og aggressiv over gæster og personale på stedet. Beværtningen ønskede derfor politiets hjælp til at bortvise manden, da man frygtede for hans reaktion på dette. Politiet kom til stedet, hvor de traf en 23-årig mand fra Roskilde, som blev sendt hjem i seng uden at være blevet sigtet for noget.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i samarbejde med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet kontrol af to byggepladser på hhv. Køgevej, Roskilde, og Kanalstræde, Holbæk, i løbet af formiddagen. I Roskilde fandt myndighederne ved kontrollen ikke nogen udenlandske arbejdere, og ingen af de deltagende myndigheder havde indsigtelser mod forholdene. I Holbæk traf myndighederne syv udlændinge, hvis arbejdsmæssige forhold blev fundet i orden af politiet. Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen havde dog et par enkelte påtaler som følge af kontrollen.

Tilsynene på forskellige typer arbejdspladser er et led i myndighedernes kontrol af, hvorvidt udenlandsk arbejdskraft anvendes ud fra gældende reglerne på området for at undgå social dumping. Myndighederne vil senere foretage flere kontroller af andre typer arbejdspladser.

Uro og uorden – Gammelgårdsvej, Nye Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 14.03 var der opstået et spontant slagsmål mellem to mænd. Politiet kørte hastigt til stedet, hvorefter slagsmålet hurtigt ophørte. En af slagsbrødrene – en 18-årig mand fra Roskilde – stak af fra stedet, men blev dog senere fundet af en hundepatrulje, som var blevet tilkaldt til stedet. Den 18-årige var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer, hvorfor han blev frihedsberøvet til afrusning og anbragt i detentionen efter en lægeundersøgelse. Den anden part i slagsmålet – en 20-årig mand fra Roskilde – blev også anholdt, da han var eftersøgt af politiet til sigtelse og afhøring i flere sager, herunder en voldssag. Slagsmålet mellem de to mænd havde ikke ført til nævneværdige skader, hvorfor de ikke blev sigtet for noget i den anledning. Begge er efterfølgende blevet løsladt efter hhv. afrusning og afhøring til straffesagerne.

Butikstyv med kniv – Skomagergade, Roskilde

Kl. 14.10 sigtede politiet en 62-årig mand fra Roskilde for butikstyveri, idet han kort forinden havde forladt et supermarked med papvin til en værdi af 124 kr. uden at betale. Politiet visiterede den sigtede og fandt herunder i besiddelse af en kniv, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt at bruge til. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven, så den 62-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når de to sager skal afgøres.

Forsøg på tyveri af cykel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 15.56 fik politiet en anmeldelse om, at to yngre mænd var i færd med at skære låsen over på en cykel i en cykelkælder ved Roskilde togstation. De anvendte en vinkelsliber, men holdt ifølge et vidne op med deres forehavende, og forlod stedet. Et vidne tog et foto af den ene mand, som derfor blev sur og skubbede til vidnet. De to unge mænd flygtede mod perronerne, men vidner kunne udpege dem. Politiet fik på en perron kontakt til en 15-årig dreng fra Taastrup, som blev anholdt som mistænkt for at ville stjæle en cykel. Den anden stak af tværs over jernbanesporene. Den anholdte var i besiddelse af en skæreskive til en vinkelsliber, da han blev anholdt. De sociale myndigheder, den anholdtes værge samt en forsvarer overværede afhøringen af den 15-årige, der også blev sigtet for vold mod vidnet, der blev skubbet, fordi hun havde taget et foto mod sin mobiltelefon. Den 15-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, og politiet forsøger nu at få identificeret den anden mistænkte, der beskrives som: A: Mand, 15-20 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: sort trøje, sorte bukser, Medbragte: Sort rygsæk.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket den flygtede, unge mand, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Cykeltyve afsløret – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 16.51 fik politiet en henvendelse fra en årvågen kvinde, som havde været vidne til et cykeltyveri. Tre unge mænd havde fra den aflåste cykelkælder ved Roskilde togstation taget en elcykel, som de dog smed fra sig, da de senere gik mod en perron på togstationen. Politiet kørte til området for at lede efter de tre unge mænd, som ikke blev fundet i første omgang. Samme årvågne kvinde fik ca. 30 minutter senere øje på de tre unge mænd i nærheden af et supermarked i Stationscentret, hvor politiet så fik kontakt til en 19-årig mand fra Hvidovre og to 16-årige unge mænd fra Taastrup. De blev alle sigtet for tyveri af elcyklen fra cykelkælderen og vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Da politiet skulle kigge nærmere på den stjålne cykel, var den forsvundet fra sted, hvor den ifølge den årvågne kvinde var blevet efterladt.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra cykelejeren, idet identiteten på denne ikke er politiet bekendt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.25 forulykkede en 26-årig mand fra Greve i sin personbil, da han var kørt fra Holbækmotorvejen i vestlig retning ved afkørsel 12 Køgevej. På afkørslen mistede han herredømmet over bilen, der fortsatte ud i rabatten, over en grøft og endte i et hegn. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at den 26-årige var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af nogle blodprøver. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som den 26-årig vil høre nærmere til, når blodprøverne er blevet analyseret.

Udenlandsk butikstyv – Industrivej, Roskilde

Kl. 15.07 anmeldte personalet fra El-Giganten at et udenlandsk par havde stjålet et smart-watch. En medarbejder fra butikken havde set den ene putte uret ned i sine bukser, hvorefter de forlod butikken uden at betale de 2229 kr, som uret kostede. Personalet fra butikken gik efter parret, men manden løb fra stedet over motorvejen. Den kvindelige butikstyv blev tilbageholdt, og politiet blev tilkaldt. Kvinden viste sig at være 29 år og fra Rumænien. Hun erkendte tyveriet og leverede uret tilbage til butikken. Politiet fandt ikke frem til medgerningsmanden. Den 29-årige kvinde blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen, hvor hun blev afhørt med tolk. Hun erkendte forholdet og betalte en bøde. Kvinden er fortsat frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven og hendes sag skal nu behandles af Udlændingestyrelsen, der skal tage stilling til om kvinden skal udvises af Danmark.

Forsøg på tricktyveri – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 17.40 anmeldte en 85-årig kvinde, at hun kort forinden havde haft besøg af to mistænkelige personer. En kvinde havde banket på anmelderens dør under påskud af at skulle aflevere en pakke til naboen. Den 85-årige ville gerne hjælpe, og kvinden gik med anmelderen ud i køkkenet for at hjælpe med at skrive en seddel til naboen. Her talte kvinden en masse om hendes bil og en parkeringsbøde, mens hun pegede ud på parkeringspladsen, hvilket undrede anmelderen. Da den 85-årige pludselig så, at der også var en mand inde i lejligheden, som smugkiggede ud i køkkenet, blev hun mistænksom. Den handlekraftige 85-årige kvinde blev sur og smed bestemt de to personer ud af sit hjem. Hun undersøgte efterfølgende, om der var blevet stjålet noget, men det var der heldigvis ikke. Anmelderen beskrev de to personer som:

A: Kvinde, 35 år, 170 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Et brunt tørklæde om hovedet, en mørk nylon/skinnende jakke, lange bukser.
B: Mand, 30-40 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Buttet i ansigtet, kruset hår, udenlandsk mand

Politiet vil gerne høre fra andre borgere, der har haft lignende oplevelser, eller som har bemærket de to beskrevne personer ved Roskildevænget ved 17-18 tiden mandag eftermiddag. Kontakt lokalpolitiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Ukrudtsbrænder mulig årsag til brand – Åbrinken, Svogerslev, Roskilde

Kl. 17.30 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i noget halm og nogle træpaller. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået forrette sodskade på en bygning, hvor der opholdt sig dyr. Halmen og træpallerne var dog brændt, efter at en 51-årig mand fra Roskilde forud for brandens opståen havde brugt en ukrudtsbrænder. Politiet sigtede ham derfor for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet han er mistænkt for manglende forsigtighed i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen.

Spirituskørsel i lastbil med mobiltelefon – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.25 bemærkede en færdselsbetjent en lastbilchauffør, der kørte og talte i mobiltelefon på motorvejen. Da betjenten standsede chaufføren, en 60-årig mand fra Søborg, kunne han se, at chaufføren var spirituspåvirket, hvilket et pust i alkometeret bekræftede. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 60-årige få besked fra politiet om, hvor høj promillen var, og hvad der videre skal ske i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 08.25 fik politiet melding om endnu et uheld på en motorvej. En 52-årig mand fra Hedehusene kørte i en lastbil ad Holbækmotorvejen mod øst lidt før tilkørsel 13 Ringstedvej, da dækket på venstre forhjul sprang. Chaufføren mistede kontrollen over lastbilen, der trak mod venstre og ramte i fordøren på en personbil ført af en 32-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Personbilen snurrede rundt, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Uheldsstedet blev under rednings- og oprydningsarbejdet afspærret af en tavlevogn.

Kvinde midt på vejen – Himmelev, Roskilde

Kl. 10.30 fik politiet flere anmeldelser om en kvinde, der i Himmelev gik rundt midt på vejene, samtidig med at hun råbte op og fægtede med armene. Politiet kørte til området og fik kontakt med en 62-årig kvinde fra Roskilde, som efterfølgende blev afleveret til personalet på hendes opholdssted.

Indbrud i perioden

Jyllingecentret, Jyllinge
Kajakvej, Jyllinge
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Solsortevej, Roskilde